Peugeot 2008 SUV - VEILIGHEID

Peugeot Summer Drive - Een zomer vol voordeel - Peugeot 2008 SUV

PEUGEOT 2008 SUV

Vanaf 22.220 Rijklaar*

114g i

5l i

Klanten kochten dit model

Bekijk 2 reviews

ACTIVE CITY BRAKE

Peugeot 2008 SUV - Active City Brake

Active City Brakei (automatisch remmen bij een dreigende aanrijding in de stad) is een nieuw systeem dat tot een snelheid van 30 km/h een aanrijding voorkomt of de gevolgen ervan beperkt als de bestuurder niet reageert.

Een aan de bovenzijde van de voorruit aangebrachte lasersensor met kort bereik (lidar) detecteert obstakels zoals een voertuig dat in dezelfde richting rijdti of stilstaat. Het systeem kan met volle kracht remmeni om een aanrijding te voorkomen of de ernst ervan te beperken door de snelheid van de aanrijding te verlagen. In bepaalde gevallen kan het systeem de auto volledig tot stilstand brengen om de aanrijding met de voorligger te voorkomen.

ESP

Peugeot 2008 SUV - elektronisch stabiliteitsprogramma

Elke Peugeot 2008 SUV is standaard uitgerust met een uitschakelbaar ESP (elektronisch stabiliteitsprogramma). Dit systeem bestaat uit ASR (antispinregeling), CDS (dynamische stabiliteitscontrole), AFU (noodremassistentie), ABS (antiblokkeersysteem) en ERV (elektronische remkrachtverdeling).

Afhankelijk van de motoruitvoering kan het ESP worden gekoppeld aan Hill Start Assisti, een systeem dat na het stoppen op een helling de auto eveni op zijn plaats houdt als u het rempedaal loslaat. Zodoende kunt u probleemloos uw voet van het rempedaal naar het gaspedaal verplaatsen.

STRUCTUUR

Peugeot 2008 SUV - structuur

De carrosseriestructuur van de Peugeot 2008 SUV is bijzonder licht, wat het rijgedrag ten goede komt. Deze structuur is ontworpen om de energie die bij verschillende typen aanrijdingen vrijkomt optimaal te absorberen en zo de gevolgen ervan voor de inzittenden, voertuigen en andere betrokkenen zo veel mogelijk te beperken. 

Hierdoor is de Peugeot 2008 SUV een robuuste en tegelijkertijd lichte autoi die bijzonder wendbaar en efficiënt is en veel rijplezier biedt.

AIRBAGS

Peugeot 2008 SUV - airbags

Bij een aanrijding worden de inzittenden van de Peugeot 2008 SUV door 6 standaard airbags beschermd:

  • 2 airbags vóór die bij een aanrijding het hoofd en de borst van de bestuurder en voorpassagier beschermen.
  • 2 zij-airbags die de bestuurder en voorpassagier beschermen bij een aanrijding van opzij.
  • 2 window-airbags voor en achter die het hoofd van de inzittenden voorin en achterin beschermen.

STATISCHE BOCHTVERLICHTING

Peugeot 2008 SUV - mistlamp

Bij ingeschakeld dimlicht of grootlicht verlicht de lichtbundel van de mistlamp de binnenzijde van de bochti wanneer de richtingaanwijzer wordt ingeschakeld of de stuurwielhoek een bepaalde waarde overschrijdt en de wagensnelheid lager is dan 40 km/h (stadsverkeer, bochtige wegen, kruispunten, parkeermanoeuvres enz.).

PEUGEOT CONNECT SOS & ASSISTANCE

Peugeot 2008 SUV - Connect SOS & Assistance

PEUGEOT zorgt ervoor dat de noodoproepfunctie voor iedereen in Europa bereikbaar wordt. Wanneer elke minuut voor u telt, kunt u erop vertrouwen dat PEUGEOT Connect SOS bliksemsnel reageert.

• Automatische noodoproep: als de airbags of de pyrotechnische gordelspanners geactiveerd worden, wordt er vanuit de auto automatisch een noodoproep verstuurd. PEUGEOT Connect SOSi lokaliseert dan de auto, neemt telefonisch contact op met de inzittenden en roept de benodigde hulpdiensten op. De communicatie vindt plaats in de taal van de eigenaar van de auto.
• Handmatige noodoproep: in een noodsituatie (onwel worden, geweld) kunt u snel een beroep doen op PEUGEOT Connect SOS. Even (3 seconden) indrukken van de SOS-knop bij de plafonnier is voldoende.
• Assistance-pechhulpoproep met lokalisatie: als de auto is stilgevallen, is het 3 seconden ingedrukt houden van de toets met de leeuw van PEUGEOT, bij de plafonnier, voldoende om de oproep te versturen. Een gesproken bericht geeft aan dat de oproep naar PEUGEOT Assistance is verstuurd.