Autosalon van Genève 2019 - twee wereldpremières

Nieuwe Peugeot 208

Peugeot tijdens de Autosalon van Genève 2019:

twee wereldpremières en een100% geëlektrificeerde stand

PEUGEOT laat een 100% geëlektrificeerd aanbod zien in Genève: twee wereldpremières worden aan het grote publiek getoond: de nieuwe PEUGEOT 208 in de versies met verbrandingsmotor en elektromotor. Alsmede de PEUGEOT SPORT ENGINEERED 508 Concept, die een voorbode vormt van een reeks high-performance elektromodellen voor serieproductie, die zijn ontwikkeld door PEUGEOT SPORT. PEUGEOT toont tevens zijn nieuwe Plug-in Hybrid benzinemotoren voor de PEUGEOT 3008SUV, de 508 berline en SW. De elektrificatie van het merk wordt ook benadrukt door een iconische leeuw op de beursstand. Bezoekers kunnen ook dé ster van de Autosalon van Parijs bewonderen: de PEUGEOT e-Legend Concept, de belichaming van een optimistische en heel aantrekkelijk 100% elektrische, autonome toekomst die mede wordt vormgegeven door PEUGEOT.

NIEUWE PEUGEOT 208 EN PEUGEOT e-208: FUTURISTISCH & JONG
In Genève presenteert PEUGEOT de nieuwe PEUGEOT 208, die volgt op een reeks succesvolle voorgangers.

Omdat autogebruik verandert en omdat energietransitie een steeds grotere rol speelt, heeft de nieuwe PEUGEOT 208, direct vanaf de introductie, drie verschillende aandrijfopties – elektrisch, benzine of diesel. De carrosserie blijft in alle gevallen gelijk.

Deze nieuwe PEUGOT 208-generatie, die perfect bij de strategie van het merk past om naar hogere marktsegmenten op te schuiven, onderscheidt zich met een scherp ontwerp dat jeugdigheid en energie uitstraalt.

Met de PEUGEOT FRACTAL concept car als inspiratiebron, beschikt de nieuwe PEUGEOT 208 over een nieuwe ongeëvenaarde generatie van de PEUGEOT i-Cockpit® met een 3D head-up instrumentenpaneel en tal van rijassistentiesystemen uit de hogere segmenten.

De nieuwe PEUGEOT 208 richt zich op het hart van het B-segment, het levert zijn eigen bijdrage aan wat het PEUGEOT-gamma zo succesvol maakt: een opvallend ontwerp gecombineerd met onderscheidende innovatie en technologie.

Voor een hoge mate van connectiviteit zorgt de Mirror Screen-functie en de TomTom® Traffic 3D navigatie met connectiviteit. De nieuwe PEUGEOT 208 zet tevens stappen op weg naar semiautonoom rijden met Drive Assist; rijhulpsystemen die behoren tot de top in dit segment.

De nieuwe PEUGEOT e-208 is beschikbaar vanaf de introductie en biedt een levendige, stimulerende rijervaring met een 100% elektrische motor met 100 kW (136 pk) en een koppel van 260 Nm (beschikbaar van 0 km/h) voor een reactieve rijervaring.

De nieuwe PEUGEOT e-208 beschikt over direct herkenbare uiterlijke kenmerken:

  • Grille in carrosseriekleur
  • Dichroïsche leeuwen (de leeuwen lijken van kleur te veranderen afhankelijk van de kijkhoek)
  • “e-208 ” badge aan de achterzijde en een “e” op de achterspatborden.

PEUGEOT SPORT ENGINEERED 508 CONCEPT: NEO-PERFORMANCE

De PEUGEOT SPORT ENGINEERED 508 Concept vormt een voorbode van een reeks high-performance elektromodellen voor  serieproductie, die zijn ontwikkeld door PEUGEOT SPORT.

Met de PEUGEOT 508 HYBRID berline als basis heeft de PEUGEOT SPORT ENGINEERED 508 Concept specifieke stijlkenmerken. Er is veel aandacht besteed aan de aerodynamische eigenschappen, voor een optimale efficiency en een effectieve performance: een scherper gelijnde voorbumper, een aangescherpte grille met ‘zwevende’ lamellen, side skirts met luchtgeleiders, vinnen op de achterspatborden en een nieuwe diffuser aan de achterzijde.

