Update COVID-19 | Wij staan voor u klaar, op afstand. Onze werkplaatsen blijven open. MEER INFORMATIE

PEUGEOT - SUBSIDIES VOOR ELEKTRISCH RIJDEN

Elektrisch rijden bij Peugeot - Subsidies en regelingen

HET AANVRAGEN VAN DE SUBSIDIE

Aanvragen die worden ingediend na 29 oktober 2020 worden afgewezen en niet doorgeschoven naar volgend jaar. In januari 2021 is nog een deel van het 2021 budget beschikbaar. Om daarvoor in aanmerking te komen, moet de koop- of leaseovereenkomst voor uw Peugeot in 2021 zijn gesloten.

SUBSIDIE VOOR AANSCHAF ELEKTRISCHE AUTO

Voor nieuwe én gebruikte auto's

Kopers van nieuwe elektrische auto’s kunnen vanaf januari 2021 weer via de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) de subsidie voor elektrische personenauto's voor particulieren aanvragen. De subsidie bedraagt €4.000. Voor een gebruikte elektrische auto, is dit €2.000. De regeling is bedoeld om het elektrisch rijden voor particulieren betaalbaarder en dus aantrekkelijker te maken. De subsidie is in combinatie met zowel koop- als private leaseconstructies aan te vragen.

De overheid heeft o.a. de volgende voorwaarden aan de subsidie verbonden:

 • Alleen van toepassing bij aanschaf van een 100% elektrische auto. Let op: de regeling is dus niet van toepassing op Hybride en Plug-in Hybride (PHEV) modellen.
 • De oorspronkelijke cataloguswaarde van de auto moet tussen de €12.000 en €45.000 liggen.
 • De actieradius van het model moet minimaal 120 kilometer bedragen.
 • De auto moet enkele jaren in Nederland bij dezelfde eigenaar blijven.
 • Bij beëindiging van een leasecontract binnen vier jaar, stopt ook de subsidiei.
 • Bij het aanschaffen van een andere auto binnen 3 jaar, zal de subsidie voor een deel moeten worden terugbetaald.

Daarmee komen particulieren die de 100% elektrische nieuwe Peugeot e-208 en e-2008 SUV aanschaffen of private leasen ook in aanmerking voor deze subsidie.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws over de subsidie en elektrisch rijden bij Peugeot, schrijf uzelf dan in voor de nieuwsbrief.

 • Disclaimer Subsidie Elektrische Personenauto’s

Disclaimer
De Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) dient door de subsidieontvanger aangevraagd te worden via rvo.nl Naast alle relevante informatie treft u hier ook de actuele situatie rondom het beschikbare jaarbudget. Dient u een aanvraag in nadat het jaarbudget op is? Dan wordt uw aanvraag doorgeschoven naar 2021. Peugeot Nederland kan niet aansprakelijk worden gehouden in verband met de eventuele toekenning van deze overheidssubsidie of eventuele wijzigingen in de regeling.

VEELGESTELDE VRAGEN

 • Hoe hoog is de subsidie voor een elektrische auto?
 • Hoe kom ik in aanmerking voor deze subsidie?
 • Hoe vraag ik de subsidie aan?
 • Op welke auto's geldt de subsidie?
 • Kan ik mijn aankoop alsnog annuleren?

Het bedrag dat u aan subsidie kan krijgen voor de aanschaf van een elektrische auto verschilt. Indien u een nieuwe auto koopt kan je een subsidie aanvragen van €4.000. In het geval van een occasion, kan je een subsidie aanvragen van €2.000. De subsidie geldt ook voor Private Lease, in dit geval krijgt u de subsidie per maand uitbetaald over de gekozen looptijd van uw contract.

Wanneer u als particulier een 100% elektrische auto aanschaft per 1 juli 2020, met een nieuwwaarde tussen de 12.000 en 45.000 euro en een minimale actieradius van 120 km, kunt u de genoemde subsidie aanvragen. Dit is van toepassing op zowel aankoop als private lease. De auto moet op uw naam staan om de subsidie aan te kunnen vragen. 

Op dit moment worden de aanvragen afgewezen en niet doorgeschoven naar volgend jaar. Het budget voor 2020 is overtekend. In januari 2021 is een deel van het nieuwe budget beschikbaar. Om daarvoor in aanmerking te komen, moet de koop- of leaseovereenkomst in 2021 zijn gesloten. De subsidie kunt u dan aanvragen via de website van RVO.

Volledig elektrische auto’s. Bij Peugeot kunt u dus een subsidie kunnen krijgen op onze nieuwe Peugeot e-208 of nieuwe Peugeot e-2008 SUV.


Let op: de regeling is dus niet van toepassing op Hybride of Plug-in Hybride (PHEV) modellen. 

Indien na de aanvraag van de subsidie blijkt dat de subsidie niet wordt verkegen, dan kunt u bij ons uw aankoop kosteloos annuleren. Bespreek de mogelijkheden met uw dealer.

ONTDEK ONZE ELEKTRISCHE MODELLEN

Nieuwe Peugeot e-208 - elektrische auto

De nieuwe Peugeot e-208, de 100% elektrische stadsauto

Ontdek het nieuwe compacte model in het gamma elektrische auto's van Peugeot. De nieuwe Peugeot e-208 is met zijn dynamische en moderne lijnenspel uw ideale metgezel, waar u ook heen gaat. Maak kennis met de compleet nieuwe i-Cockpit® 3D die voor nieuwe intense rijsensaties zorgt doordat de rijinformatie in de vorm van een hologram wordt geprojecteerd.

Nieuwe Peugeot e-2008 SUV - de nieuwe elektrische compacte SUV van Peugeot

De nieuwe Peugeot e-2008 SUV, de 100% elektrische SUV

Ontdek de nieuwe Peugeot e-2008 SUV, de nieuwe compacte volledig elektrische SUV van Peugeot. Met het nieuwe ontwerp dat zijn kracht en sportiviteit bevestigt, evenals de nieuwe PEUGEOT i-Cockpit 3D, verkent u de nieuwe e-mobiliteit van dit nieuwe model. 

HET STIMULEREN VAN ELEKTRISCH RIJDEN

Elektrisch rijden bij Peugeot - Subsidies en regelingen

MIA (milieu-investeringsaftrek)
De rijksoverheid heeft voor ondernemers de Milieu-Investeringsaftrek (MIA) regeling beschikbaar. Deze regeling is bedoeld om investeringen in onder meer duurzame auto’s te stimuleren. Voor elektrische auto’s geldt in 2020 een MIA-korting van 13.5 procent. De MIA is van toepassing tot een investeringsbedrag van 40.000 euro per auto. In het geval van elektrische bestelbussen bedraagt de MIA-korting 36% met een maximum van  75.000 euro. De MIA aanvraag kan  worden Gedaan  bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Voordeel op laadpalen
Wanneer de MIA-regeling niet geheel wordt gebruikt voor de aanschaf van een auto, dan kunt u ook oplaadvoorzieningen tot een bedrag van 2.500 euro meetellen in dezelfde aanvraag. Voor laadpalen die boven een bedrag van 2.500 euro komen, kunt u een aparte MIA-aanvraag doen.