De elektrische auto’s van Peugeot

Peugeot iOn -elektrisch rijden

Alles over elektrisch rijden

De elektrische auto heeft de toekomst! Dat is een veelgehoorde mening als het draait om elektrisch rijden. Maar wat zijn eigenlijk de voor- en nadelen van elektrisch rijden? En waar dien je rekening mee te houden als je een elektrische auto zou willen aanschaffen? In dit artikel proberen we die vragen te beantwoorden. Tevens bieden we hier een overzicht van de elektrische auto’s die Peugeot ontwikkelt, zoals de Peugeot iOn, de Peugeot Partner Electric en de Partner Tepee Electric.

Voordelen van elektrisch rijden

Bij reguliere auto’s komen schadelijke stoffen vrij, zoals fijnstof en CO2. Doordat elektrische auto’s geen benzine of diesel gebruiken, is er geen sprake van uitstoot van deze stoffen. Dit is een groot voordeel: goed voor het milieu en voor de gezondheid van de mens.

Een ander voordeel van elektrisch rijden is dat u de stroom – in tegenstelling tot benzine of diesel – in principe zelf kunt opwekken. Als u bijvoorbeeld zonnepanelen op uw woning heeft, heeft u echt geen brandstof kosten meer! Zeker gezien het feit dat fossiele brandstoffen opraken, is dit op termijn een belangrijk voordeel van elektrisch rijden.

Ten derde is elektrisch rijden vaak heel comfortabel. Elektrische auto’s zijn per definitie automaten, er is namelijk geen koppeling. U kunt dus in een keer, zonder te schakelen, op volle kracht rijden. Hierdoor rijdt de elektrische auto ook zeer sportief.

U kunt de Peugeot iOn nu Private Lease rijden, waarbij u 4 weken per jaar gebruik mag maken van een Peugeot 308 SW. Kijk hier voor meer informatie.

Nadelen van elektrisch rijden

Hoewel het aantal laadpalen in Nederland en Europa gestaag groeit, zijn er nog altijd veel meer benzinestations dan oplaadpunten. Hierdoor leeft bij veel mensen het idee dat ze niet rustig een verre reis kunnen maken. Dit begrip heet ‘Range Anxiety’. Gelukkig zijn hier ook oplossingen voor, bijvoorbeeld apps die de beste route (langs oplaadpalen) voor u kunnen berekenen.

Een ander nadeel is dat elektrische auto’s vaak nog relatief hoog geprijsd zijn. De technologie en onderdelen van een elektrische auto zijn nieuw, zeer specifiek en worden nog op kleinere schaal gemaakt dan de technologie van traditionele brandstof auto’s. Dit zorgt ervoor de er vaak een hogere investering nodig is voor een volledig elektrische auto dan voor een gewone auto. Hier staan wel veel belastingvoordelen tegenover, zoals een lagere bijtelling en de Milieu Investeringsaftrek.

Meer weten over bijtelling en fiscale voordelen van elektrisch rijden? Kijk hier voor meer info.

Elektrisch vs hybride en plug-in hybride

Een hybride auto bevat - in tegenstelling tot een volledig elektrische auto - zowel een elektromotor als een verbrandingsmotor. Zo wordt het beste van twee werelden gecombineerd: elektrisch en traditioneel. Een hybride auto verbruikt minder benzine en is dus zuiniger dan ‘gewone’ auto’s. Een volledig elektrische auto bevat geen verbrandingsmotor en is dus nog zuiniger en schoner in gebruik.

Dan is er nog de term ‘plug-in hybride’. Dit is een auto die kan worden opgeladen via een laadpaal, terwijl gewone hybrides een accu hebben die alleen tijdens het rijden en remmen wordt opgeladen.

Waar moet ik rekening mee houden bij de aanschaf?

Een belangrijke factor bij de aankoop (of business / private lease) van een elektrische auto is de actieradius. De actieradius is het aantal km dat u kunt rijden met een volledig opgeladen auto. Wilt u de auto voornamelijk voor dagelijkse ritjes gebruiken, of als stadsauto, dan heeft u een kleinere actieradius nodig dan wanneer u de auto wilt gebruiken om bij klanten door heel Nederland langs te gaan. Let op: actieradius wordt ook wel ‘range’ genoemd.

De elektrische auto’s van Peugeot

Peugeot zet in op elektrische auto’s die het milieu maximaal ontzien. Deze innovatieve elektrische auto's beschikken over technologieën die het rijden in de stad vergemakkelijken. Ze weerspiegelen de toekomst van milieuvriendelijk vervoer.

Het volledig elektrische model wat al het langste meegaat is de Peugeot iOn. Deze kleine elektrische auto combineert praktische aspecten, een fraai uiterlijk, comfort en compacte buitenmaten. Hij maakt gebruik van een hightech lithium-ion-tractiebatterij die optimale prestaties levert. U hoeft zich geen zorgen te maken over de CO2-uitstoot, want die is er niet. De tractiebatterij is na 9 uur volledig opgeladen waarna u tot 150 km kunt afleggen: de iOn is dus een ideale elektrische auto voor in de stad.

Ook is er de nieuwe Peugeot Partner Tepee Electric. Dit is een flexibele elektrische MPV, die ruimte biedt aan vijf inzittenden. De drie stoelen achterin zijn individueel neerklapbaar en uitneembaar, zodat u het interieur volledig naar uw wensen kunt inrichten. De Partner Tepee Electric heeft een actieradius van 170 km en kan op twee verschillende manieren worden opgeladen: met normaal laden via een huishoudelijk stopcontact of met snel laden via een snel laadstation >>

Daarnaast is er ook de mogelijkheid om zakelijk elektrisch te rijden met de Peugeot Partner Electric. Dit is een ideale auto voor iedereen die zich vaak in het stadsverkeer begeeft en zich geen zorgen wil maken over rijverboden in milieuzones of het laag houden van exploitatie en onderhoudskosten van zijn bedrijfswagen. De range van de Peugeot Partner Electric is 170 km en met een acceleratie van 0 tot 50 km/h in slechts 5 seconden in de Peugeot Partner Electric zeer rap.

Ook de komende jaren zal Peugeot nieuwe elektrische modellen op de markt brengen. Blijf op de hoogte van het laatste Peugeot nieuws door u te abonneren op de nieuwsbrief.

Bij Peugeot heeft u niet alleen de mogelijkheid om te kopen. U kunt ook gebruik maken van onze (private) lease mogelijkheden en een auto leasen. Kijk op privatelease.peugeot.nl voor meer informatie over onze private lease propositie.