Certificaat van Overeenstemming (CVO)

Certificaat van Overeenstemming (CVO) - Peugeot

PSA Groupe, het moederbedrijf van Peugeot, presenteert u een unieke website waar u de benodigde documenten (of duplicaten) kunt verkrijgen voor de registratie of herregistratie van uw voertuig. Deze duidelijke en toegankelijke website is bedoeld voor mensen die een auto willen im- of exporteren tussen twee Europese landen. Hieronder vindt u meer informatie over het Europese Certificaat van Overeenstemming (CVO) en in welke situaties u een dergelijk document nodig heeft.

EXPORTEREN

Een auto exporteren van het ene naar het andere Europese land

U hebt een in Europa geregistreerde auto gekocht en u wilt deze laten registreren in een ander Europees land?

Dan hebt u een Certificaat van Overeenstemming (CVO) nodig.

Het Europese Certificaat van Overeenstemming (CVO) is een officieel document dat vereist is om een auto in Nederland of het buitenland te kunnen laten registreren. Alleen de fabrikant is gerechtigd dit document (origineel en kopie) uit te geven.

De fabrikant heeft een website gecreëerd waar het Certificaat van Overeenstemming (CVO) kan worden aangevraagd. Deze site is vooralsnog voorbehouden aan particuliere klanten (niet voor buiten Frankrijk gevestigde bedrijven). U vindt hier alle informatie en de benodigde documenten voor het (opnieuw) in Nederland of het buitenland laten registreren van uw auto.

VOOR BEDRIJVEN

Certificaat van overeenstemming voor bedrijven en andere documenten

Voor het aanvragen van Europese Certificaten van Overeenstemming (CVO) voor auto's van in Nederland gevestigde bedrijven of van andere conformiteitsdocumenten voor particulieren en bedrijven, dient u contact op te nemen met het netwerk.

OVERIGE GEVALLEN

  • VERKEERDE GEGEVENS OP HET KENTEKENBEWIJS
  • FOUT MET BETREKKING TOT HET INGESLAGEN SERIENUMMER

Certificaat van Overeenstemming (CVO) en/of verklaring

Er is een fout geconstateerd op het Nederlandse kentekenbewijs van uw auto (door de autoriteiten, tijdens een APK, door de politie, door uw dealer of door uzelf). U hebt een Certificaat van Overeenstemming (CVO) en/of een verklaring nodig om de gegevens op het kentekenbewijs te kunnen laten corrigeren. Neem contact op met de klantenservice van een bedrijf dat deel uitmaakt van het Peugeot-netwerk om de fout te laten bevestigen en om een verklaring aan te vragen.

Correctie van het ingeslagen serienummer (VIN) of het constructeursplaatje

Als er een fout is geconstateerd met betrekking tot het ingeslagen serienummer (VIN) of het constructeursplaatje van uw auto, neem dan contact op met de afdeling Aftersales van een bedrijf dat deel uitmaakt van het Peugeot-netwerk om de fout te laten bevestigen en corrigeren.

MEER INFORMATIE

U kunt voor meer informatie rechtstreeks de pagina met vragen en antwoorden (FAQ) over het CVO bezoeken. U vindt er extra informatie en antwoorden op een groot aantal vragen. Als u de informatie waarnaar u op zoek bent niet vindt, vul dan het volgende contactformulier in en selecteer bij "Reden van uw verzoek" het vakje "Conformiteit/CVO/Certificaat/Verklaring".