108 Testrijders

/image/87/5/wk4115_peugeot_108_hdr.20875.jpg

108 Testrijders

De 108 kan worden voorzien van technische innovaties die als het ware de zintuigen ondersteunen. Twee testrijders kregen de Peugeot 108 een lang weekend mee om deze technische vernieuwingen te beleven. Lees hieronder hun ervaringen.

LEES DE ERVARINGEN VAN DE 108-TESTRIJDERS

Irene (40) en Claudia (51) hebben op uitnodiging van hettestpanel.nl de nieuwe Peugeot 108 getest. Ze zouden hun huidige auto er graag voor inruilen.

Claudia en haar testauto waren een week lang onafscheidelijk. Ze heeft hem bijna overal voor gebruikt: een etentje, stappen, shoppen, golfen en de boodschappen. Ook de Peugeot 108 van Irene heeft heel wat kilometers gemaakt. “Hij rijdt heerlijk en stuurt lekker licht”, zegt ze. “Ook als je 120 kilometer per uur op de snelweg rijdt, rijdt hij nog lekker. Geen geschud of veel herrie.”

EYE CATCHER

Claudia vindt het een mooie, elegante auto. “Ik vind de buitenkant stoer en het open dakje is echt een toevoeging”, zegt ze. “De velgen zijn mooi en vijfdeurs is zeer fijn. Van binnen is het touchscreen in het midden van het dashboard een mooie eyecatcher. Ook de kilometerteller is mooi en overzichtelijk.”

Ook Irene vindt de auto chic en elegant. “En leuk dat je hem zelf kan personaliseren.” Beide testers zijn hier enthousiast over. Als ze de auto zouden aanschaffen, zouden ze de kleuren, materialen en exclusieve details helemaal aan hun eigen smaak aanpassen.

SLIMME TECHNOLOGIE

De nieuwe Peugeot 108 is voorzien van technologie die het rijden makkelijker en comfortabeler maakt. Irene vindt de achteruitrijcamera zeer praktisch, onder meer bij het parkeren. Lane Departure Warning System zorgt ervoor dat je niet gaat slingeren, bijvoorbeeld door vermoeidheid of afleiding. En dankzij Active City Brake blijven voorliggers altijd veilig op afstand, bijvoorbeeld in de file of drukte in de stad.

LEKKER ZUINIG

Beide dames vinden het goed dat de Peugeot 108 zo zuinig rijdt. Dat komt vooral door de zuinige motor. “Fijn ook dat er aangegeven wordt wanneer je moet schakelen”, zegt Irene.

Al met al krijg je met de nieuwe Peugeot 108 méér dan waar voor je geld, vinden beide testers. “Een hele fijne auto!” zegt Irene. “Vol met technische snufjes, ruimte en comfort. Kinderwagen paste in de kofferbak en ook de Maxi-Cosi kon ik prima kwijt op de achterbank. Een heerlijke auto, echt een aanrader.” Voor volwassenen is het achterin misschien een beetje krap, vindt Claudia. Toch heeft de nieuwe Peugeot 108 een prima prijs-kwaliteitverhouding, vindt ze. Ze zou haar huidige auto er graag voor inruilen.