Peugeot Sea Drive Concept

Beneteau Peugeot Sea Drive Concept

Peugeot en Beneteau presenteren het Sea Drive Concept

Voortbouwend op het wereldwijde succes van de i-Cockpit®, waarvan al zo'n 4 miljoen auto's zijn voorzien, levert Peugeot nu zijn expertise op het gebied van ergonomische cockpits aan Beneteau, een wereldwijd toonaangevende bouwer van pleziervaartuigen. Dit functionele demonstratiemodel, dat is ontworpen en gebouwd door het Peugeot Design Lab, combineert de intuïtieve bediening van de Peugeot i-Cockpit® met de door Beneteau ontwikkelde connectieve Ship Control®-technologie. Het Sea Drive Concept biedt zo het beste van twee werelden en geeft een indruk van hoe de cockpit van een jacht er in de toekomst uitziet.

De Peugeot i-Cockpit®: een innovatief designconcept voor het interieur

Rijden in een Peugeot is altijd een inspirerende ervaring. Op het gebied van chassis en wegligging hoeft het merk niets meer te bewijzen. Om nog meer rijplezier te kunnen bieden, is Peugeot een aantal jaar geleden gaan nadenken over het design van de cockpit met het doel de hoogst haalbare beleving te bieden.

Dit heeft geleid tot een innovatieve lay-out van het interieur: de Peugeot i-Cockpit®. De belangrijkste kenmerken:

 • Een compact stuurwiel, het kleinste van de markt, voor een optimale wendbaarheid en intense rijsensaties;
 • Een head-up display dat alle belangrijke informatie weergeeft in het directe blikveld van de bestuurder, zodat hij zijn ogen op de weg gericht kan houden en zich kan concentreren op het sturen;
 • Een groot touchscreen waarmee alle comfortfuncties (radio, airconditioning enz.) intuïtief en gemakkelijk kunnen worden bediend.

Het resultaat is een modern, hightech dashboard dat opmerkelijk strak is vormgegeven. Het vrijwel geheel ontbreken van knoppen in combinatie met het gebruik van hoogwaardige materialen en een uitstekende afwerkingskwaliteit versterkt het specifieke karakter van de Peugeot i-Cockpit®, wat ten goede komt aan het rijplezier, het gebruiksgemak en de concentratie van de bestuurder. Dat maakt het interieur van een Peugeot direct herkenbaar en bijzonder uitnodigend.

De Peugeot i-Cockpit®: een groot verkoopsucces

De Peugeot i-Cockpit®, een van de belangrijkste onderdelen van de merkidentiteit van Peugeot, wordt sinds vijf jaar gebruikt op de bestsellers van het merk:

 • De 208 waarin het concept in 2012 werd geïntroduceerd;
 • De 2008 SUV;
 • De 308 en 308 SW, met de tweede generatie van het systeem die qua design en ergonomie op een nog hoger niveau staat;
 • De tot Auto van het Jaar 2017 verkozen 3008 SUV, met de derde generatie van de i-Cockpit® die met de nieuwste voorzieningen op het gebied van comfort en veiligheid garant staat voor een intense rijervaring voor alle inzittenden;
 • De nieuwe 5008 SUV.

Bij de 3008 en 5008 SUV hebben de ingenieurs en designers van Peugeot al deze baanbrekende voorzieningen samengebracht in een standaard geleverd 12,3 inch digitaal head-up instrumentenpaneel met een hoge resolutie en futuristische graphics, dat volledig te personaliseren is. De stijlvolle toggle switches geven rechtstreeks toegang tot de belangrijkste comfort- en veiligheidsfuncties.

In totaal genieten sinds 2012 meer dan 4 miljoen klanten van de unieke Peugeot i-Cockpit®, een concept dat van groot onderscheidend vermogen is gebleken in de nieuwste modellen van de Leeuw.

 En dat is nog maar het begin. Het merk blijft doorgaan met zijn research, zoals wordt aangetoond met de experimentele concept car Peugeot Instinct Concept die met zijn responsieve i-Cockpit® een interieur biedt dat is afgestemd op de nieuwe gebruiksmogelijkheden die ontstaan bij autonoom autorijden.

Zo is en blijft het rijden met een Peugeot met de Peugeot i-Cockpit® een plezierige en stimulerende ervaring waar je nooit genoeg van krijgt.

Het Peugeot Design Lab wilde een stap verder gaan door nieuwe terreinen te verkennen in een compleet andere sector: zeil- en motorjachten. Een samenwerking van Peugeot met Beneteau was het logische vervolg.

