Het belang van onderhoudsbeurten

Het belang van onderhoudsbeurten

Onderhoudsadvies

Tijdens een onderhoudsbeurt wordt uw auto grondig gecontroleerd en worden onderdelen vervangen wanneer dit nodig wordt geacht. Zo voorkomt u onverwachte problemen en blijven de prestaties van uw auto optimaal. Om de betrouwbaarheid en veiligheid te garanderen is preventief onderhoud van belang. Wij vertellen u hier graag wat meer over waarom dit zo belangrijk is.

Rede 1: Kostenbeperking door regelmatige controles
Wanneer u uw auto volgens de periodieke controles naar de werkplaats brengt, wordt deze regelmatig volledig geïnspecteerd. Reparaties die uitgevoerd moeten worden, vinden hierdoor in een vroeg stadium plaats. Dit beperkt de kosten voor u. Regelmatige controles verkleinen namelijk het risico dat een onderdeel te laat wordt vervangen en een sneeuwbaleffect veroorzaakt, waardoor comfort en veiligheid in gedrang komen.

Rede 2: Uw Peugeot beschikt over de laatste software updates
Uw auto beschikt altijd over de meest recente versie van de software als u de werkplaats regelmatig bezoekt. Hierdoor zijn de mogelijkheden en innovaties in uw auto optimaal te benutten.

Rede 3: Kwaliteitsgarantie
Regelmatig uitgevoerd onderhoud garandeert de kwaliteit van uw auto. Dit komt onder andere van pas bij een eventuele verkoop. Autokopers tonen sneller interesse wanneer een auto keurig is onderhouden.  

Rede 4: De veiligheid van u en inzittenden blijft behouden
Door dealers en in het onderhoudsboekje van uw auto wordt geadviseerd om elk jaar terug te komen voor een tussentijdse controle. Met name om de veiligheid van uw auto te behouden. Zo worden bijvoorbeeld beschadigde of versleten remblokken op tijd opgemerkt. U reduceert risico’s aanzienlijk, waardoor de veiligheid van uzelf, uw inzittenden en andere weggebruikers minder snel in het geding komt.

Rede 5: Waarom bij uw dealer?
De monteurs van Peugeot zijn voornamelijk bezig met onderhoudsbeurten op Peugeot-modellen. Door jarenlange ervaring ontdekken zij een mankement aan uw Peugeot sneller dan elke andere monteur. Dit is een van de belangrijkste redenen om uw auto altijd bij een Peugeot-dealer te brengen. Ook worden er uitsluitend originele Peugeot-onderdelen gebruikt, zodat u verzekerd bent van optimale betrouwbaarheid, veiligheid en een lange levensduur. Daarnaast profiteert u van scherpe prijzen en garantie op onderdelen en reparaties.