Peugeot 5008

PEUGEOT 5008 MPV

Vanaf 31.664

118g i

5l i

De Peugeot 5008 is voorzien van de nieuwste technologieën op het gebied van veiligheid. U en uw passagiers kunnen dus ontspannen van de reis genieten.

AIRBAGS VOOR ALLE ZITRIJEN

De Peugeot 5008 is uitgerust met zes airbags die alle inzittenden, ook die van de derde zitrij (met de optionele derde zitrij), beschermen. De passagiersairbag kan worden uitgeschakeld, zodat u een kinderzitje op de voorpassagiersstoel kunt installeren.

CRUISE CONTROL MET SNELHEIDSBEGRENZER

/image/71/8/regulateur-de-vitesse-600x400.19718.jpg

Alle uitvoeringen van de 5008 zijn standaard uitgerust met een cruise control met snelheidsbegrenzer. Met de snelheidsbegrenzer en de cruise control kunt u respectievelijk een snelheid instellen die u niet wilt overschrijden of een vooraf ingestelde snelheid automatisch door de auto laten aanhouden (behalve bij steile hellingen).

INTELLIGENTE TRACTIECONTROLE

Deze intelligente antispinregeling voegt een nieuwe functie toe aan de conventionele antispinregeling. Het systeem detecteert situaties waarbij de wielen minder grip hebben en de auto dus moeite met (weg)rijden heeft. In deze situaties neemt de Intelligente Tractiecontrole het over van de antispinregeling (ASR) door het doorslippen van de voorwielen te beperken en zo een optimale tractie en koersstabiliteit te waarborgen.

ELEKTRISCHE PARKEERREM EN HILL START ASSIST

De Peugeot 5008 is standaard uitgerust met een elektrische parkeerrem. De parkeerrem wordt automatisch aangetrokken bij het afzetten van de motor en weer vrijgezet zodra het gaspedaal wordt ingetrapt. Dit systeem is gekoppeld aan de Hill Start Assist* (hulp bij het wegrijden op een helling) die de auto tijdelijk op zijn plaats houdt om u de tijd te geven veilig weg te rijden.
 

ESP

Alle uitvoeringen van de 5008 hebben een ongeëvenaard weggedrag en doordat de auto standaard is uitgerust met ESP, is de actieve veiligheid van het hoogste niveau. Het ESP bestaat uit een antiblokkeersysteem (ABS), een antispinregeling (ASR), een elektronische remdrukregelaar, een noodremassistentie (NRA), een regeling die het afslaan van de motor voorkomt (MSR) en een dynamische stabiliteitscontrole (CDS).

VEILIGHEIDSGORDELS

De veiligheidsgordels van de voorstoelen zijn voorzien van een pyrotechnische gordelspanner en een spankrachtbegrenzer. De driepuntsveiligheidsgordels achter zijn ook voorzien van een spankrachtbegrenzer. Alle veiligheidsgordels zijn gekoppeld aan waarschuwingslampjes die gaan branden wanneer een gordel niet is vastgemaakt.

PEUGEOT CONNECT SOS

/image/71/9/peugeot-connect-sos-600x400.19719.jpg

De module Peugeot Connect* waakt over u bij een ongeval. Als de airbags of de pyrotechnische gordelspanners geactiveerd worden, verstuurt hij automatisch een noodoproep. U kunt ook zelf een noodoproep versturen door de SOS-toets op het dashboard in te drukken. De auto wordt dan gelokaliseerd en de voor de situatie vereiste nooddiensten worden onmiddellijk naar u toe gestuurd.

*Peugeot Connect SOS is standaard op alle Blue Lease uitvoeringen.

VEILIGHEID VAN KINDEREN

Om de veiligheid van kinderen te garanderen kan de ruitbediening achter elektrisch worden geblokkeerd. Bovendien is de ruitbediening voorzien van een beveiliging tegen beknellen. Op de tweede zitrij kan veilig een kinderzitje worden geïnstalleerd: er zijn namelijk drie driepunts Isofix-bevestigingen aangebracht.

DISTANCE ALERT

/image/72/0/distance-alerte-600x400.19720.jpg

De Distance Alert*® helpt u een veilige afstand tot de voorligger te bewaren. Dit systeem geeft namelijk de tijd tussen u en uw voorligger weer op het head-up display. Met de Toggle Switches kunt u instellen bij welke minimale tijd tussen beide auto's u gewaarschuwd wenst te worden. Als deze tijd wordt bereikt, wordt een visuele waarschuwing weergegeven.

* Afhankelijk van de uitvoering standaard.