Peugeot en de Kraijcek foundation

Krajicek Foundation

Over de Krajicek Foundation

Iedereen is jong geweest. Heeft buitengespeeld en weet hoe leuk dat is: vriendjes maken, lekker bewegen en ontdekken. Het lijkt zo gewoon, maar buiten sporten en spelen is niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Juist voor die kinderen maakt de Krajicek Foundation buiten sporten en spelen bijzonder.

Op de Krajicek Playgrounds biedt de Krajicek Foundation deze kinderen een sociaal veilige plek dicht bij huis waar zij kunnen sporten en spelen. Jongeren die in positieve zin opvallen op hun Krajicek Playground kunnen bovendien in aanmerking komen voor een Krajicek Scholarship (studiebeurs). In ruil daarvoor organiseren zij ten minste 100 uur aan sport- en spelactiviteiten op hun eigen Krajicek Playground. Daarmee worden zij een vast gezicht op de Krajicek Playground en worden zij een rolmodel voor kinderen uit hun eigen buurt.

Krajicek Foundation

Dit doet de Krajicek Foundation niet alleen. Samen met partners zoals PEUGEOT zetten wij ons in voor een betere toekomst voor deze kinderen.

Krajicek Foundation. Geen kind buitenspel.

PEUGEOT & Krajicek Foundation

Al meer dan 200 jaar kenmerkt PEUGEOT zich door passie en innovatie vor auto’s. Sinds 1980 is hier ook de passie voor tennis bijgekomen. PEUGEOT is al meer dan 33 jaar trotste partner van het prestigeuze Grand Slam toernooi Roland Garros. De passie voor en liefde voor (tennis)sport delen we met de Krajicek Foundation. PEUGEOT steunt dan ook met trots alle medewerkers, sportleiders, scholarshippers en vrijwilligers zodat wij samen kunnen bijdragen aan een gezonde en fitte levensstijl voor kinderen. Ook steunen wij deze jongeren om hun passie te kunnen volgen door middel van de Krajicek Scholarships.

In 2016 zijn PEUGEOT en de Krajicek Foundation een partnership aangegaan. Met de steun van PEUGEOT organiseert de Krajicek Foundation jaarlijks de Krajicek Tennis Tour waarbij kinderen uit de verschillende aandachtswijken in toernooivorm tenniswedstrijden spelen. De finale wordt gespeeld tijdens de ABN AMRO World Tennis Tournament in Ahoy. Daarnaast steunt PEUGEOT een aantal Krajicek Scholarshippers zodat zij hun passie kunnen volgen en dromen waar kunnen maken.

Facts & Figures

PEUGEOT & Krajicek Foundation
  • De Krajicek Foundation is opgericht in 1997
  • 119 Krajicek Playgrounds waar dagelijks meer dan 4.250 kinderen sporten en spelen
  • 184 Krajicek Scholarshippers
  • 130 sportleiders
  • 100 vrijwilligers
  • Jaarlijks 5 Krajicek sportevents waar in totaal 8.000 kinderen aan deelnemen
  • 1 op de 8 kinderen in Nederland groeit op in armoede
  • 12% leeft in een gezin waar niet genoeg geld is voor sport
  • Slechts 3% van de kinderen in aandachtswijken beweegt voldoende

Ontmoet Donald Basabose

i

Ontmoet Donald Basabose – een van de Krajicek Scholarshippers die PEUGEOT steunt.