Peugeot 308 GTi - RIJSENSATIES

De nieuwe Peugeot 308 GTi by Peugeot Sport: een hot hatchback met een vlijmscherp design
De nieuwe Peugeot 308 GTi by Peugeot Sport: een hot hatchback met een vlijmscherp design

PEUGEOT 308 GTi

Vanaf 45.220 Rijklaar*

148g i

6.5l i

Met de Peugeot i-Cockpit®, het Driver Sport Pack, het uitschakelbare ESP, de connectiviteit en de rijhulpsystemen van de 308 GTi by Peugeot Sport kunt u veilig genieten van het sportieve rijkarakter van deze hot hatchback.

PEUGEOT i-COCKPIT®, ONGEKEND RIJPLEZIER

De nieuwe Peugeot 308 GTi by Peugeot Sport: i-Cockpit

ONTWAAK UW INSTINCT

Stap in en beleef ongekende sensaties. De unieke Peugeot i-Cockpit® van de 308 GTi by Peugeot Sport ademt een sportieve sfeer met het Red Line-thema. Wanneer u hebt plaatsgenomen achter het compacte stuurwiel met geïntegreerde bedieningstoetsen, hoeft u zich alleen maar door uw zintuigen te laten leiden: met het capacitieve touchscreen en het head-up instrumentenpaneel beleeft u de rijsensaties nog intenser.

Sportieve rijsensaties zijn gegarandeerd dankzij het Driver Sport Pack en het uitschakelbare ESP, terwijl u onderweg geniet van uw favoriete muziek met de onnavolgbare geluidskwaliteit van het Denon-hifisysteemi.

De nieuwe Peugeot 308 GTi by Peugeot Sport: Driver Sport Pack

INTENSE SENSATIES

Het Driver Sport Pack maakt de sfeer in de auto nog sportiever: Met één druk op de toets SPORT op de middenconsole verandert de kleur van de meters van wit in rood, wordt extra informatie weergegeven op het centrale display (vermogen, koppel, turbodruk, G-krachten en versnelling in rijrichting), wordt het motorgeluid versterkt (via het audiosysteem) en verandert de respons van het gaspedaal.

CONNECTIVITEIT

De nieuwe Peugeot 308 GTi by Peugeot Sport: touchscreen en Connect 3D-navigatie

De 100% digitale omgeving van de unieke Peugeot i-Cockpit® biedt u vele connectiviteitsmogelijkheden. Met het Connect 3D-navigatiesysteem in combinatie met het capacitieve touchscreen wordt u op basis van de meest actuele informatie naar uw bestemming geleid, terwijl Mirror Screen TriplePlayi een wereld van connectieve mogelijkheden voor u opent.

EEN ZINTUIGLIJKE ERVARING

Of u nu een lange snelwegrit maakt of juist een korte stadsrit, de Peugeot 308 GTi by Peugeot Sport laat niets aan het toeval over en is daarom voorzien van een scala van rijhulpsystemeni die gevaren herkennen en u helpen bij het parkeren.

  • Pack Safety: Active Lane Departure Warning System, Driver Attention Alert, grootlichtassistent, snelheidslimietherkennings- en snelheidsadviessysteem.
  • Pack Side Security: Park Assist (actieve parkeerhulp bij fileparkeren of haaks op de rijbaan inparkeren), actievei dodehoekbewaking en Visiopark 1.

SNELHEIDSLIMIETHERKENNINGS- EN SNELHEIDSADVIESSYSTEEM

i

De multifunctionele camera herkent de verkeersborden met een snelheidslimiet en geeft de ter plaatse geldende limiet op het instrumentenpaneel weer. U kunt deze limiet vervolgens gebruiken als nieuwe ingestelde snelheid voor de cruise control of de snelheidsbegrenzer, als deze is ingeschakeld.

ACTIVE LANE DEPARTURE WARNING SYSTEM

i

Dit systeem detecteert het per ongeluk overschrijden van een doorgetrokken of onderbroken rijstrookmarkering als de richtingaanwijzer niet is ingeschakeld. Het systeem geeft een geluidssignaal en een visuele waarschuwing. Dit systeem is vooral nuttig als de bestuurder indommelt of is afgeleid. Het Active Lane Departure System voert bovendien een koerscorrectie uit: zodra het systeem een dreigende overschrijding van een wegmarkering detecteert, wordt geleidelijk tegengestuurd om de auto binnen de rijstrook te houden.

ACTIEVE DODEHOEKBEWAKING

i

Met behulp van 4 sensoren in de voor- en achterbumper detecteert de actievei dodehoekbewaking tijdens het rijden de aanwezigheid van een voertuig in de dode hoek rechts of links van u. Is dit het geval, dan licht een pictogram op in een van de buitenspiegels of op het scherm in het interieur om u te waarschuwen.


Naast het permanent brandende pictogram in de buitenspiegel aan de desbetreffende zijde, is dan ook een stuurcorrectie voelbaar als een wegmarkering wordt overschreden terwijl de richtingaanwijzers zijn ingeschakeld, om zo de bestuurder voor een aanrijding te behoeden.