Peugeot Fractal - GELUIDSIDENTITEIT

Peugeot Fractal

Consommation de carburant et émissions de CO2 NEDC

Valeurs NEDC(1) : Consommation de carburant 5,5 en cycle mixte, 4,9 en extra-urbain et 6,5 en urbain NEDC (l/100 km) - Emissions de CO2 (mixte) NEDC : 114 (g/km)
(1) Les valeurs de consommation de carburant et d'émissions de CO2 sont déterminées sur la base d'une nouvelle règlementation WLTP (Règlement UE 2017/948) et les valeurs obtenues ont été converties en NEDC pour permettre la comparabilité avec les autres véhicules. Veillez à vous rapprocher de votre point de vente pour de plus amples informations. Les valeurs ne tiennent pas compte notamment des conditions d'usage, du style de conduite, des équipements ou des options et peuvent varier en fonction du type de pneumatiques. Pour de plus amples renseignements sur les consommations de carburant et les émissions de CO2, veuillez consulter le guide pratique intitulé « Consommations conventionnelles de carburant et émissions de CO₂ des véhicules particuliers neufs » disponible gratuitement dans tous les points de vente ou auprès de l’ADEME - Agence de l’Environnement et de la Maîtrise de l’Énergie (Éditions, 2 square Lafayette, BP 406, F-49004 Angers Cedex 01) ou sur http://www.carlabelling.ademe.fr/

Détails du financement

Un crédit vous engage et doit être remboursé.
Vérifiez vos capacités de remboursement avant de vous engager.

Montants exprimés TTC

PRIX DU VÉHICULE (1)

23 772,40 €

Premier loyer 4199,87 €

Dont loyer financier

4199,87 €

Pack entretien (2)

Offert

36 loyers suivants 248,42 €

Dont loyer financier

248,42 €

Pack entretien (2)

Offert

Durée

37 mois

Kilométrage annuel

10 000 km

Option d'achat

14 263,44 €

Montant total dû en cas d'acquisition 27 406,43 €

Montants exprimés TTC

PRIX DU VÉHICULE (1)

23 772,40 €

Premier loyer 4199,87 €

Dont loyer financier

4199,87 €

Pack entretien (2)

Offert

36 loyers suivants 254,36 €

Dont loyer financier

254,36 €

Pack entretien (2)

Offert

Durée

37 mois

Kilométrage annuel

15 000 km

Option d'achat

14 025,72 €

Montant total du en cas d'acquisition 27 382,55 €

Montants exprimés TTC

PRIX DU VÉHICULE (1)

23 772,40 €

Premier loyer 4199,87 €

Dont loyer financier

4199,87 €

Pack entretien (2)

Offert

36 loyers suivants 260,31 €

Dont loyer financier

260,31 €

Pack entretien (2)

Offert

Durée

37 mois

Kilométrage annuel

20 000 km

Option d'achat

13 787,99 €

Montant total du en cas d'acquisition 27 359,02 €

Offre de location avec option d’achat, sur 37 mois, sans assurance facultative, avec un premier loyer obligatoire d’un montant de 4 199,87 €, proposée par PSA Finance France. Offre valable pour toute commande d’un SUV PEUGEOT 2008 GT Line PureTech 110 S&S EAT6 Black Pack + dans les Pages SUV PEUGEOT 2008 Black Pack + sur le site internet Peugeot.fr, réservée aux particuliers majeurs résidant en France métropolitaine, sous réserve d’acceptation du dossier par CREDIPAR, SA au capital de 138 517 008 €, RCS Nanterre 317 425 981, 9 rue Henri Barbusse 92230 Gennevilliers, n° ORIAS 07004921 (www.orias.fr). PSA Finance France est une dénomination commerciale de CREDIPAR. Vous disposez du délai légal de rétractation.

(1) Le montant du prix et des loyers n'inclut pas le coût du certificat d'immatriculation qui reste à la charge du locataire.

(2) Prestation Peugeot Pack Entretien offerte pour 37 mois et/ou 30 000 km, au premier des 2 termes durée/kilométrage atteint, selon conditions générales disponibles sur internet.

