NIEUWE EN INTENSE RIJSENSATIES

i

Voortbouwend op zijn technologische knowhow biedt Peugeot in alle modellen een intense en instinctieve rijbeleving, ongeacht de motoruitvoering.

De nieuwe Peugeot PLUG-IN HYBRID-uitvoeringen voegen daar nieuwe rijsensaties en een ongekende dynamiek aan toe, vooral dankzij de nieuwe rijmodi.

Elke rijmodus biedt zijn eigen specifieke karakter en sensaties:

 • de geruisloosheid van 100% elektrisch rijden in de ZERO EMISSION-modus,
 • de temperamentvolle dynamiek van de SPORT-modus,
 • de veelzijdigheid van de HYBRID-modus,
 • optimale tractie in de 4WD-modus (Peugeot 3008 HYBRID4),
 • de combinatie van de HYBRID-modus en het comfort van de elektronisch gestuurde vering in de COMFORT-modus (nieuwe Peugeot 508 HYBRID).

In al deze modi is het mogelijk 100% elektrisch te rijden als de laadtoestand van de tractiebatterij dit toestaat.

De HYBRID- en HYBRID4-uitvoeringen zijn technologisch complex, maar bieden een ongecompliceerde rijervaring. De ergonomie staat op hoog niveau en maakt het rijden gemakkelijk en intuïtief.

EEN INSPIRERENDE RIJBELEVING DANKZIJ DE PEUGEOT i-COCKPIT®

Peugeot Plug-in Hybrid - Interieur PEUGEOT i-Cockpit®

De voor de modellen van het merk kenmerkende Peugeot i-Cockpit® staat garant voor een inspirerende en intuïtieve rijbeleving. Om de rijbeleving van de Peugeot PLUG-IN HYBRID-aandrijflijnen nog verder te versterken zijn zowel het touchscreen als het digitale instrumentenpaneel hierop aangepast.

Digitaal instrumentenpaneel

De Peugeot i-Cockpit® van de hybride-uitvoeringen geeft specifieke rij-informatie weer in het gezichtsveld van de bestuurder (rijmodus, laadtoestand van de tractiebatterij, beschikbare actieradius in de elektrische modus, enz.). Zoals altijd is hij volledig te configureren en te personaliseren.

De hybridevermogensmeter in het rechterdeel van het instrumentenpaneel neemt de plaats van de toerenteller in. Deze meter bestaat uit 3 gemakkelijk herkenbare zones:

 • De zone ECO duidt op een energiebesparende rijstijl,
 • De zone POWER duidt op een meer dynamische rijstijl, waarbij hogere prestaties worden geleverd.
 • De zone CHARGE wijst de bestuurder erop dat energie wordt teruggewonnen voor het bijladen van de tractiebatterij, met name bij het loslaten van het gaspedaal.

Aan beide zijden van het instrumentenpaneel bevindt zich een niveaumeter: één voor het brandstofniveau en de andere voor de laadtoestand van de tractiebatterij. Onder beide niveaumeters wordt de beschikbare actieradius in km aangegeven.

De actieve rijmodus wordt permanent weergeven in het onderste gedeelte van het instrumentenpaneel zodat deze wanneer nodig snel en zonder aarzelen door de bestuurder kan worden aangepast.

Tijdens het opladen geeft het instrumentenpaneel de teruggewonnen elektrische actieradius (in km), het teruggewonnen laadniveau van de tractiebatterij (in procent), de laadsnelheid van de tractiebatterij (in elektrische kilometers) en de resterende laadtijd tot de tractiebatterij volledig is opgeladen (in uren en/of minuten) weer.

Peugeot Plug-in Hybrid - Interieur touchscreen en pianotoets (toggle switch)

Het touchscreen bevat ook een specifiek menu voor het hybridesysteem. Voor rechtstreekse toegang tot dit menu is een pianotoets (toggle switch) toegevoegd. Via dit menu kan nieuwe informatie worden weergegeven:

 • het scherm met de energiestromen dat de werkingsfase van het hybridesysteem weergeeft
 • het scherm met de verbruiksstatistieken waarop onderscheid wordt gemaakt tussen het elektrische verbruik en het brandstofverbruik.
 • het navigatiescherm waarop specifieke informatie wordt weergegeven:
 • openbare oplaadpunten die naast tankstations als POI kunnen worden getoond
 • de actieradius in de volledig elektrische rijmodus
 • de totale actieradius (elektrisch + van verbrandingsmotor).

Daarnaast is het scherm van de airconditioning uitgebreid met een functie voor de elektrische voortemperatuurregeling van het interieur, waarmee het interieur afhankelijk van de buitentemperatuur voor vertrek kan worden afgekoeld of verwarmd.

Connectiviteit via de MyPeugeot App

 Voor een optimaal gebruiksgemak is de content van de mobiele app MyPeugeot App uitgebreid. Hiermee is het overal en op elk moment mogelijk om op afstand het opladen te activeren, de voortgang van het opladen van de auto te controleren, de voortemperatuurregeling van het interieur te programmeren of de statistieken van het elektrische verbruik of brandstofverbruik te raadplegen.