Peugeot 508 RXH

PEUGEOT 508 RXH

Vanaf 51.740

119g i

4.6l i

De HYbrid4-technologie combineert op intelligente wijze twee krachtbronnen: die van de HDi  dieselmotor en die van de elektromotor.

MOTORISATIE FULL HYbrid DIESEL

/image/40/2/mot_2010_004_img.20402.jpg

De HYbrid4-technologie combineert op intelligente wijze twee krachtbronnen: die van de HDi  dieselmotor en die van de elektromotor. Deze twee motoren kunnen los van elkaar werken, maar ook tegelijkertijd samenwerken, afhankelijk van de gekozen rijmodus en de rijomstandigheden. De mode 4WD verhoogt de tractie significant bij het rijden in los zand of op gladde wegen.

De elektromotor levert maximaal 27 kW (37 pk). De 2.0 e-HDi Euro6 dieselmotor levert maximaal 120 kW (163 pk).

EEN KNOP, 4 STANDEN

/image/40/3/508rxh_1407pc2021.20403.jpg

De stand “Zero Emission Vehicle” zorgt voor een 100% elektrische aandrijving. Deze stand is ideaal voor het rijden in woonwijken en stadscentra, vanwege het ontbreken van de uitstoot van schadelijke gassen.  Ook is er geen motorgeluid aanwezig wat een enorm comfort geeft.

De stand AUTO is te verkiezen voor het bereiken van de optimale balans tussen een gunstig brandstofverbruik aan de ene kant en dynamische prestaties aan de andere kant.

In de stand  “Sport” worden de schakeltijden van de versnellingsbak verkort en kan de dieselmotor hogere toerentallen draaien dan in de stand AUTO. 

In de stand 4WD worden beide motoren gelijktijdig in werking gezet, om zo optimale grip te garanderen. De achterwielen worden door de elektromotor aangedreven, de voorwielen door de dieselmotor.

TOUCHSCREEN

/image/40/4/peugeot_508rxh_2014_030_fr.20404.jpg

Met het touchscreen krijgt u in de PEUGEOT 508 RXH toegang tot de wereld van connectiviteit en moderne digitale technologie. Het touchscreen met hoge resolutie biedt vele onderscheidende mogelijkheden, zoals de bediening van het multimediasysteem, het navigatiesysteem, de telefoon en de aangesloten externe apparatuur.

LINK MYPEUGEOT

Met deze app worden gegevens van uw auto (GPS-coördinaten, kilometerstand, brandstofverbruik, geactiveerde waarschuwingslampjes, …) naar uw smartphone verzonden, zodat u van de volgende functies gebruik kunt maken:

• Onderhoud en waarschuwingen: u krijgt automatisch een herinnering als het tijd is voor een  periodieke onderhoudsbeurt.

• Find My Car (lokaliseer mijn auto): deze functie leidt u terug naar de plek waar u uw auto hebt geparkeerd.

• Last Mile Guidance (navigatie vervolgen): nadat u uw auto hebt geparkeerd, wordt u met deze functie begeleid als u het resterende gedeelte van de route naar uw bestemming te voet aflegt (aanwezigheid van een op uw smartphone geïnstalleerde navigatie-app noodzakelijk).

• Actieradius: tussen twee ritten door kunt u het brandstofniveau en de resterende actieradius van uw auto bekijken.

• Ritgegevens: op de plaats van bestemming kunt u de belangrijkste gegevens van de laatste rit (tijdsduur, gemiddeld brandstofverbruik, afgelegde afstand) bekijken.

ARKAMYS-SYSTEEM EN JBL-HIFISYSTEEM

De PEUGEOT 508 RXH is standaard voorzien van software voor digitale geluidsbewerking waarmee een evenwichtigere geluidsverdeling wordt gecreëerd. Bij dit systeem lijkt het geluid van voren te komen, ter hoogte van de voorruit, en worden de stemmen en instrumenten fraaier weergegeven.

Als u een nog betere geluidskwaliteit in uw 508 wenst, kunt u kiezen voor het JBL-hifisysteem met 10 luidsprekers en een versterker met een vermogen van 500 W.