TECHNOLOGIE VAN DE ELEKTRISCHE AUTO

 De technologie van de elektrische auto's van Peugeot
 De technologie van de elektrische auto's van Peugeot

De elektrische auto's van Peugeot stoten tijdens het rijden geen schadelijke stoffen uit, rijden soepel en stil en leveren uitstekende prestaties. De nieuwe Peugeot 208 en 2008 zijn leverbaar in een elektrische uitvoering.

Nieuwe Peugeot e-208 - compacte elektrische auto

ELEKTROMOTOR

Compact en pittig

Nieuwe Peugeot e-208 - elektromotor met vermogen van 100 kW

De elektromotor met permanentmagneet levert een vermogen van 100 kW (136 pk) en kan een koppel leveren van maximaal 260 Nm. Hij zorgt voor ongekend rijplezier: nauwelijks trillingen, een geruisloze werking en nul uitstoot.

De elektrische aandrijflijn bestaat naast deze elektromotor uit twee onderdelen:

  • een omvormer: deze zet de door de tractiebatterij geleverde gelijkstroom om in de door de elektromotor gebruikte wisselstroom. De omvormer is tussen de tractiebatterij en de elektromotor geplaatst.
  • een reductiebak: een elektrische auto heeft geen versnellingsbak maar een reductiebak. In deze bak wordt de draaisnelheid van de elektromotor aangepast aan de rijsnelheid van de auto.

TRACTIEBATTERIJ

Krachtige tractiebatterij

Nieuwe Peugeot e-2008 SUV -  100% elektrisch

In de tractiebatterij van het type lithium-ion (400 V) wordt de elektrische energie opgeslagen. Deze is onder de vloer van de auto geplaatst zodat de ruimte voor inzittenden en bagage volledig behouden blijft. De tractiebatterij heeft een capaciteit van 50 kWh, zorgt ervoor dat de elektromotor een vermogen van maximaal 100 kW kan leveren en is goed voor een actieradius van wel 340 km (WLTP-norm). Voor de temperatuurregeling is een koelvloeistofcircuit en een warmtepomp voorzien. Hierdoor kan de tractiebatterij ook via een snellader worden opgeladen, wordt de actieradius geoptimaliseerd en gaat de batterij langer mee.

Voor uw gemoedsrust wordt gedurende 8 jaar of 160.000 km een minimale laadcapaciteit van 70% van de tractiebatterij gegarandeerd.

OPLADEN

Gemakkelijk en snel

Nieuwe Peugeot e-208 - compacte elektrische auto

De klep van de laadaansluiting is onopvallend in het linker achterscherm van de auto aangebracht. Optionele laadkabels kunnen gemakkelijk worden opgeborgen in een speciale ruimte onder de vloer van de bagageruimte. Het opladen:

  • Duurt 5 uur en 15 minuten via de door ons geleverde wallbox van 11kW. Wij kunnen voor u woning een geschikte oplossing aanbieden. Hiervoor zal er in samenspraak een controle moeten worden gedaan om te bepalen wat de meest geschikte oplossing is voor uw woonsituatie.
  • Tot 80% van de capaciteit in 30 minuten: Dankzij de temperatuurregeling van de tractiebatterij zijn ook 100kW-laders geschikt voor het opladen. De tractiebatterij kan zo in 30 minuten voor 80% worden opgeladen.

Onderweg, thuis of op uw werk: er is altijd een manier om uw auto op te laden. Met onze service Charge My Car kunt u uw ritten gemakkelijk plannen en uw auto bij openbare laadpunten opladen.

e-CMP-PLATFORM

Nieuw platform voor elektrische auto's

modulaire platform CMP (Common Modular Platform)

Het nieuwe modulaire platform CMP (Common Modular Platform) is zo ontworpen dat de specifieke componenten van de verschillende soorten aandrijflijnen moeiteloos kunnen worden geïntegreerd, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteiten van de auto.

NIEUWE RIJSENSATIES

100% elektrisch

Nieuwe Peugeot e-208 - interieur PEUGEOT i-Cockpit® 3D

PEUGEOT i-Cockpit® 3D

Onze elektrische auto's beschikken over de nieuwe PEUGEOT i-Cockpit® 3D die gekenmerkt wordt door het compacte stuurwiel, het te personaliseren digitale 3D-instrumentenpaneel, het grote 10 inch HD-touchscreen dat via spraakcommando's kan worden aangestuurd en de 7 pianotoetsen. Een ergonomische cockpit die garant staat voor unieke rijsensaties. U kunt de sfeer in het interieur aan uw eigen smaak aanpassen dankzij de 8 verschillende kleuren van de sfeerverlichting.

DRIVE ASSIST

Met het nieuwe Drive Assist-systeem, dat gebruikmaakt van ingebouwde radars en camera's, start het tijdperk van het semi-autonoom en intelligent autorijden. Het bestaat uit de Lane Positioning Assist, een systeem dat de auto op de door de bestuurder bepaalde positie binnen de rijstrook houdt, en de adaptieve cruise control die automatisch een veilige afstand tot de voorligger aanhoudt en de auto indien nodig tot stilstand brengt en vervolgens weer laat wegrijden wanneer dat mogelijk is.

Nieuwe Peugeot 208 - 3 RIJMODI

REGENERATIEF REMMEN

Wanneer u de "Brake"-modus inschakelt door de selectiehendel naar achteren te bewegen, wordt de motorrem geactiveerd om de tractiebatterij tijdens vaart minderen bij te laden. Zodra u het gaspedaal loslaat, wekt de elektromotor stroom op.

3 RIJMODI

Dankzij de drie rijmodi - Sport, Normal en Eco - kunt u uw favoriete rijmodus selecteren afhankelijk van de gebruiksomstandigheden:

  • Sport: de Sport-modus legt de nadruk op prestaties en rijsensaties doordat het maximale vermogen en koppel beschikbaar zijn.
  • Normal: de Normal-modus is de ideale modus voor dagelijks gebruik, met een maximaal comfort.
  • Eco: de Eco-modus zorgt voor een optimale actieradius van de tractiebatterij.

EEN PERMANENTE CONNECTIVITEIT

Voor veilig rijden

Connected Services van Peugeot Connect

Dankzij de Connected Services van Peugeot Connect wordt u door het Connect 3D-navigatiesysteem met TomTom®-services in real time geïnformeerd over de verkeerssituatie en de aanwezigheid van risicozones. In noodgevallen of bij pech staat Peugeot SOS & Assistance altijd voor u klaar om u hulp te bieden. Voor uw gemoedsrust is er een alarmsysteem in uw auto ingebouwd. Bovendien beschikt u over meerdere USB-aansluitingen en een inductielader voor het opladen van uw mobiele apparaten.

MYPEUGEOT®

Blijf verbonden met uw auto

MYPEUGEOT® APP

Dankzij de services van de MyPeugeot App kunt u in volledige autonomie uw elektrische auto aansturen en monitoren. Functionaliteiten zoals het op afstand activeren van het opladen, de voor uw reizen zo praktische functies van Free2Move Services, de voorverwarming of -koeling van het interieur van uw auto, een overzicht van uw verbruik en de Mobility Pass om een auto met verbrandingsmotor te huren zijn direct beschikbaar via uw smartphone.

MEER OVER MYPEUGEOT® APP

NEEM CONTACT OP