PEUGEOT 508 SW - VEILIGHEID

PEUGEOT 508 - SW

PEUGEOT

Dankzij de rijke  uitrusting van de Peugeot 508 SW komt het veiligheidsniveau op een nog hoger peil te liggen.

PEUGEOT CONNECT SOS

Peugeot zorgt ervoor dat de noodoproepfunctie voor iedereen in Europa bereikbaar wordt. Op de momenten dat elke seconde telt, kunt u rekenen op de bliksemsnelle reactie van PEUGEOT CONNECT SOS.

Peugeot 508 SW - Achteruitrijcamera

ACHTERUITRIJCAMERA

De achteruitrijcamera wordt automatisch ingeschakeld bij het inschakelen van de achteruitversnelling. De beelden worden op het grote touchscreen weergegeven, zodat u veilig en gemakkelijk kunt inparkeren.

 

Peugeot 508 SW - Parkeerhulp en dodehoekbewaking

PARKEERHULP EN DODEHOEKBEWAKING

De parkeerhulp voor en achter met grafische weergave en geluidssignalen informeert de bestuurder over de afstand tussen de auto en een obstakel. De dodehoekbewaking (alleen in combinatie met parkeerhulp vóór) detecteert met behulp van vier sensoren in de voor- en achterbumper tijdens het rijden de aanwezigheid van een voertuig in de dode hoek van de auto. Is dit het geval, dan gaat een oranje led in een van de buitenspiegels branden om de bestuurder te waarschuwen.

HEAD-UP KLEURENDISPLAY

Peugeot 508 SW - head-up display

Dankzij dit systeem kunt u de belangrijkste rij-informatie zien terwijl u gelijktijdig op de weg kunt blijven letten! Het head-up display bestaat uit een in uw blikveld geplaatst wegklapbaar scherm waarop in kleur de informatie wordt geprojecteerd. Zo wordt u op een veilige manier permanent geïnformeerd over uw snelheid, de instellingen van de cruise control en de navigatie-aanwijzingen.

ACTIEVE BOCHTVERLICHTING

Als het dim- of grootlicht is ingeschakeld en de auto langzamer dan 40 km/h rijdt, wordt de binnenzijde van de bocht verlicht door de mistlamp vóór. Deze extra lichtbundel is met name prettig in stadsverkeer, op kruispunten, op bijzonder bochtige wegen en tijdens parkeermanoeuvres.

ELEKTRISCHE PARKEERREM

De elektrische parkeerrem trekt de parkeerrem automatisch aan als de motor wordt afgezet of als de motor afslaat, en zet de parkeerrem bij het wegrijden weer automatisch vrij. De Hill Start Assist, die gekoppeld is aan de elektrische parkeerrem, zorgt ervoor dat de auto op een helling tijdelijk (twee seconden) op zijn plaats wordt gehouden.

ESP

Alle uitvoeringen hebben een ongeëvenaard weggedrag en doordat de auto’s standaard zijn uitgerust met ESP, is de actieve veiligheid van het hoogste niveau. De auto is voorzien van een antiblokkeersysteem (ABS), antispinregeling (ASR), elektronische remkrachtverdeling (EBV en CBC), noodremassistentie (NRA), regeling van het motorkoppel bij terugschakelen (MSR) en intelligente tractiecontrole die ervoor zorgt dat de PEUGEOT 508 ook bij weinig grip nog vooruit komt.

AIRBAGS

In het onverhoopte geval van een aanrijding beschermen zes airbags de inzittenden: twee frontairbags, twee zij-airbags vóór en twee window-airbags voor de voor- en en achter-inzittenden.