PEUGEOT WRX 2018

i

FIA World Rallycross Championship (WRX)

"We zijn al zo vaak de strijd aangegaan, op allerlei pistes en circuits en in tal van disciplines. Altijd gingen we voor de titel. En we zijn vaak kampioen geworden. Waarom zouden we dan opnieuw het gevaar opzoeken? Alles riskeren? Omdat we leven voor de uitdaging. Wij zijn het Team Peugeot Total. Wij zijn #BornReady."

Na de recente successen in de Dakar-rally heeft het Team Peugeot Total zich een nieuwe uitdaging gesteld: het veld aanvoeren in het FIA World Rallycross Championship (WRX), waarmee het merk Peugeot in een jonge, even spectaculaire als competitieve tak van autosport stapt.

Met gepaste bescheidenheid maar vastberaden gaat het hele Peugeot Sport-team deze uitdaging met passie en ambitie aan, daarbij geholpen door de getalenteerde rijders Sébastien Loeb en Timmy en Kevin Hansen en de gloednieuwe wedstrijdauto van het merk, de Peugeot 208 WRX.

DE PEUGEOT 208 WRX, KLAAR VOOR DE STRIJD

Peugeot 208 WRX - achterzijde

De ingenieurs van Peugeot Sport hebben onafgebroken gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe wedstrijdauto, de Peugeot 208 WRX, gebaseerd op de zo succesvolle Peugeot 208. Met zijn vierwielaandrijving, 560 pk, 1300 kg en 850 Nm koppel kan de 208 WRX in minder dan 2 seconden van 0 naar 100 km/h sprinten.

Gewicht, motor, demping, wielophanging, versnellingsbak en aerodynamica: alles is tot in de puntjes uitgewerkt. Bovendien zullen in de loop van het seizoen regelmatig aanpassingen worden uitgevoerd. Het doel: meer vermogen en hogere prestaties.

Dankzij de verschillende liveries zijn de drie Peugeots 208 WRX op de baan gemakkelijk herkenbaar: de auto van Sébastien Loeb (nr. 9) is blauw, die van Timmy Hansen (nr. 21) is grijs en die van Kevin Hansen (nr. 71) is geel.

Peugeot 208 WRX - voorzijde

MOTOR
Type: benzinemotor met turbo
Cilinderinhoud: 1998 cm3
Aantal cilinders: 4
Aantal kleppen: 16
Vermogen: 560 pk bij 6000 t/min
Koppel: 850 Nm bij 4500 t/min

TRANSMISSIE
Aandrijving: vierwielaandrijving
Koppeling: meerplaatskoppeling, carbon
Versnellingsbak: 6 versnellingen met handmatige sequentiële bediening

CHASSIS
Carrosserie: carbon
Carrosseriestructuur: aangepaste carrosserie van de standaard Peugeot 208 + roll-bar

AFMETINGEN
Lengte: 3965 mm
Breedte: 1850 mm
Hoogte: 1380 mm

PRESTATIES
Topsnelheid: 210 km/h (op WRX-circuit)
0 - 100 km/h: 2 seconden

DE RIJDERS

DE PEUGEOT 208, GEMAAKT VOOR DE STAD

BEST OF