Peugeot elektrificeert in 2019

Nieuwe Peugeot merksignatuur: MOTION & e-MOTION

Peugeot elektrificeert in 2019

Ook krijgt Peugeot nieuwe merksignatuur

De overgang naar elektrificatie in 2019 is een belangrijke stap in de geschiedenis van het merk Peugeot. Deze transitie wordt kracht bij gezet door de lancering van een nieuwe Peugeot merksignatuur: MOTION & e-MOTION.

Merksignatuur MOTION & EMOTION werd in 2010 ter gelegenheid van de 200e verjaardag van Peugeot onthuld. Met deze merksignatuur geeft Peugeot vorm aan de positie op het speelveld als bedenker van nieuwe mobiliteitsoplossingen, zowel voor wat betreft producten (voertuigen) als diensten. De voor Peugeot sinds 1810 kenmerkende combinatie van techniek en design wordt in de slogan benadrukt. Het geeft uitdrukking aan de visie van Peugeot dat emotie altijd centraal moet staan in de rijbeleving.

Het verschijnen van een ‘elektrische e’ met groene en blauwe reflecties, staat symbool voor de energie-transitie waarin Peugeot zich bevindt. MOTION & e-MOTION werd eerder  al gebruikt bij de communicatiecampagnes voor de Peugeot e-Legend Concept en de PHEV technologie die eind 2019 zal worden gelanceerd bij de Peugeot 3008SUV, 508 Berline en de 508 SW. Met ingang van de Geneva Motorshow 2019 zal de nieuwe signatuur worden gebruikt in alle landen en bij ieder statement van het merk: reclame, print, beurzen, verkooppunten en packshots voor alle TV- en videocampagnes.

Ook de ambassadeur van Peugeot ontwikkelt mee in deze nieuwe, belangrijke fase van het merk. De buitenproportioneel grote leeuw werd ontworpen door de designers van het PEUGEOT Design Lab ter gelegenheid van de 160e verjaardag van het logo. Het belichaamt de trots, de kracht en de perfectie van het merk. De leeuw werd gepresenteerd op de Peugeot-stand op de Geneva Motorshow 2018. Dit jaar wordt de leeuw in Genève tot leven gebracht met een groen- en blauwkleurig lichtspel en reflecties op de vloeiende oppervlakken. De elektrificatie van het merklogo staat symbool voor de energetische transitie van Peugeot.

Met de nieuwe signatuur en 208 jaar geschiedenis gaat Peugeot vol vertrouwen en met een gerust hart door met zijn ontwikkeling. Rijplezier en emotie blijven centraal staan in de vernieuwde en geëlektrificeerde rijbeleving.