De PEUGEOT FRACTAL vindt zijn oorsprong in een ontmoeting tussen artiesten die nieuwe manieren van expressie verkennen. We hebben onze bronnen van inspiratie gecombineerd met die van de designers. Amon Tobin, musicus en geluidsdesigner

EEN UNIEKE ERVARING

i

Het StelLab, een onderzoekseenheid van de groep, heeft samen met Focal een 9.1.2-geluidssysteem met bijbehorende software ontwikkeld, waarmee voor een volledige immersie elke luidspreker afzonderlijk wordt aangestuurd. De digitale geluidsbewerking simuleert het menselijk gehoor. De geluidsbronnen worden virtueel gecreëerd en hun locatie wordt aan de omstandigheden aangepast zodat de bestuurder de informatie optimaal tot zich kan nemen.

De gesproken aanwijzingen van het navigatiesysteem bijvoorbeeld komen van een punt in de lengterichting van en op enige afstand vóór de auto. Tijdens het rijden komt dit punt dichterbij het interieur en beweegt het naar de richting die de bestuurder moet volgen. Bij het kruispunt bevindt het punt zich vlak bij, in het interieur, om de bestuurder te waarschuwen dat hij dadelijk moet afslaan.

Bovendien kan dankzij de ruimtelijke weergave het geluid worden aangepast aan de vorm van en de eventuele aanpassingen aan de auto. Het door het StelLab ontworpen systeem kan zo zelfstandig de verschillende geluidsbronnen aanpassen, afhankelijk van het feit of de FRACTAL gesloten (coupé) of open (cabriolet) wordt gereden.

GELUIDSINSTALLATIE

Om van het volledige potentieel van het systeem te kunnen profiteren bestaat dit 9.1.2-systeem uit een 9.1-installatie met voorin drie luidsprekers voor middentonen en hoge tonen, twee tweeters, twee woofers en een subwoofer, en achterin twee middentonenluidsprekers, twee tweeters en een woofer.

Bovendien is de FRACTAL als eerste auto ter wereld voorzien van infrabass-tweewegluidsprekers in de rugleuning van de stoelen. Aan dit revolutionaire systeem heeft de installatie zijn naam te danken: 9.1.2.

De door SubPac, een Amerikaanse start-up, ontwikkelde infrabass-luidspreker zorgt voor een volledig nieuwe zintuiglijke ervaring. De lage tonen worden namelijk niet via de lucht maar via vaste stoffen verspreid. De geluidsgolven bereiken zo het binnenoor van de luisteraar via zijn lichaam. De persoon op de stoel geniet zo als enige van intensievere lage tonen, zonder dat zijn omgeving hier hinder van ondervindt.

FLAX-TECHNOLOGIE van FOCAL®

Voor een optimale geluidsweergave gebruikt Focal, een gerenommeerde Franse specialist in high-end audio-systemen, linnen vezels voor het membraan van de luidsprekers.

Deze technologie, die FLAX wordt genoemd, kenmerkt zich door een zeer natuurlijk en zuiver geluid, een optimale weergave in het middentonengebied en diepe bassen. Voor de geluidsverdeling in het interieur zorgen zeven FLAX-luidsprekers, vier aluminium-magnesium inverted dome tweeters en twee subwoofers voor de bassen.

Deze installatie wordt aangestuurd door vier uiterst compacte FD versterkers die met hun in totaal 14 kanalen goed zijn voor een totaal vermogen van 1600 W.

SIGNATUUR

Peugeot Fractal - geluidsidentiteit

De dimensie geluid wordt in de FRACTAL ook gebruikt om een geluidsidentiteit te geven aan de elektrische aandrijflijn. Het geluid van deze aandrijflijn verschilt namelijk volledig van die van een verbrandingsmotor. Het merk heeft deze taak toevertrouwd aan de Braziliaanse geluidsdesigner Amon Tobin. Dankzij de buiten hoorbare geluidssignatuur van de FRACTAL worden andere gebruikers niet verrast door de aanwezigheid van de auto. Met name voetgangers en fietsers worden over de aanwezigheid van de FRACTAL geïnformeerd met behulp van geluiden die verschillende toestanden aanduiden: acceleratie, deceleratie of constante snelheid.

In het interieur komt de identiteit van het merk tot uiting in een vernieuwend audioconcept waarbij functies als het contact, de richtingaanwijzers en de alarmknipperlichten, de verlichting of de verschillende acties van het navigatiesyseem over verschillende geluiden beschikken.