De Sports Utility Vehicle’s van Peugeot

Peugeot SUV’s voor het moderne gezin

Fraai design en praktische gebruiksmogelijkheden: de SUV’s van Peugeot bieden u het beste van 2 werelden. Compact maar ook ruim. Stoer maar ook luxueus. Krachtig maar ook zuinig. Waar u ook woont, in de stad of in een landelijke omgeving, er is altijd een geschikte Peugeot-SUV voor u en uw gezin. Wilt u meer weten over SUV’s en ons aanbod? Lees dan verder en ontdek.

Peugeot heeft momenteel maar liefst 3 echte SUV’s in het aanbod: de Peugeot 2008 SUVPeugeot 5008 SUV en de prijswinnende Peugeot 3008 SUV. Prijswinnend inderdaad, want de 3008 SUV werd in maart 2017 verkozen tot Car of The Year 2017! Leuk detail: nooit eerder won een SUV de prijs van Auto van het Jaar. Een mooie prestatie dus, waar we als Peugeot trots op mogen zijn.

Wat betekent de term SUV?

SUV is een afkorting die staat voor Sports Utility Vehicle. Ten opzichte van andere automodellen, zijn SUV’s vaak ruimer en staan ze hoger op de wielen.

Een andere belangrijk verschil met andere auto’s is dat SUV in de meeste gevallen vierwielaandrijving heeft. Hierdoor heeft een SUV-bestuurder meer grip op de weg. Dit zorgt ervoor dat Sports Utility Vehicle’s ook geschikt zijn om op onverharde wegen te rijden.

De oorsprong van SUV’s

Aanvankelijk werden SUV’s vooral gebruikt op onverhard terrein. Dit model auto’s werd vroeger dan ook vaak ‘terreinwagen’ genoemd. Sinds de jaren 90 zijn SUV’s echter ook populair onder particulieren die er (bijna) nooit mee van de openbare weg af gaan. Deze populariteit is te verklaren doordat SUV’s goede rijprestaties leveren, veel ruimte bieden en erg veilig zijn. Zittend in een hoge auto heeft u namelijk goed zicht op het verkeer rondom u.

Verschil tussen SUV’s en crossovers

De betekenis van de term ‘crossover’ is wat vaag. Meestal wordt het volgende bedoeld: een verhoogde stationwagen. Doordat de ‘gewone’ stationwagon is verhoogd, lijkt deze enigszins op een SUV. Dit betekent echter niet dat de auto net zo groot is als een echte SUV.

De Peugeot SUV modellen

Onze SUV’s combineren het beste van 2 werelden: de kracht van echte terreinwagens en de luxe uitrusting van personenauto’s. Bij de eerste aanblik ziet u al dat deze robuuste SUV’s even elegant zijn als elke andere Peugeot. Met hun grote bagageruimte en flexibel in te delen interieur bieden ze genoeg ruimte voor bijvoorbeeld de kinderen en al uw (vakantie)bagage.

De Peugeot 2008 SUV is de kleinste van het gamma. De 2008 SUV kan een ‘compact SUV’ worden genoemd. Daarna komt de Peugeot 3008 SUV, die ongeveer 30 centimeter langer is. Als laatste is er de ruime Peugeot 5008 SUV. Hier ziet u het schematisch nog eens weergegeven zodat u de grootte van deze modellen met elkaar kunt vergelijken:

Model Lengte in cm Breedte in cm
Peugeot 2008 SUV 416 174
Peugeot 3008 SUV 445 184
Peugeot 5008 SUV 464 185

Deze drie modellen hebben een prettige, hoge zitpositie die u een volledig nieuw perspectief op de weg biedt. En door de ruimte die deze auto’s bieden, zijn ze zeer goed als gezinsauto te gebruiken.

Hoogwaardige technologie

De uitrusting van deze SUV’s is uiterst geavanceerd; zo is de Peugeot 3008 SUV leverbaar met een achteruitrijcamera en de Peugeot 2008 SUV met Park Assist. En vergis u niet: dankzij hun geraffineerde motortechnologie en Stop & Start-systeem zijn deze modellen ook bijzonder zuinig.

Tevens zijn de SUV-modellen ook als GT-line variant verkrijgbaar. Dit zijn extra sportieve uitvoeringen, met nog meer technologie en een extra krachtige motor.

Een Peugeot SUV kopen

Maak direct een proefrit in een van de SUV-modellen van Peugeot of kijk verder voor meer informatie over deze veelzijdige modellen. Mocht u een brochure willen aanvragen, kijk dan hier.

Wilt u uw huidige auto inruilen voor een PeugeotSUV? Ontdek direct de actuele inruilwaarde van uw auto met de Peugeot taxatietool.