PEUGEOT 208 5-DEURS - VEILIGHEID

Peugeot 208 - 5 deurs - Het compacte succesnummer van Peugeot

PEUGEOT 208 5-deurs

Vanaf 17.250 Rijklaar*

105g i

4.6l i

In de PEUGEOT 208 profiteert u van alle ervaring en knowhow van PEUGEOT, mede dankzij nieuwe voorzieningen die uw veiligheid nog verder vergroten.

ACTIVE CITY BRAKE

i

Active City Brakei (automatisch remmen bij een dreigende aanrijding in de stad) is een systeem dat tot een snelheid van 30 km/h een aanrijding voorkomt of de gevolgen ervan beperkt als de bestuurder niet reageert.

Een aan de bovenzijde van de voorruit aangebrachte lasersensor met kort bereik (lidar) detecteert obstakels zoals een voertuig dat in dezelfde richting rijdt of stilstaat. Het systeem kan met volle kracht remmen om een aanrijding te voorkomen of de ernst ervan te beperken door de snelheid van de aanrijding te verlagen. In bepaalde gevallen kan het systeem de auto volledig tot stilstand brengen om de aanrijding met de voorligger te voorkomen.

STRUCTUUR

De compacte Peugeot 208 5-deurs - structuur

De PEUGEOT 208 heeft een bijzonder lichte carrosseriestructuur, wat het rijgedrag ten goede komt. Deze structuur is ontworpen om de energie die bij verschillende typen aanrijdingen vrijkomt optimaal te absorberen en zo de gevolgen ervan voor de inzittenden, voertuigen en andere betrokkenen zo veel mogelijk te beperken.

Hierdoor is de PEUGEOT 208 een robuuste en tegelijkertijd lichte (vanaf 975 kg, afhankelijk van de uitvoering) auto die bijzonder wendbaar en zuinig is en veel rijplezier biedt.

UITRUSTING

De compacte Peugeot 208 5-deurs

AIRBAGS
Bij een aanrijding worden de inzittenden van de PEUGEOT 208 door 6 airbags (standaard) beschermd :

  • 2 airbags vóór die bij een aanrijding het hoofd en de borst van de bestuurder en voorpassagier beschermen.
  • 2  zij-airbags die de bestuurder en voorpassagier beschermen bij een aanrijding van opzij.
  • 2 window-airbags voor en achter die het hoofd van de inzittenden voorin en achterin beschermen.

ESP
Elke 208 is standaard uitgerust met ESP (elektronisch stabiliteitsprogramma). Dit systeem bestaat uit ASR (antispinregeling), CDS (dynamische stabiliteitscontrole), AFU (noodremassistentie), ABS (antiblokkeersysteem) en ERV (elektronische remkrachtverdeling).

STATISCHE BOCHTVERLICHTING
Bij ingeschakeld dimlicht of grootlicht verlicht deze functiei met de lichtbundel van de mistlamp de binnenzijde van de bocht wanneer de richtingaanwijzer wordt ingeschakeld of de stuurwielhoek een bepaalde waarde overschrijdt en de wagensnelheid lager is dan 40 km/h (stadsverkeer, bochtige wegen, kruispunten, parkeermanoeuvres enz.).