nieuwe elektrische mountainbike

Peugeot - eM02 FS Powertube mountainbike

Peugeot onthult de nieuwe elektrische mountainbike

PEUGEOT’s eM02 FS Powertube mountainbike is de voorbode van de volgende generatie e-bikes met geïntegreerde accu van PEUGEOT. De in het frame ingebouwde, compacte accu zorgt voor een fraaie eenheid en een gestroomlijnde stijl. Hij zal naast de PEUGEOT RIFTER 4X4 CONCEPT worden gepresenteerd, die op 6 maart op de autosalon van Genève wordt onthuld. De dubbele vering maakt de fiets veelzijdig en uitermate geschikt voor uitdagend, heuvelachtig terrein.

De nieuwe PEUGEOT eM02 FS Powertube (e=electric M=Mountain, 02= maat M, FS=Full Suspension) heeft een nieuw frame met ingebouwde accu.

Peugeot - eM02 FS Powertube mountainbike

Deze mountainbike is ontworpen voor duurritten en cross country gebruik en wordt naast de PEUGEOT RIFTER 4X4 CONCEPT onthuld op 6 maart in Genève. De voor- en achtervering en de 27.5" wielen bieden veel comfort en rijden moeiteloos over ruig terrein. Met de motor en de 500 Wh accu van BOSCH heeft deze mountainbike een actieradius tot 125 kilometer. De zijdeglans metallic gele kleur past mooi bij het design van de PEUGEOT RIFTER 4X4 CONCEPT. Deze veelzijdige, elektrische mountainbike zal in twee uitvoeringen verkrijgbaar zijn vanaf maart 2018. De prijs zal zo spoedig mogelijk bekend worden.

”De nieuwe eM02 FS Powertube bouwt voort op het succes van de PEUGEOT's e-mountainbikes met BOSCH lithium-ion accu’s en de Performance CX motor. Hij biedt bovendien vast een blik op de toekomstige e-bikes van PEUGEOT. De nieuwe compacte BOSCH accu is optimaal geplaatst in de onderste buis van het frame zodat het evenwicht wordt behouden dankzij het lage zwaartepunt. Het vergemakkelijkt het wisselen van de accu en beschermt deze tegen vuil waar je op ruig terrein niet aan ontkomt. Het inbouwen van de onderdelen geven de fiets een dynamische, vloeiende stijl," verzekert Cathal Loughnane, Manager van het Peugeot Design Lab.