De kleur 'Selenium Grey', die afhankelijk van de lichtinval verandert dankzij de parelmoerdeeltjes, is voorzien van inzetstukken in de kleur 'Kryptonite', wat laat zien dat deze concept car tot een sportieve en efficiënte modelreeks behoort.

Dankzij de expertise van de PEUGEOT SPORT ingenieurs biedt de PEUGEOT SPORT ENGINEERED 508 Concept een buitengewone performance die vergelijkbaar is met die van een 400 pk sterke verbrandingsmotor. Het model beschikt over vierwielaandrijving en biedt een spectaculaire acceleratie, dankzij de combinatie van drie motoren: een 200 pk sterke PureTech benzinemotor en twee elektromotoren met 110 pk en 200 pk aan de achterzijde.

De PEUGEOT SPORT ENGINEERED 508 Concept profiteert van de voordelen van een hybride motorisatie met een indrukwekkende efficiency en 100% elektrisch rijden tot een afstand van 50 km (WLTP).

EEN 100% GEËLEKTRIFICEERDE PEUGEOT STAND
Van 7 tot 17 maart 2019 is op de PEUGEOT stand 100% geëlektrificeerd nieuws te zien op een oppervlak van 1.400 m²:

  • Twee wereldpremières: de nieuwe PEUGEOT 208 en de e-208 alsmede de PEUGEOT SPORT ENGINEERED 508 Concept.
  • Een 100% geëlektrificeerde modelreeks met de Plug-in Hybrid benzinemotoren. De PEUGEOT 3008 HYBRID4 en de PEUGEOT 508 HYBRID, die beschikbaar zijn vanaf aankomende herfst, bieden 4 rijconfiguraties voor een meer sensationele rij-ervaring en een onbegrensde mobiliteit. Reeds vanaf juni kunnen deze modellen worden besteld.
  • De PEUGEOT e-Legend Concept, de belichaming van een optimistische en heel aantrekkelijk 100% elektrische, autonome toekomst die mede wordt vormgegeven door PEUGEOT.
  • Een nieuwe merkslogan, MOTION & e-MOTION, die de positie van het merk met betrekking tot de energietransitie benadrukt en de elektrificatie van PEUGEOT ondersteunt.
  • Een enorme Leeuw in de kleuren van de elektrificatie van het merk: de ambassadeur van het merk die in 2018 in Genève werd gepresenteerd, komt dit jaar tot leven met dichroïsche, veelkleurige effecten in groen en blauw. Alsmede reflecties op zijn vloeiende en sculpturaal gelijnde oppervlakken. Het merk wordt geprojecteerd naar het tijdperk van de energietransitie en de elektrificatie van het merklogo is daar een teken van.

PEUGEOT is de enige fabrikant die wereldwijd voertuigen met 2, 3 of 4 wielen aanbiedt en op de stand zijn dan ook de laatste innovaties van PEUGEOT Cycles en PEUGEOT Motorcycles te zien:

  • PEUGEOT Cycles presenteert de Electric VTC eT01 Belt Powertube die over een riemaandrijving beschikt die geen onderhoud vereist. Met een 100% elektrische motor en een accu die in het frame is geplaatst, zorgt deze aandrijving voor een soepele acceleratie en geruisloos trappen.
  • PEUGEOT Motorcycles presenteert de E-METROPOLIS concept, de elektrische versie van de iconische 3-wielige PEUGEOT METROPOLIS scooter, het vlaggenschip van het merk. De E-METROPOLIS concept biedt een hoogstaand prestatieniveau en het model streeft er naar de nieuwe benchmark te worden in de grote Europese steden. De elektromotor levert een maximumvermogen van 36 kW af via het achterwiel, via een getande riem. De maximumsnelheid bedraagt 135 km/h, terwijl de actieradius maximaal 200 km is. De E-METROPOLIS biedt een buitengewone rijervaring, dankzij een elektromotor die de scooter lichter maakt. Rijplezier, veiligheid en goede prestaties zijn de belangrijkste eigenschappen van de E-METROPOLIS.