Een vruchtbare samenwerking tussen Beneteau en het Peugeot Design Lab

 De i-Cockpit heeft zich ontwikkeld als het symbool van de nieuwe identiteit van Peugeot, een innovatief merk dat een ultiem niveau van rijplezier en vrijheid voor zijn klanten nastreeft. De Peugeot i-Cockpit® vormt een baanbrekend element van het interieur van onze auto's, dat de nadruk legt op een unieke rijervaring. Peugeot is er trots op dat dit concept dankzij de samenwerking met het prestigieuze bedrijf Beneteau nu ook op een compleet ander terrein kan worden toegepast! Dat is een enorme erkenning voor het merk!

Jean-Philippe Imparato, Brand CEO van Peugeot

Peugeot en Beneteau. Twee iconische Franse merken die allebei toonaangevend zijn in hun branche en zich kenmerken door innovatie en gedurfde concepten.

Bij Peugeot heeft dit geleid tot de oprichting van het Peugeot Design Lab in juni 2012. Deze Global Brand Design Studio richt zich op klanten buiten het Peugeot-concern. Het doel is om producten en diensten te ontwikkelen die wereldwijd en in elke branche bijdragen aan de merkbeleving.

Beneteau heeft, om in te spelen op de steeds omvangrijkere hightech uitrusting van plezierjachten, een researchprogramma opgezet met de naam Advanced Monitoring System (AMS). Het doel van dit programma is het centraliseren van alle informatie die van belang is voor het navigeren, de veiligheid en het comfort aan boord. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van de Ship Control®-technologie, waarmee de nieuwe Beneteau Gran Turismo 50 sportcruiser aan het publiek wordt gepresenteerd.

Het is voor ons een grote eer om onze Ship Control-technologie te kunnen combineren met de i-Cockpit ervaring. Innovatie is een van de drijfveren van Beneteau, dus we hoefden niet lang na te denken toen Peugeot met het voorstel tot een samenwerking op het gebied van connectiviteit kwam! Het doet mij enorm veel plezier om deze twee merken, die allebei tot de pioniers in hun branche behoren, hun talenten te zien wijden aan de maritieme wereld.

Luca Brancaleon, Brand CEO van Beneteau

Het Sea Drive Concept is het resultaat van de combinatie van twee innovatieve programma's, een dialoog tussen twee werelden. De karakteristieke elementen van de Peugeot i-Cockpit® zijn bij het demonstratiemodel direct zichtbaar:

 • Een compact stuurwiel, dat is geïnspireerd op dat van de nieuwste modellen van Peugeot en garant staat voor een moeiteloze en dynamische handling.
 • Een groot 17 inch touchscreen dat met de Ship Control®-bedieningsinterface rechtstreeks toegang geeft tot de elektronische functies van het jacht.
 • Een uitklapbaar scherm dat de belangrijkste navigatie-informatie in het directe blikveld van de kapitein weergeeft.
 • Toggle switches aan beide zijden van het stuurwiel, die de kapitein op elk moment toegang geven tot de belangrijkste functies.

De expertise van Peugeot is ook zichtbaar aan de kwaliteit van de afwerking en de materialen, die zijn geïnspireerd op het GT-uitrustingsniveau: nappaleder, koperkleurige sierstiksels, glanzend of gematteerd verchroomde sierelementen enz.

De eenvoudige en universele Ship Control®-bedieningsinterface geeft alle belangrijke boordinformatie weer, waaronder:

 • Boordverlichting (verdeling, lichtsterkte);
 • Instellingen van de airconditioning;
 • Navigatie (snelheid, stroming, diepte, route, richting, positie);
 • Laadtoestand van de accu;
 • Brandstofniveau;
 • Type elektrische voeding (AC/DC);
 • Bilgepompregeling;
 • Audio-installatie;
 • Motoren (toerental, snelheid)

De Ship Control®-bedieningsinterface is een compleet on-board computersysteem dat de gebruiker ondersteuning biedt bij zowel de navigatie als de regeling van het comfort aan boord. Er kunnen tablets via een lokaal netwerk op de interface worden aangesloten, zodat ieder bemanningslid altijd toegang heeft tot de voor hem beschikbare functies.

Dit ultraconnectieve systeem is geïnstalleerd in het Sea Drive Concept dat door het Peugeot Design Lab is ontwikkeld. Een baanbrekend concept voor een dynamische branche.

Met het Sea Drive Concept wordt een nieuw concept voor het design van de cockpit van een motorjacht getoond, waarmee een indruk wordt gegeven van hoe een dergelijke cockpit er in de toekomst uitziet.