De elektrische auto’s van Peugeot

Autorijden zonder uitstoot is mogelijk met de elektrische auto's van Peugeot. Ons aanbod elektrische voertuigen biedt voor elk wat wils: een compacte stadsauto, een SUV voor het hele gezin, een praktische zakenauto... De 100% elektrische auto's van Peugeot kenmerken zich door een innovatief design, hoogwaardige technologieën en een minimale belasting van het milieu.

De elektrische auto's van Peugeot: wat zijn de voordelen?

Nieuwe Peugeot e-208 - electrische auto

Een nieuwe vorm van rijplezier

    

In een elektrische auto van Peugeot ervaart u een nieuw rijcomfort dankzij de stille en trillingvrije aandrijflijn. U zult ook de ‘fun to drive’ van een elektrische auto ervaren dankzij het koppel dat direct beschikbaar is. Hierdoor behoort stevig en soepel accelereren tot de mogelijkheden

Met de elektrische auto's van Peugeot hoeft u zich geen zorgen te maken over de CO2-uitstoot, want die is er niet. Ze maken een actieradius van tot wel 340 km (WLTP) mogelijk.

Geld besparen

      

Om een idee te krijgen van het totale kostenplaatje van een auto moet niet alleen gekeken worden naar de koopprijs, maar ook rekening worden gehouden met de kosten voor de energie (elektriciteit of brandstof), voor de verzekering en voor het onderhoud van het voertuig. Met een elektrische auto van Peugeot bent u ten opzichte van een auto met verbrandingsmotor gemiddeld 40% goedkoper uit qua energiekosten en bespaart u tot gemiddeld 30% aan onderhoudskosten.

Eenvoudig in het gebruik

    

Tanken? Niet meer nodig! Een elektrisch voertuig maakt u het leven gemakkelijker met snelle en intuïtieve oplaadmogelijkheden. Dankzij de verschillende mogelijkheden kunt u uw auto opladen waar en wanneer u maar wilt.

Via de MyPeugeot App kunt u bovendien bepaalde functionaliteiten van uw voertuig op afstand regelen. Denk aan het raadplegen van actuele accucapaciteit, het voorverwarmen en koelen van het interieur tijdens opladen (zodat het niet ten koste gaat van uw actieradius) en het starten en beëindigen van uw laadsessie. 

Ontdek onze elektrische auto's

Nieuwe Peugeot e-2008 SUV - de nieuwe elektrische compacte SUV van Peugeot

De nieuwe Peugeot e-2008 SUV, de 100% elektrische SUV

Ontdek de nieuwe Peugeot e-2008 SUV, de nieuwe compacte volledig elektrische SUV van Peugeot. Met het nieuwe ontwerp dat zijn kracht en sportiviteit bevestigt, evenals de nieuwe PEUGEOT i-Cockpit 3D, verken je de nieuwe e-mobiliteit van dit nieuwe model. Daarbij beschikt de nieuwe Peugeot e-2008 SUV over een actieradius van 310 KM (WLTP)i, waardoor u mooie ritten kunt maken.

Nieuwe Peugeot e-208 - electrische auto

De nieuwe Peugeot e-208 SUV, de 100% elektrische stadsauto

Ontdek het nieuwe compacte model in het gamma elektrische auto's van Peugeot. De nieuwe Peugeot 208 is met zijn dynamische en moderne lijnenspel uw ideale metgezel, waar u ook heen gaat. Maak kennis met de compleet nieuwe i-Cockpit® 3D die voor nieuwe intense rijsensaties zorgt doordat de rijinformatie in de vorm van een hologram wordt geprojecteerd.

Elektrische auto's: actieradius & opladen

Hoe kan een elektrische auto van Peugeot worden opgeladen?

De elektrische auto's van Peugeot bieden extra gebruiksgemak doordat ze op verschillende manieren kunnen worden opgeladen. Het opladen van een elektrische auto gaat bovendien gemakkelijk, snel en intuïtief.

