Peugeot Traveller i-Lab - RIJPLEZIER

Peugeot Traveller i-Lab
Peugeot Traveller i-Lab

ONLINE NAVIGATIE

Peugeot Traveller i-Lab - online navigatiesysteem


Het online navigatiesysteem van PEUGEOT zorgt ervoor dat de passagiers probleemloos en op tijd op de plaats van bestemming arriveren. Het systeem biedt een 3D-kaartweergave en stelt in real time alternatieve routes voor als er problemen op de weg zijn. Het informeert de bestuurder ook over de weersomstandigheden en de brandstofprijzen. Voor extra veiligheid zorgt het spraakherkenningssysteem waarmee de bestuurder bij het bedienen van de navigatiefuncties, de telefoon en het multimediasysteem zijn blik op de weg gericht kan houden. Het 7 inch touchscreen met capacitief scherm dient als interface voor het Visio Park-systeem. Dit systeem geeft de bestuurder een panoramisch overzicht in 180° van de omgeving achter de auto. Zodra een obstakel wordt genaderd, schakelt het Visio Park-systeem automatisch over op de zoom-modus zodat de bestuurder zijn manoeuvres nauwkeuriger kan uitvoeren.

VEILIG RIJDEN

Peugeot Traveller i-Lab - complete veiligheidsuitrusting

De veiligheid van de passagiers wordt gewaarborgd door een complete veiligheidsuitrusting. Het snelheidslimietherkenningssysteem detecteert verkeersborden met de snelheidslimiet langs de weg en geeft de geldende snelheidslimiet weer op het kleurenmatrixdisplay van het instrumentenpaneel. De bestuurder kan deze snelheid vervolgens selecteren als ingestelde snelheid voor de cruise control of de snelheidsbegrenzer. De PEUGEOT Traveller i-Lab houdt de alertheid van de bestuurder in de gaten om ongevallen te voorkomen. Het Driver Alert-systeem waarschuwt de bestuurder nadat hij twee uur onafgebroken heeft gereden en herhaalt dit vervolgens om het uur zolang hij geen pauze heeft ingelast. Daarnaast signaleert dit systeem het slingeren van de auto op basis van signalen van de camera en de stuurhoeksensor. De bestuurder wordt door een visuele waarschuwing en een geluidssignaal gewaarschuwd om beter op te letten. In het geval van een dreigende aanrijding met een bewegend of vast obstakel, dit kan zowel een ander voertuig als een voetganger zijn, remt de Active City Brake de auto automatisch af. Zo kan een aanrijding worden voorkomen of in het ergste geval de gevolgen ervan worden beperkt.

CONNECT FLEET MANAGEMENT

In het verlengde van het wagenparkbeheersysteem PEUGEOT Connect Fleet Management wordt een voor zakelijke gebruikers ontwikkelde app via Mirror Screen weergegeven op het touchscreen van de PEUGEOT Traveller i-Lab. Deze app verzamelt in real-time de gegevens over de locatie en technische gegevens (brandstofverbruik, resterende actieradius, gemiddelde snelheid) en stuurt deze naar de chauffeur en de fleetmanager zodat deze weten wanneer de auto aan de volgende onderhoudsbeurt toe is. Dankzij gepersonaliseerde tips voor zuinig rijden kan de bestuurder het brandstofverbruik verlagen. Al deze gegevens kunnen als input dienen voor de fleetmanagementtool van het bedrijf. Via deze app kan de fleetmanager bovendien de bestuurder in real time op de hoogte houden van de gang van zaken op het bedrijf en informeren over de planning van nieuwe ritten.