PEUGEOT 108 3-DEURS - TECHNOLOGIE

PEUGEOT 108 - compacte stadsauto

PEUGEOT 108 3-deurs

Vanaf 11.095 Rijklaar*

86g i

3.8l i

De hightech en "connected" uitrusting van de Peugeot 108 maakt het rijden in de stad extra gemakkelijk.

ZUINIGE MOTOREN

Peugeot 108 - Zuinige driecilindermotor

De PEUGEOT 108 is leverbaar met even zuinige als sterke driecilindermotoren, zoals de aan een handgeschakelde 5-versnellingsbak gekoppelde VTi 72 S&Si. Deze benzinemotoren zijn compacter en lichter. Door een verbeterde verbranding en minder interne wrijving zijn ze bijzonder efficiënt.

Peugeot 108 - 7 inch touchscreen

TOUCHSCREEN

Met de Peugeot 108 breekt een nieuw technologisch tijdperk voor de stadsauto aan dankzij het grote 7 inch touchscreeni in het midden van het dashboard. Het vormt de interface tussen u, de autoradio, de boordcomputer en de instellingen van de auto. U kunt met behulp van het touchscreen ook andere informatie weergeven die onderweg van pas komt en andere functies van de auto bedienen.

Peugeot 108 - Touch Screen-technologie bediening

MIRROR SCREEN

Met de Touch Screen-technologieikunt u uw smartphone via het touchscreen van de auto bedieneni. Via het touchscreen van de auto hebt u gemakkelijk en rechtstreeks toegang tot de menu's en apps van uw smartphone.

Peugeot 108 - Active City Brake

ACTIVE CITY BRAKE

Active City Brakei is een nieuw hulpmiddel om aanrijdingen te vermijden. Bij snelheden onder de 30 km/u helpt dit systeem om aanrijdingen of de ernst daarvan zoveel mogelijk te beperken, in geval van onoplettendheid van de bestuurder.

Peugeot 108 - Lane Departure Warning System

LANE DEPARTURE WARNING SYSTEM

Het Lane Departure Warning Systemi (LDWS) detecteert bij een snelheid vanaf 50 km/h het per ongeluk overschrijden van een doorgetrokken of onderbroken rijstrookmarkering als de richtingaanwijzer niet is ingeschakeld. Het systeem geeft een geluidssignaal en een visuele waarschuwing. Dit systeem is vooral nuttig als de bestuurder indommelti of is afgeleid.

ACHTERUITRIJCAMERA

Peugeot 108 - Achteruitrijcamera

De achteruitrijcamerai wordt automatisch geactiveerd bij het inschakelen van de achteruitversnelling. De beelden worden op het grote touchscreen weergegeven, zodat u veilig en gemakkelijk kunt inparkeren.

INDIRECT BANDENSPANNINGSCONTROLESYSTEEM

Peugeot 108 - Bandenspanningscontrolesysteem

Het indirecte bandenspanningscontrolesysteem waarschuwt de bestuurder wanneer een of meerdere banden een te lage spanning hebben. In dat geval gaat een verklikkerlampje branden op het instrumentenpaneel en klinkt een geluidssignaal.

Peugeot 108 - Keyless Entry and Start-systeem

STOP & START

Dankzij het Keyless Entry and Start-systeemi kunt u de auto vergrendelen en ontgrendelen zonder dat u de sleutel tevoorschijn hoeft te halen en kunt u de motor starten met één druk op de startknop. Dankzij het Stop & Start-systeem (VTi 72 S&S met handgeschakelde 5-versnellingsbak), dat uitermate geschikt is voor gebruik in de stad, nemen het brandstofverbruik, de uitstoot van schadelijke stoffen en het geluidsniveau af.

Peugeot 108 - achteruitrijcamera weergave op touchscreen

AUTOMATISCHE AIRCONDITIONING

De automatische airconditioning met één klimaatzonei regelt perfect de temperatuur in het interieur, de aanjagersnelheid, de luchtverdeling en de luchttoevoer.

SNELHEIDSBEGRENZER

Met de snelheidsbegrenzeri kunt u een snelheid instellen die u niet wilt overschrijden.

HILL START ASSIST

De Hill Start Assisti zorgt ervoor dat de auto even op zijn plaats wordt gehouden als u het rempedaal loslaat, zodat u probleemloos uw voet naar het gaspedaal kunt verplaatsen.