Peugeot 308 SW

PEUGEOT 308 SW

Vanaf 25.580 Incl. BTW en BPM*

99g i

4.2l i

PEUGEOT 308 Active

Dankzij de enorme ervaring en knowhow van Peugeot heeft een Peugeot 308 SW een meer dan voorbeeldige wegligging, een veilige gedachte.

PACK SECURITÉ

Peugeot 308 SW - Pack Securité met actieve cruise control

De Peugeot 308 is voorzien van verschillende veiligheidsverhogende systemen, waaronder het Pack Securité met  actieve cruise control, het waarschuwingssysteem bij kans op een aanrijding en het automatisch noodremsysteem. Deze functies zijn gekoppeld aan een radar die zich ter hoogte van de onderste grille aan de voorzijde van de auto bevindt.

De actieve cruise control vermindert door op de motor af te remmen automatisch de geprogrammeerde snelheid als u een langzamer rijdende voorligger nadert. Als uw auto een voorligger te snel nadert, waarschuwt het waarschuwingssysteem bij kans op een aanrijding u dat u moet remmen om een aanrijding te voorkomen. Als een aanrijding niet meer te voorkomen is, vermindert het automatisch noodremsysteem de snelheid met maximaal 20 km/h om de kracht en de gevolgen van de aanrijding te beperken. Ondanks de aanwezigheid van deze functies moet de bestuurder altijd zijn aandacht bij het rijden houden en de verkeersregels in acht nemen.

DODEHOEKBEWAKING

Net als bij de vijfdeurs 308 signaleert dit systeem met behulp van vier sensoren in de voor- en achterbumper tijdens het rijden de aanwezigheid van een auto of motorfiets in de dode hoek van de auto.

Bevindt een voertuig zich in de dode hoek, dan gaat een led in een van de buitenspiegels branden om de bestuurder te waarschuwen.

INTELLIGENTE TRACTIECONTROLE

Peugeot 308 SW - Tractiecontrole

De Intelligente Tractiecontrole is een geavanceerde antispinregeling die ervoor zorgt dat de auto in situaties met weinig grip (ijzel, sneeuw, modder enz.) gemakkelijker wegrijdt en vooruitkomt.
Onder deze omstandigheden past het systeem automatisch zijn strategie aan om meer of minder slip van de voorwielen toe te staan.

AIRBAGS

De Peugeot 308 SW is uitgerust met 6 airbags:

  • 2 airbags vóór die bij een aanrijding het hoofd en de borst van de bestuurder en voorpassagier beschermen.
  • 2 zij-airbags die de bestuurder die de bestuurder en voorpassagier beschermen bij een aanrijding van opzij. 
  • 2 window-airbags voor en achter die het hoofd van de inzittenden voorin en achterin beschermen 

EuroNCAP

Ondanks het lagere gewicht is de structuur van de Peugeot 308 erop berekend bij elke soort aanrijding zoveel mogelijk botsingsenergie af te voeren, om de gevolgen van een aanrijding voor de inzittenden, de betrokken voertuigen en geraakte voetgangers zoveel mogelijk te beperken. De 308 scoorde dan ook 5 sterren in de strenge EuroNCAP tests.

PEUGEOT CONNECT SOS

Peugeot 308 SW - Connect SOS

Peugeot zorgt ervoor dat de noodoproepfunctie voor iedereen in Europa bereikbaar wordt. Op de momenten dat elke seconde telt, kunt u rekenen op de bliksemsnelle reactie van Peugeot Connect SOS.

- Automatische noodoproep: als de airbags of de pyrotechnische gordelspanners geactiveerd worden, wordt er vanuit de auto automatisch een noodoproep verstuurd. Peugeot Connect SOS lokaliseert dan de auto, neemt telefonisch contact op met de inzittenden en roept de benodigde hulpdiensten op. De gesprekken vinden plaats in de taal van de eigenaar van de auto.

- Handmatige noodoproep: in het geval van een noodsituatie (onwel worden, geweld), kan de automobilist snel een beroep doen op Peugeot Connect SOS. Even (3 seconden) indrukken van de SOS-knop bij de plafonnier is voldoende.