Twee Red Dot Product Design Awards 2017

Peugeot 3008 SUV

Twee Red Dot Product Design Awards 2017 voor Peugeot

Het Red Dot Gala vond dit jaar op 3 juli plaats in Essen (Duitsland). PEUGEOT won twee awards voor zijn innovaties, waaronder één voor het exterieur- en interieurdesign van de PEUGEOT 3008 SUV. Ook de in samenwerking met Micro ontwikkelde elektrische step e-Kick, een nieuwe oplossing voor de mobiliteitsproblemen in de stad, viel in de prijzen. De Red Dot Product Design Awards zijn een benchmark in de wereld van design. Een 39 deskundigen tellende jury kiest de winnaars uit.

De PEUGEOT 3008 en de elektrische step e-Kick, die in de bagageruimte van de nieuwe SUV kan worden opgeladen, zijn een winnende combinatie gebleken. De jury was onder de indruk van de innovatieve aspecten, het ergonomische design en de kwaliteit van de afwerking van deze voertuigen.

Zowel het exterieur- als het interieurdesign van de SUV PEUGEOT 3008 werden geprezen. De hypermoderne PEUGEOT i-Cockpit® geeft het rijden een geheel nieuwe dimensie. Het compacte stuurwiel, het te personaliseren head-up instrumentenpaneel en het touchscreen met de intuïtief te bedienen "pianotoetsen" dragen bij aan een unieke rijervaring. Sinds de introductie in Europa hebben al meer dan 150.000 klanten de PEUGEOT 3008 besteld. De meesten (83%) kozen voor de Allure-, GT Line- of GT-uitvoering.

Met de elektrische step e-Kick kan de gebruiker, na zijn auto geparkeerd te hebben, de laatste kilometers naar zijn eindbestemming in de stad afleggen. Het innovatieve stuur dat in een mum van tijd kan worden ingeklapt maakt "multimodaal" vervoer bereikbaar. De e-Kick is in november 2016 in Europa gelanceerd. Voor 899 euro (incl. btw) is deze elektrische step te verkrijgen bij PEUGEOT-dealers, bepaalde Micro-dealers en de webshops van PEUGEOT Lifestyle en Micro.

Het is de vierde keer dat het merk PEUGEOT een Red Dot Product Design Award in ontvangst mocht nemen. De PEUGEOT 3008 treedt hiermee in de voetsporen van de succesvolle Traveller (2016), 308 SW (2014) en RCZ (2010). Met deze award komt het totaal aan prijzen van de PEUGEOT 3008 op 37, waaronder de prestigieuze titel Auto van het Jaar 2017. Voor de e-Kick is het de eerste grote onderscheiding.

De PEUGEOT 3008 zal op 3 juli worden geshowd, terwijl de e-Kick van 4 juli tot en met 6 augustus ter gelegenheid van de tentoonstelling "Design on Stage" in het Red Dot Design Museum in Essen (Duitsland) aan het publiek zal worden getoond. In april hebben 39 internationale deskundigen, designers, architecten en docenten de beste designprestaties van het afgelopen jaar geselecteerd uit 5500 projecten afkomstig uit 54 landen. De Red Dot Product Design Award is een internationale prijs die sinds 1955 jaarlijks wordt uitgereikt.

Meer informatie over het PEUGEOT Design Lab vindt u op http://www.peugeotdesignlab.com/

Neem een kijkje achter de schermen bij projecten van het PEUGEOT Design Lab via Instagram: @peugeotdesignlab

Bezoek de Facebookpagina van het PEUGEOT Design Lab: https://www.facebook.com/peugeotdesignlab

Ontdek alle producten in de webshop PEUGEOT Lifestyle op https://boutique.peugeot.com/