Nieuwe Peugeot 208 - Europese jury van AutoBest

Nieuwe Peugeot 208 - AutoBest 2019

Nieuwe Peugeot 208 en e-208 overtuigen jury AutoBest

Nieuwe Peugeot 208 - AutoBest 2019

De nieuwe PEUGEOT 208 en e-208 zijn onlangs door de Europese jury van AutoBest uitgeroepen tot belangrijkste primeurs én -auto’s van de Autosalon van Genève, de prestigieuze internationale autoshow.

Naast de uitverkiezing tot belangrijkste autoprimeurs van de Autosalon van Genève door de AutoBest-jury, zijn de PEUGEOT 208 en e-208 ook uitgeroepen tot de belangrijkste auto’s. Dit oordeel komt van autojournalisten uit 31 Europese landen, die de nieuwe modellen beoordelen op diverse categorieën.

Rob van Ginneken, AutoBest-jurylid namens Nederland, licht de argumenten van de jury voor de twee toegekende prijzen toe: “AutoBest kijkt met name naar automodellen en nieuwe ontwikkelingen die belangrijk zijn voor een groot publiek. Peugeot presenteert het compleet nieuwe volumemodel 208 en de elektrisch aangedreven versie gelijktijdig. Ook die e-208 mikt op een brede doelgroep en dat ziet de jury – dan heb je het over ervaren autojournalisten uit vrijwel alle landen van Europa – als een sleutel naar de toekomst.”

Erkenning maakt trots
Rick Hermanns, Algemeen Directeur Peugeot Nederland, is trots op de uitverkiezingen: “Deze onderscheidingen zijn erg belangrijk voor ons als team en merk. Het laat zien dat de keuzes die wij maken gezien en erkend worden door de experts. De PEUGEOT 208 is een zeer belangrijk model binnen ons gamma en met deze erkenning van AutoBest maakt het direct een vliegende start. Het is eveneens heel goed om te zien dat onze keuze voor elektrisch rijden zo gewaardeerd wordt.”

Over AutoBest
AutoBest is een Europese autojury, opgericht in 2000. Bij de start bestond de organisatie uit acht gerenommeerde autojournalisten uit acht verschillende landen. Inmiddels wordt AutoBest vertegenwoordigd door onafhankelijke, ervaren journalisten uit 31 Europese landen. Sinds 2001 reikt AutoBest jaarlijks de ‘Best Buy Car of Europe’-award uit, een prijs voor de beste auto voor de gemiddelde Europese consument.