Bekijk hier hoe het opladen van een elektrische Peugeot in zijn werk gaat en ontdek alle ins en outs ervan. U kunt uw elektrische auto op elk gewenst moment opladen door de laadkabel aan te sluiten op een stopcontact of wallbox, of door een openbaar laadpunt te gebruiken.
1. Lichtnet
Het lichtnet levert bijna altijd een monofasestroom. Als u dit niet zeker weet, vraag het dan na bij uw elektriciteitsleverancier.
2. Laadpunt
Voor wat de oplaadsnelheid betreft bestaan er drie typen laadpunten: normaal, versneld of snel.
3. Laadkabel
Hoe groter de capaciteit van de kabel, hoe sneller de tractiebatterij wordt opgeladen.
4. Geïntegreerde lader
Deze laatste schakel in de keten is in de auto geïntegreerd.
Waar u ook bent, thuis of op uw werk en met of zonder een specifieke installatie, u kunt altijd uw elektrische auto opladen. Wij hebben altijd een laadoplossing voor u, ongeacht of u deze geïnstalleerd wilt hebben in uw huis, bij uw appartement of op uw werk.
Afhankelijk van de door u gekozen laadoplossing zal het opladen van uw elektrische auto meer of minder tijd in beslag nemen.
Normaal stopcontact
Net als een smartphone hoeft u uw auto alleen maar aan te sluiten op een normaal stopcontact.
+30 %
meer energie in de tractiebatterij in één nacht (Peugeot e-208)
Versterkt stopcontact
Het versterkte stopcontact is een voordelig en aantrekkelijk alternatief om elke dag over voldoende actieradius te beschikken.
+60%
meer energie in de tractiebatterij in één nacht (Peugeot e-208)
Wallbox
Meer vermogen en sneller laden. Dankzij een vermogen van tot wel 22 kW beschikt u binnen enkele uren over de maximale actieradius.
7h30
om de Peugeot e-208 volledig op te laden
Onderweg kunt u uw elektrische Peugeot opladen bij openbare laadpunten. Dankzij de service Charge My Car van Free2Move Services kunt u terecht bij 119.000 laadpunten in Europa die compatibel zijn met uw elektrische Peugeot.
Laadpunt van 22 kW
Na bijvoorbeeld een bioscoopbezoek kunt u zorgeloos weer gaan rijden.
2h
is voldoende om over 80% van de maximale actieradius van de Peugeot e-208 te beschikken
Laadpunt van 50 kW
Na een bezoek aan de supermarkt voor de wekelijkse boodschappen is uw Peugeot volledig opgeladen.
1h
is voldoende om over de maximale actieradius van 340 km van de Peugeot e-208 te beschikken
Laadpunt van 100 kW
Terwijl u een tussenstop maakt op weg naar uw vakantieadres, wordt uw Peugeot volledig opgeladen.
30 min
is voldoende om over 80% van de maximale actieradius van de Peugeot e-208 te beschikken
Waar u ook bent, ontdek nabijgelegen laadstations om uw elektrische auto op te laden.
Het aantal laadpunten in Nederland groeit snel, het zijn er inmiddels ruim 122.000. Er zijn verschillende typen laadpunten en manieren om de accu op te laden. Hoe gaat dit precies in zijn werk?
Er zijn vier typen laadpunten: het privélaadpunt thuis, openbare en semi-openbare laadpalen en snellaadpunten – vooral langs de snelweg. Laadpalen zijn er met verschillende laadvermogens; hoe snel een accu kan worden opgeladen, hangt mede af van het gebruikte laadpunt.
Privélaadpunt
Het is handig om een privélaadpunt te laten installeren als u thuis uw elektrische auto wilt opladen. Met zo’n laadpunt kunt u aanzienlijk sneller laden dan wanneer u gebruikmaakt van een normaal huishoudelijk stopcontact. Bovendien is het veiliger. Een privélaadpunt is meestal een model dat aan een muur hangt – een zogenoemde wallbox. Zo’n laadpunt heeft een vermogen van 3,7 tot 22 kW en en zorgt per uur opladen voor 15 tot 90 kilometer extra actieradius.
Openbare laadpaal
Openbare laadpalen bevinden zich – de naam zegt het al – in de openbare ruimte. Ze zijn veelal door de gemeente geplaatst en gelukkig komen er steeds meer bij. Iedereen met een zogenoemde laadpas kan gebruikmaken van dergelijke laadpalen. Die worden weliswaar door verschillende partijen geëxploiteerd, maar zijn voorzien van dezelfde aansluiting. Iedere elektrische auto kan dus aan een openbare laadpaal worden opgeladen.
Semi-openbare laadpaal
Semi-openbare laadpalen treft u vooral bij retail- en horecagelegenheden, in parkeergarages en op het terrein van supermarkten aan. Ze staan dus vaak in feite op privéterrein, maar iedereen mag ervan gebruikmaken. De beschikbaarheid is wel afhankelijk van openingstijden.
Snellaadpunt
Een snellaadpunt is de krachtigste optie. Snellaadpunten vindt u voornamelijk langs snelwegen. Ze zijn vaak handig als u snel uw reis weer wilt vervolgen. Met een snellader is het laadproces vaak al in een halfuur achter de rug. Een snellader laadt de accu echter tot maximaal 80 procent van zijn capaciteit op, ter bescherming van de accu.
Ontdek de vier typen laadkabels waarmee u uw elektrische auto thuis of via een openbaar laadpunt kunt opladen.
Standaard Mode 2-kabel
Deze kabel, die standaard bij uw auto wordt geleverd, heeft een capaciteit van maximaal 1,8 kW.
Speciaal bestemd voor een normaal stopcontact.
Versterkte Mode 2-kabel
Deze kabel, die u als accessoire kunt kopen, heeft een capaciteit van maximaal 3,2 kW.
Speciaal bestemd voor een versterkt stopcontact.
Mode 3-monofasekabel
Deze kabel, die u als accessoire kunt kopen, heeft een capaciteit van maximaal 7,4 kW.
Speciaal bestemd voor een wallbox van 7,4 kW of een openbaar laadpunt.
Mode 3-driefasenkabel
Deze kabel, die u als accessoire kunt kopen, heeft een capaciteit van maximaal 3,2 kW.
Speciaal bestemd voor een wallbox of een openbaar laadpunt.
De elektrische auto's van Peugeot zijn voorzien van een tractiebatterij. Deze batterij heeft een capaciteit van 50 kWhi. U kunt met gerust hart een elektrische auto aanschaffen: de tractiebatterij is bij de aanschafprijs inbegrepen.
Peugeot garandeert de tractiebatterij voor een periode van 8 jaar of 160.000 km. Gedurende deze periode garandeert het merk een minimale laadcapaciteit van 70%. Gedurende de gehele garantieperiode zal Peugeot een beschadigde tractiebatterij omruilen.
PEUGEOT-AANBOD