Comfort dankzij technologie

Comfort dankzij Technologie

HILL START ASSIST

De Hill Start Assist zorgt ervoor dat u gemakkelijker kunt wegrijden op een helling.

Wanneer uw auto stilstaat op een helling (> 3%), houdt de Hill Start Assist uw auto ongeveer twee seconden op zijn plaats als u het rempedaal loslaat. Zodoende kunt u probleemloos uw voet van het rempedaal naar het gaspedaal verplaatsen.

REAR VIEW CAMERA

De beelden van de achteruitrijcamera worden weergegeven op het centraal geplaatste scherm wat het inparkeren sterk vergemakkelijkt. Voor extra gemak geeft dit hulpsysteem de breedte en de koers van de auto aan met behulp van gekleurde lijnen.

i

KEYLESS ENTRY AND START EN HANDSFREE ACHTERKLEP

KEYLESS ENTRY AND START

Met keyless entry and start kan de gebruiker de portieren ontgrendelen en vergrendelen en de motor starten zonder dat hij de elektronische sleutel uit zijn zak hoeft te halen.

HANDSFREE ACHTERKLEP

De handsfree achterklep kan elektrisch worden geopend of gesloten. Er zijn meerdere manieren om de achterklep te openen of te sluiten:

  • met de elektronische sleutel van het keyless entry and start-systeem
  • met de schakelaars aan de buitenkant en de binnenkant van de achterklep
  • met de toets op het dashboard
  • met de handsfree-functie, door met de voet een beweging onder de achterbumper te maken.

Met de functie ""handsfree toegang"" kan de elektrisch bedienbare achterklep van de auto met een simpele voetbeweging onder de achterbumper worden geopend of gesloten.

Comfort - Technologie - handsfree achterklep

VISIOPARK 1 & 2

De auto is uitgerust met een 180°-videocamera op de achterklep (Visiopark 1) en in de grille (Visiopark 2). Dit systeem biedt, dankzij de camera's, de mogelijkheid de directe omgeving van de auto weer te geven op het touchscreen. De parkeerhulpsensoren completeren de informatie van het bovenaanzicht van de auto. Het bovenaanzicht van de auto in zijn directe omgeving wordt tijdens de manoeuvre in real time samengesteld, zodat een 360°-beeld kan worden verkregen.

Deze weergave maakt het gemakkelijker om de auto recht in te parkeren en alle obstakels in de omgeving te bekijken.

i

i

ACTIEVE PARKEERHULP

Dit systeem werkt met aan de hoeken van de auto gemonteerde ultrasoonsensoren:

  • het detecteert een voor de afmetingen van de auto geschikte parkeerplaats met behulp van de in de voor- en achterbumper gemonteerde sensoren
  • vervolgens stuurt het systeem de stuurinrichting aan om de auto in te parkeren

De bestuurder moet gas geven, remmen en bij een handgeschakelde versnellingsbak de koppeling bedienen. Tijdens het inparkeren en het verlaten van een parkeerplaats geeft het systeem u informatie via meldingen en geluidssignalen zodat de manoeuvre zo veilig mogelijk verloopt. De bestuurder kan op elk gewenst moment zelf de besturing overnemen door het stuurwiel vast te pakken. De actieve parkeerhulp werkt bij fileparkeren (inparkeren en verlaten van de parkeerplaats) en bij het parkeren in een parkeervak dwars op de rijbaan.

i

GROOTLICHTASSISTENT

De auto is voorzien van een camera boven aan de voorruit waarmee lichtbronnen kunnen worden geanalyseerd. Het systeem schakelt automatisch over van grootlicht naar dimlicht en vice versa, afhankelijk van de hoeveelheid licht en het verkeer. Zo kan het grootlicht vaker gebruikt worden, wat de veiligheid ten goede komt.

i

SNELHEIDSLIMIETHERKENNING

De camera boven aan de voorruit detecteert en leest de borden met snelheidslimieten en geeft de limieten weer op het instrumentenpaneel. Het systeem houdt ook rekening met de informatie over snelheidslimieten die is opgeslagen in de kaartgegevens van het navigatiesysteem. Speciale snelheidslimieten, zoals die voor vrachtwagens, worden niet weergegeven.

De snelheidsadviesfunctie completeert het systeem: de bestuurder kan de door de camera afgelezen snelheidslimiet gebruiken als ingestelde snelheid van de cruise control of de snelheidsbegrenzer.

i