Elektrische auto's: actieradius & opladen

Privé opladen

Privé opladen van uw elektrische auto kan thuis of op uw werkadres. Voor deze manier van opladen zijn er praktische en voordelige oplossingen. Zo kunt u uw elektrische auto gewoon opladen via een normaal stopcontact (2,3 kW, 16 A)

Elektrische auto's: actieradius & opladen

Opladen via een wallbox

Wanneer u uw auto sneller wilt opladen, kunt u ervoor kiezen om een wallbox bij u thuis of op uw werkadres te laten installeren. Een wallbox is een aan de muur te bevestigen module voor het opladen van uw elektrische auto. Uw elektrische auto laden via een wallbox is veiliger en deze kan, afhankelijk van uw elektrische installatie, ook sneller worden opgeladen. U kunt uw auto in iets meer dan 5 uur volledig opladen.

Opladen via een openbaar laadpunt

Zoals er tankstations zijn voor auto's met een verbrandingsmotor, zijn er openbare oplaadpunten voor elektrische auto's. Deze oplaadpunten zijn al op veel plaatsen te vinden en het aantal ervan groeit nog altijd gestaag. Op dit moment zijn er in Europa al bijna 225.000 oplaadpunten, waaronder bijna 40.000 in Nederland. Sneller opladen is ook mogelijk, via de snellaadpunten waarmee onze elektrische auto's compatibel zijn. Via de openbare snellaadpunten kan de tractiebatterij in 30 minuten voor 80% worden opgeladen.

ONTDEK DE LAADPALEN BIJ U IN DE BUURT

Tips voor zuinig rijden

Elektrische auto's: Tips voor zuinig rijden

Door zuinig te rijden kunt u de actieradius van uw elektrische auto vergroten.

Gebruik een vloeiende rijstijl, pas om een te hoog energieverbruik te voorkomen uw rijstijl aan om bruusk en veelvuldig accelereren en remmen te voorkomen. Matig op de snelweg uw snelheid om een snelle afname van de actieradius van uw auto te voorkomen.

Gebruik de Brake-modus
Verminder uw snelheid niet door steeds het rempedaal te gebruiken, maar rem in plaats daarvan af op de motor zodat door terugwinning van de energie de tractiebatterij wordt bijgeladen.

Gebruik de Eco-modus
De elektrische auto's van Peugeot beschikken over een Eco-modus waarmee u energie kunt besparen doordat het motorvermogen iets wordt verminderd. Deze modus wordt aanbevolen in de bebouwde kom, omdat de auto dan minder vermogen nodig heeft dan op de snelweg.

Gebruik voorverwarming/-koeling
Maak tijdens het opladen van uw auto gebruik van de voorverwarming/-koeling om het energiegebruik van de verwarming of airconditioning tijdens het rijden te beperken. Het verwarmen of afkoelen van de auto tijdens het opladen kost geen actieradius.

Controleer uw banden
Het is bij elke auto belangrijk om regelmatig de banden te controleren. Bij elektrische auto's heeft dit niet alleen betrekking op de veiligheid, maar ook op het energiegebruik dat aanzienlijk zal toenemen bij een verkeerd type banden of een te lage bandenspanning.

Een elektrische Peugeot kopen

Financieringsoplossingen voor uw elektrische auto

Peugeot biedt verschillende mogelijkheden voor de financiering van uw elektrische auto. Kies de oplossing die het best bij uw wensen aansluit.

Operational lease

Electrische auto's - Operational Lease

Financial lease

Electrische auto's - Financial Lease

Conventioneel krediet

Electrische auto's - Conventioneel krediet

Private Lease

Peugeot Financial Lease

Operational lease via Free2Move Lease

Bij operational lease rijdt u een elektrische auto door een vast bedrag per maand te betalen. U betaalt daarnaast alleen voor het gebruik van de auto. Het belangrijkste voordeel van deze financieringsvorm is dat zaken als onderhoud, reparaties en pechhulp erbij zijn inbegrepen.
In tegenstelling tot bij financial lease hebt u bij operational lease geen koopoptie aan het einde van de looptijd.

Financial lease

Bij financial lease rijdt u een elektrische auto door een vast bedrag per maand te betalen. U betaalt daarnaast alleen voor het gebruik van de auto. De koopoptie aan het einde van de looptijd biedt u de mogelijkheid om de auto van de leasemaatschappij over te nemen.

Conventioneel krediet

Met het Peugeot Betaalplan profiteert u van een eenvoudige en flexibele financieringsoplossing voor de aanschaf van uw elektrische auto. U kiest zelf de looptijd, zodat u de maandtermijnen kunt aanpassen aan uw budget. U kunt ook zelf bepalen op welke datum de maandtermijnen worden overgemaakt. Uw auto kan tot 100% van de aanschafprijs worden gefinancierd.

