Peugeot - Innovaties en technologieën

Geniet van ongekende rijsensaties! Bij PEUGEOT staat de technologie ten dienste van uw comfort; de vele innovaties zijn dan ook bedoeld om het autorijden gemakkelijker te maken.

PEUGEOT i-Cockpit

PEUGEOT i-Cockpit

De PEUGEOT i-Cockpit® is een nieuwe lay-out van de cockpit die garant staat voor een ongekend rijplezier. Deze cockpit, die aan vele eisen moest voldoen, kenmerkt zich door de intuïtieve bediening van alle functies.

Elke detail van de PEUGEOT i-Cockpit® heeft effect op het rijden en draagt bij aan het comfort. Met het compacte, voortreffelijk in de hand liggende stuurwiel biedt de auto nog meer stuurgevoel. Dankzij het head-up instrumentenpaneel kunt u alle belangrijke rijinformatie in één oogopslag aflezen, zonder de blik van de weg af te wenden. De nieuwe middenconsole en het grote 9,7 inch touchscreen zijn strak vormgegeven.

Het minimale aantal knoppen en de hoogwaardige materialen geven de PEUGEOT i-Cockpit® zijn unieke uitstraling. De PEUGEOT i-Cockpit® is op het 29e Festival Automobile International verkozen tot het mooiste auto-interieur van 2013.

HEAD-UP DISPLAY

HEAD-UP DISPLAY

Dankzij het head-up display kunt u de belangrijkste rijinformatie zien zonder de blik van de weg af te wenden. Deze informatie wordt in kleur weergegeven op een in uw blikveld geplaatst wegklapbaar scherm. Zo wordt u permanent geïnformeerd over uw rijsnelheid, de afstand in tijd tussen uw auto en uw voorligger, de instellingen van de cruise control en snelheidsbegrenzeri en de navigatieaanwijzingeni.

ACTIEVE PARKEERHULP

ACTIEVE PARKEERHULP

De Park Assist helpt u bij het fileparkeren en het haaks of schuin inparkeren.

De Park Assist meet met behulp van ultrasoonsensoren aan de voorzijde, de achterzijde en de zijkant van de auto de grootte van de beschikbare parkeerplaats, bepaalt de ideale koers van de auto, neemt de besturing over en informeert u op het scherm en met geluidssignalen over de beschikbare ruimte.

U hoeft alleen maar het gas- en rempedaal (en het koppelingspedaal bij een handgeschakelde versnellingsbak) te bedienen en de rijrichting te selecteren. U kunt de besturing op elk moment van het systeem overnemen door het stuurwiel weer in uw handen te nemen.

HILL START ASSIST

i Kan media niet laden

De Hill Start Assist zorgt ervoor dat u gemakkelijker kunt wegrijden op een helling.

Wanneer uw auto stilstaat op een helling (> 3%), houdt de Hill Start Assist uw auto ongeveer 2 seconden op zijn plaats als u het rempedaal loslaat. Zodoende kunt u probleemloos uw voet van het rempedaal naar het gaspedaal verplaatsen.

INTERIEURLUCHTREINIGINGSSYSTEEM

INTERIEURLUCHTREINIGINGSSYSTEEM

De Pure Blue-technologie, die met name voor de concept car EXALT is ontwikkeld, staat borg voor een optimaal comfort voor de inzittenden. Als de auto stilstaat en geen inzittenden in de auto aanwezig zijn, reinigt Pure Blue het interieur van de auto door bacterie- en schimmelwerende producten te verspreiden.

Tijdens het rijden behandelt een actief filter de lucht voordat het in het interieur wordt toegelaten. Zo worden vluchtige organische stoffen en fijnstof geëlimineerd. De inzittenden ademen dus altijd schone lucht in.

CRUISE CONTROL

Met de cruise control kan de bestuurder een snelheid instellen die hij wil aanhouden. De auto neemt vervolgens automatisch deze snelheid aan, zodat de snelheid niet meer hoeft te worden geregeld met het gaspedaal.

GRIP CONTROL

GRIP CONTROL
GRIP CONTROL

De Grip Control combineert een antispinregeling met Mud & Snow-banden om onder alle omstandigheden de tractie en grip van de auto te verbeteren.

De bestuurder kan met een draaiknop de voor de situatie meest geschikte stand kiezen: sneeuw, modder of zand. Uw PEUGEOT past zich dan onmiddellijk aan de geselecteerde ondergrond aan, zodat u comfortabel en veilig verder kunt rijdeni.

ACTIVE CITY BRAKE

De Active City Brake is een noodremsysteem voor in de stad, dat de kans op een kop-staartbotsing bij lage snelheid vermindert. Deze technologie werkt met een lasersensor op de voorruit die obstakels signaleert. Als de auto langzamer dan 30 km/h rijdt en een aanrijding dreigt, zorgt deze sensor ervoor dat het remsysteem automatisch wordt geactiveerd om de aanrijding te voorkomen.

DISTANCE ALERT

De Distance Alert*®i helpt u een veilige afstand tot de voorligger te bewaren. Dit systeem geeft namelijk de tijd tussen u en uw voorligger weer op het head-up display. Met de Toggle Switchesi kunt u instellen bij welke minimale tijd tussen beide auto's u gewaarschuwd wenst te worden. Als deze tijd wordt bereikt, wordt een visuele waarschuwing weergegeven.

DODEHOEKBEWAKING

DODEHOEKBEWAKING

Met behulp van vier sensoren in de voor- en achterbumper detecteert de dodehoekbewakingi tijdens het rijden de aanwezigheid van een voertuig in de dode hoek van de auto. Is dit het geval, dan gaat een lampje in een van de buitenspiegels of op het scherm in het interieur branden om de bestuurder te waarschuwen.

SNELHEIDSBEGRENZER

Met de snelheidsbegrenzer van PEUGEOT kunt u een snelheid instellen die u niet wilt overschrijden. De functie zorgt ervoor dat de ingestelde snelheidslimiet* niet wordt overschreden als het gaspedaal tot aan het zware punt wordt ingetrapti.