Peugeot Fractal - EEN ELEKTRISCHE COUPÉ VOOR DE STAD

Peugeot Fractal

RIJPLEZIER

i

De PEUGEOT FRACTAL voelt zich in de stad als een vis in het water, volledig in harmonie met zijn omgeving. Met zijn bijzonder compacte afmetingen - lengte 3,81 m, breedte 1,77 m - beweegt de auto zich moeiteloos door het verkeer.

Voor extra wendbaarheid zijn de 19 inch Tall&Narrow-wielen op de hoeken van de auto geplaatst: de overbouw voor en achter bedraagt slechts 0,52 m.

Dankzij de elektrische aandrijflijn kon de FRACTAL op een nieuwe manier worden ontworpen, zodat een natuurlijk uitgebalanceerd geheel ontstaat. Elk onderdeel is op de meest efficiënte plaats aangebracht. De lithium-ion-tractiebatterij is in de middentunnel ondergebracht en zorgt zo voor een lager zwaartepunt en een betere gewichtsverdeling. Deze batterij verzorgt de stroomvoorziening van de twee motor/generatoren die elk 75 kW/102 pk leveren en die respectievelijk op de voor- en achtertrein zijn gemonteerd. Dankzij deze aandrijflijn kon de aerodynamica van de auto worden verbeterd. Zo is de voorzijde zo dicht mogelijk gehouden: de mechanische delen hebben minder luchttoevoer en minder lucht voor de koeling nodig.

ELEKTRISCH EN KRACHTIG

De tractiebatterij van 40 kWh levert elektriciteit aan de twee op de voor- en achteras gemonteerde motor/generatoren van elk 75 kW/102 pk en biedt de FRACTAL een actieradius bij gecombineerd gebruik van wel 450 km.

Voor een optimale wendbaarheid in de stad en een uitstekende stabiliteit op hoge snelheid werkt de elektrische stuurinrichting op alle vier wielen. Dankzij de luchtvering, die automatisch wordt geregeld of door de bestuurder kan worden ingesteld, kan de wagenhoogte variëren tussen 7 en 11 cm. De laagste wagenhoogte zorgt voor een optimale aerodynamica waardoor de actieradius van de FRACTAL toeneemt. In de hoogste stand kan de auto in de stad gemakkelijk verkeersdrempels en hellingen van parkeergarages nemen.

Dankzij het gewicht van slechts 1000 kg sprint de FRACTAL van 0 naar 100 km/h in 6,8 s en wordt de 1000 meter met staande start in 28,8 s afgelegd waarbij een unieke sound wordt geproduceerd.

De aan de achterzijde boven de diffusor geplaatste verlichte lijst geeft op equalizer-wijze informatie over het inductief laden van de tractiebatterij. Tijdens het rijden verzorgt deze van leds voorziene lijst de functies van de achterlichten. Aan de voorzijde loopt de lichtsignatuur van de basis van de grille tot over de koplampen. Hierin zijn ook de sequentiële richtingaanwijzers opgenomen.

COUPE FRANCHE

Ook uit het ontwerp van de carrosserie blijkt dat de FRACTAL perfect is aangepast aan de stad. De dynamische, gestrekte lijnen geven structuur aan de volledig gladde carrosserie. De Coupe Franche versterkt deze dynamiek door de scherpe overgang van helder wit naar matzwart ter hoogte van het scharnierpunt van de portieren. Dankzij het wegklapbare dak kan deze coupé worden getransformeerd in een cabriolet.

COUPÉ OF CABRIOLET

Peugeot Fractal - design Peugeot Fractal - design