Peugeot Private Lease

Met Peugeot Private Lease heeft u keuze uit een ruim aanbod, dat ook elektrische auto’s omvat. Omdat elektrische auto’s vaak een hoge nieuwprijs hebben, is private lease een zeer geschikte optie voor dergelijke auto’s. Bijkomend voordeel is dat u zich geen zorgen hoeft te maken om de restwaarde van elektrische auto’s.

De services van Peugeot

Dankzij de services van MyPeugeot en Free2Move Services geniet u van meer onafhankelijkheid dan ooit met het beheren van uw elektrische auto.

Elektrische auto's: e-Remote Control

e-REMOTE CONTROL *

Controle over het opladen en het voorconditioneren van uw auto, rechtstreeks vanaf uw smartphone.

* Service beschikbaar vanaf begin 2020

Elektrische auto's: Mobility Pass

MOBILITY PASS

Geniet van mobiliteit, waar u ook bent. We kunnen preferentiële tarieven aanbieden voor het huren van voertuigen met verbrandingsmotor.

Naast services die specifiek zijn gericht op elektriciteit, bieden we een groot aantal services die uw ervaring zullen verbeteren.

MYPEUGEOT®

BLIJF VERBONDEN MET UW VOERTUIG

Elektrische auto's: MYPEUGEOT®

Profiteer van gepersonaliseerde en gesynchroniseerde services voor uw account,  dankzij de gratis MyPeugeot® appi :
- Bekijk in een oogopslag informatie over uw auto (rijgegevens, locatie).
- Krijg snel en gemakkelijk toegang tot onze helpdesk.
- Regel het onderhoud en de voor uw auto afgesloten services.
- Regel moeiteloos het opladen van de tractiebatterij en de temperatuur in het interieur.

Voor de zakelijke rijder - Peugeot

VOOR ZAKELIJKE KLANTEN

Bent u zelfstandig ondernemer, hebt u een vrij beroep of bent u directeur van een bedrijf? Of bent u fleetmanager of gebruikt u een auto van de zaak? Maak dan kennis met de elektrische auto's van Peugeot, de bijbehorende services en de speciale aanbiedingen voor onze zakelijke klanten.

Andere vragen over elektrische auto's

Klopt het dat de prestaties van elektrische auto's achterblijven bij die van auto's met een verbrandingsmotor?

Het is een misverstand dat elektrische auto's minder presteren dan auto's met een verbrandingsmotor. Ze maken weliswaar minder geluid, maar dat betekent zeker niet dat ze er qua prestaties voor onderdoen. Ze halen probleemloos dezelfde snelheden en laten u daarbij een nieuw rijcomfort ervaren dankzij de stille en trillingsvrije aandrijflijn. Ook het accelereren en decelereren gaat minstens zo vloeiend en snel als bij een vergelijkbare auto met verbrandingsmotor.

Klopt het dat elektrische auto's duurder zijn dan auto's met een verbrandingsmotor?

De koopprijs van een elektrische auto is doorgaans hoger dan die van een vergelijkbaar model met verbrandingsmotor. Maar bij het totale kostenplaatje voor een auto behoren behalve de aanschafprijs ook de kosten voor de brandstof, de verzekering en het onderhoud van de auto.  Rekening houdend met al die factoren bent u met een elektrische auto vaak goedkoper uit dan met een vergelijkbare auto met verbrandingsmotor.
Gemiddeld bespaart u met een elektrische auto 40% op de brandstofkosten en 30% op de onderhoudskosten.

Zijn elektrische auto's echt schoner dan auto's met een verbrandingsmotor?

Wat in de eerste plaats voor elektrische auto's pleit is dat ze geen CO2 uitstoten. Een belangrijk gegeven is ook dat de emissies die vrijkomen bij de productie van de auto en in het bijzonder die van de tractiebatterij, naar schatting al binnen twee jaar worden gecompenseerd door het gebruik van de elektrische auto.
Bovendien komen er elk jaar betere oplossingen voor de recycling van tractiebatterijen. Dat weegt op tegen de CO2-uitstoot tijdens de productie.
Dit alles maakt een elektrische auto schoner in het gebruik dan een auto met verbrandingsmotor.