SKIP TO CONTENT
508 Peugeot Sport Engineered concept car: high-performance voertuig

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED CONCEPT CAR 

DE KRACHT VAN TECHNOLOGIE

De van de radicale berline PEUGEOT 508 HYBRID afgeleide Concept 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED kondigt een reeks sportieve hybrideauto's aan waarbij de geëlektrificeerde  aandrijflijn garant staat voor puur rijplezier. Deze nieuwe high performance/low emission hybride concept car levert indrukwekkende prestaties van een niveau dat nog niet eerder door een PEUGEOT is bereikt en valt op door zijn scherpe en gespierde uiterlijk.

 

#UnboringTheFuture

 

 

Met deze nieuwe hybride concept car bewijst PEUGEOT dat elektriciteit de basis vormt van een nieuwe vorm van intelligente sportiviteit, waarbij prestaties en efficiency garant staan voor nieuwe rijsensaties. Aan PEUGEOT SPORT kwam de eer toe deze nieuwe reeks op puur rijplezier gerichte geëlektrificeerde modellen te ontwikkelen.

ULTIEME SPORTIVITEIT

 

 

 

De Concept 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED legt de basis voor de nieuwe scherp en krachtig getekende designelementen die kenmerkend zullen zijn voor de reeks geëlektrificeerde modellen.

PEUGEOT SPORT VANBINNEN

 

 

De ontwikkeling van de reeks krachtige geëlektrificeerde modellen is toevertrouwd aan PEUGEOT SPORT.

De overwinningen van de 908 (24 uur van Le Mans) en de 3008 DKR (Dakar) in internationale competities en van de 208 R2, 308 Racing-Cup en 308 TCR in klantencompetities, maar ook de ontwikkeling van de PEUGEOT RCZ-R, 208 GTi 30th en 308 GTi by PEUGEOT SPORT getuigen van de knowhow van PEUGEOT SPORT.

 

Het merk heeft al twee geëlektrificeerde concept cars ontwikkeld: de 208 Hybrid FE (2013) die de prestaties van een GTi combineerde met een CO2-uitstoot van slechts 46 g/km, en de 500 pk sterke 308 R HYbrid Concept (2015).

 

De Concept 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED bouwt hierop voort met even efficiënte als indrukwekkende prestaties.

INTENSE SENSATIES

De combinatie van drie motoren (PureTech 200, elektromotor vóór van 110 pk en elektromotor achter van 200 pk) en vierwielaandrijving staat garant voor spectaculaire tussensprints dankzij een maximaal koppel van 500 Nm. 

Dankzij de prestaties van deze nieuwe hybride concept car kan de Concept 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED worden vergeleken met een auto met een verbrandingsmotor van 400 pk:

0  tot 100 km/u: 4,3 sec.

400 m met staande start: 12,5 sec.

1000 m met staande start: 23,2 sec.

80 tot 120 km/u: 2,5 sec.

80 tot 180 km/u: 9,3 sec.

Topsnelheid: 250 km/u

De CO2-uitstoot bedraagt slechts 49 g/km (WLTP)!

 
De knowhow en expertise van PEUGEOT SPORT op het gebied van krachtige motoren en sportieve onderstelafstemmingen garanderen dat deze concept car qua rijkwaliteiten en prestaties tot de top behoort. De hybride concept car 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED staat op Michelin Pilot Sport 4S-banden in de maat 245/35 R20 die een indrukwekkende grip bieden. 

HET BESTE VAN TWEE WERELDEN 

De uitzonderlijke prestaties van deze compromisloze nieuwe concept car gaan samen met de brandstofbesparende voordelen van de hybride-aandrijflijn en de mogelijkheid om tot wel 50 km (WLTP) volledig elektrisch te rijden.

 

In de Sport-modus werken de verbrandingsmotor en de elektromotoren tot een snelheid van 190 km/h samen om onder alle omstandigheden over een indrukwekkende trekkracht te beschikken.

 

 

EEN NIEUWE MATE SPORTIVITEIT

 

 

De lijnen van de Concept 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED worden geaccentueerd door de speciale lak Gris Selenium die dankzij de parelmoerdeeltjes afhankelijk van de lichtval van tint varieert. De kracht van deze kleur wordt versterkt door de "Kryptonite" accenten.

 

De klauwen van de Leeuw zijn terug te vinden in de schuine lijnen van de led-achterlichten, waarin zwart en Kryptonite elkaar afwisselen. De verchroomde onderdelen zijn in glanzend Black Chrome afgewerkt en de karakteristieke Leeuw en de "Peugeot 508"-emblemen zijn net als bij de concept car PEUGEOT e-Legend geanodiseerd.

 

De buitenspiegels, die symbool staan voor tijdloze sportiviteit, zijn voorzien van koolstofvezel kappen.

De nieuwe aerodynamica zorgt voor een geraffineerde uitstraling en geeft de 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED een nieuwe dimensie.

 

De voorbumper is scherper getekend met grote koelopeningen voor het mechaniek en flaps aan de zijkant. De fraai gevormde grille leidt de lucht naar de radiateur via beweegbare bladen.

 

Ter hoogte van de achterstijl zijn vleugeltjes aangebracht. De zijskirts zijn voorzien van flaps.

 

Doordat er geen achterspoiler is gemonteerd, heeft de achterzijde niets aan finesse en balans ingeboet. De nieuwe diffusor geeft het geheel nog meer karakter.

 

PEUGEOT i-cockpit®: INSTINCTIEVE PRESTATIES

 

 

De PEUGEOT i-Cockpit staat ten dienste van de prestaties van de Concept 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED: het compacte stuurwiel maakt de auto extra wendbaar en dankzij het head-up instrumentenpaneel kan de bestuurder zich volledig op de weg richten.

 

De nieuwe, veel steun biedende stoelen zijn bekleed met een fraaie combinatie van hoogwaardig leder en alcantara® met sierstiksels in Kryptonite en Noir Onyx. Elk deel van het interieur is verder verfraaid, zo zijn de voorruitstijlen, de portieren en de achterstijlen met alcantara® bekleed.

 

De selectiehendel met impulsbediening is ook deels met alcantara® bekleed voor een nieuwe zintuiglijke ervaring en een unieke look.

 

De portierpanelen zijn voorzien van Kryptonite-kleurige openingen die naar het dashboard toe kleiner worden om uiteindelijk op het dashboard een uniform paneel te vormen met op het bovenste gedeelte sierstiksels in de kleur Kryptonite.  De middenconsole is bekleed met koolstofvezel voor een elegante en sportieve touch.

 

Aan elk detail is zorg besteed: een subtiel accent in de kleur Kryptonite is zelfs terug te vinden aan de binnenzijde van de portiergrepen.

 

 

FOTO'S & FILM