PEUGEOT 108 5-DEURS - TECHNIEK

PEUGEOT 108 - compacte stadsauto

PEUGEOT 108 5-deurs

Vanaf 11.455 Rijklaar*

86g i

3.8l i

Bij de Peugeot 108 hebt u de keuze uit vier combinaties van motor en versnellingsbak. In alle gevallen betreft het een bijzonder efficiënte driecilindermotor.

ELEKTRONISCH GESTUURDE VERSNELLINGSBAK

Peugeot 108 - ETG5-versnellingsbak

Voor nog meer rijplezier is de Peugeot 108 leverbaar met een handgeschakelde 5-versnellingsbak of een elektronisch gestuurde ETG5-versnellingsbak. Deze versnellingsbak combineert het comfort van een automatische transmissie met het rijplezier van een handgeschakelde versnellingsbak.
In de volautomatische stand schakelt de versnellingsbak zonder dat de bestuurder iets hoeft te doen. Door eenvoudigweg de selectiehendel of de schakelflippers aan de stuurkolom te bedienen, kunt u op elk moment zelf schakelen.

STOP & START

Peugeot 108 - Stop & Start-systeem

Dankzij het Stop & Start-systeem (1.0 e-VTi 68), dat uitermate geschikt is voor gebruik in de stad, nemen het brandstofverbruik, de uitstoot van schadelijke stoffen en het geluidsniveau af.

PURETECH-MOTOR

Peugeot 108 - PureTech 1.2 VTi 82-motor

De Peugeot 108 wordt geleverd met een nieuwe generatie driecilindermotoren. Deze motoren zijn zowel zuinig als krachtig en hebben een hoger rendement dankzij een combinatie van hoogwaardige technologie met een kleine cilinderinhoud.
De benzinemotoren uit deze familie zijn compacter en lichter. Door een verbeterde verbranding en minder interne wrijving zijn ze bijzonder efficiënt.
Voorzien van de nieuwe PureTech 1.2 VTi 82-motor in combinatie met een handgeschakelde 5-versnellingsbak levert de Peugeot 108 opmerkelijke prestaties, terwijl de CO2-uitstoot slechts 99 g/km bedraagt.