Mobiliteitsbudget Peugeot

Mobiliteitsbudget Peugeot

Flexibel onderweg met het mobiliteitsbudget

De afgelopen jaren is de populariteit van flexibel woon-werk verkeer enorm gestegen. Drukte op de wegen, de mogelijkheid om thuis te werken en slimme toepassingen in het openbaar vervoer. Het heeft ervoor gezorgd dat ook de manier van reizen veranderd is. Bedrijven zijn op zoek gegaan naar een efficiënte methode om in te spelen op die veranderingen; de groeiende vraag om medewerkers zelf hun reismethode te laten bepalen. Het mobiliteitsbudget is daar het antwoord op.

Wat is een mobiliteitsbudget?
De werknemer bekijkt samen met zijn werkgever naar wat hij maandelijks kwijt is aan het vervoer van en naar zijn werk. Dit bedrag bestaat bijvoorbeeld uit de kosten voor een leaseauto of een OV-abonnement. Vervolgens wordt er aan de hand daarvan een budget vastgesteld dat de werknemer vrij kan besteden aan zijn reiskosten.

Hoe ziet dat er in de praktijk uit?
Een voorbeeld: Iemand woont in een mooi dorp, ver van de drukke stad waar hij werkt. In het centrum van de stad is parkeren een lastig en tijdrovend karwei. Hij rijdt ’s morgens naar een P+R transferium in de buurt van de stad. Daar parkeert hij zijn auto en stapt er over op openbaar vervoer dat hem naar zijn eindbestemming brengt. Een ander voorbeeld: Omdat de medewerker flexibel is met zijn budget, kan hij ervoor kiezen om z’n duurdere leasewagen te vervangen door een goedkoper exemplaar. Zo houdt hij budget over om bijvoorbeeld een nieuwe fiets aan te schaffen waarmee hij bij goed weer prima naar zijn werk kan fietsen. Het geld dat hij hiermee bespaart, maakt nog steeds uit van het mobiliteitsbudget. De werknemer houdt zo dus budget over, wat hij zelf mag besteden.

Een interessant alternatief
De keuze van de manier van reizen ligt nu dus bij de werknemer. Hoe bewuster hij ervoor kiest om zuinig te reizen, des te meer hij bespaart op zijn budget. Ook voor de werkgever kan een mobiliteitsbudget interessant uitpakken. Doordat hij een vast bedrag kwijt is aan de reiskosten van zijn werknemer, bespaart hij tijd die hij anders zou moeten besteden aan eventuele nacalculaties.

Peugeot Private Lease
Met Peugeot Private Lease rijdt u altijd flexibel en onbezorgd naar uw bestemming. U stelt zelf de door u gewenste Peugeot samen aan de hand van uw individuele wensen. Daarom past Private Lease van Peugeot uitstekend binnen uw persoonlijke mobiliteitsbudget. Uw Peugeot-dealer helpt u graag op weg.