Peugeot 308 SW

PEUGEOT 308 Active

Vanaf 25.580

99g i

4.2l i

Dankzij de enorme ervaring en knowhow van Peugeot heeft een Peugeot 308 SW een meer dan voorbeeldige wegligging, een veilige gedachte.

DRIVER ASSISTANCE PACK

/image/16/1/driver_assistance_pack1.131161.jpg

De Peugeot 308 SW is voorzien van verschillende veiligheidsverhogende systemen, waaronder het Driver Assistance Pack met de actieve snelheidsregelaar, het waarschuwingssysteem kans op een aanrijding en het automatische remsysteem bij noodsituaties. Deze functies zijn gekoppeld aan een radar die zich ter hoogte van de onderste grille aan de voorzijde van de auto bevindt.

De actieve snelheidsregelaar vermindert door op de motor af te remmen automatisch de geprogrammeerde snelheid als u een langzamer rijdende voorligger nadert. Als uw auto een voorligger te snel nadert, waarschuwt het waarschuwingssysteem kans op een aanrijding u dat u moet remmen om een aanrijding te voorkomen. Als een aanrijding niet meer te voorkomen is, vermindert het automatische remsysteem bij noodsituaties de snelheid met maximaal 20 km/h om de kracht en de gevolgen van de aanrijding te beperken. Ondanks de aanwezigheid van deze functies moet de bestuurder altijd zijn aandacht bij het rijden houden en de verkeersregels in acht nemen. 

DODEHOEKBEWAKING

Net als bij de vijfdeurs 308 signaleert dit systeem met behulp van vier sensoren in de voor- en achterbumper tijdens het rijden de aanwezigheid van een auto of motorfiets in de dode hoek van de auto.

Bevindt een voertuig zich in de dode hoek, dan gaat een led in een van de buitenspiegels branden om de bestuurder te waarschuwen.

INTELLIGENTE TRACTIECONTROLE

/image/16/2/contrle_de_traction_intelligent1.131162.jpg

De Intelligente Tractiecontrole is een geavanceerde antispinregeling die ervoor zorgt dat de auto in situaties met weinig grip (ijzel, sneeuw, modder enz.) gemakkelijker wegrijdt en vooruitkomt.
Onder deze omstandigheden past het systeem automatisch zijn strategie aan om meer of minder slip van de voorwielen toe te staan.

AIRBAGS

De Peugeot 308 SW is uitgerust met 6 airbags:

 • 2 airbags vóór die bij een aanrijding het hoofd en de borst van de bestuurder en voorpassagier beschermen.
 • 2 zij-airbags die de bestuurder die de bestuurder en voorpassagier beschermen bij een aanrijding van opzij. 
 • 2 window-airbags voor en achter die het hoofd van de inzittenden voorin en achterin beschermen 

EuroNCAP

De Peugeot 308 SW is uitgerust met 6 airbags:

 • 2 airbags vóór die bij een aanrijding het hoofd en de borst van de bestuurder en voorpassagier beschermen.
 • 2 zij-airbags die de bestuurder die de bestuurder en voorpassagier beschermen bij een aanrijding van opzij. 
 • 2 window-airbags voor en achter die het hoofd van de inzittenden voorin en achterin beschermen 

PEUGEOT CONNECT SOS

/image/16/0/39.131160.jpg

Peugeot zorgt ervoor dat de noodoproepfunctie voor iedereen in Europa bereikbaar wordt. Op de momenten dat elke seconde telt, kunt u rekenen op de bliksemsnelle reactie van Peugeot Connect SOS.i

- Automatische noodoproep: als de airbags of de pyrotechnische gordelspanners geactiveerd worden, wordt er vanuit de auto automatisch een noodoproep verstuurd. Peugeot Connect SOS lokaliseert dan de auto, neemt telefonisch contact op met de inzittenden en roept de benodigde hulpdiensten op. De gesprekken vinden plaats in de taal van de eigenaar van de auto.

- Handmatige noodoproep: in het geval van een noodsituatie (onwel worden, geweld), kan de automobilist snel een beroep doen op Peugeot Connect SOS. Even (3 seconden) indrukken van de SOS-knop bij de plafonnier is voldoende.

 

LINK MY PEUGEOT

Met deze appiworden gegevens van uw auto (locatie, kilometerstand, brandstofverbruik, geactiveerde waarschuwingslampjes, enz.) naar uw smartphone verzonden zodat u van de volgende functies gebruik kunt maken:

 • Onderhoud en waarschuwingen: minder omkijken naar het onderhoud van uw auto, u krijgt automatisch een herinnering als het tijd is voor een periodieke onderhoudsbeurt.
 • Find My Car: deze functie leidt u terug naar de plek waar u uw auto hebt geparkeerd.
 • Last Mile Guidance (navigatie vervolgen): nadat u uw auto hebt geparkeerd, wordt u met deze functie begeleid als u het resterende gedeelte van de route naar uw bestemming te voet aflegt (aanwezigheid van een navigatiesysteem noodzakelijk).
 • Actieradius: tussen twee ritten door kunt u het brandstofniveau en de resterende actieradius van uw auto bekijken.
 • Ritgegevens: op de plaats van bestemming kunt u de belangrijkste gegevens van de laatste rit (tijdsduur, gemiddeld brandstofverbruik, afgelegde afstand) bekijken.

SCAN MY PEUGEOT

Wilt u meer weten over een uitrustingselement? Als u uw smartphone erop richt, geeft Scan MyPeugeot Beschikbaar in de loop van 2014, indien u over een compatibele smartphone beschikt. de desbetreffende informatie uit het instructieboekje op uw smartphone weer.
Met Scan MyPeugeot kunt u een onderwerp uit de boorddocumentatie op uw smartphone bekijken. Ontdek alles wat u wilt weten over deze applicaties op uw persoonlijke pagina MyPeugeot die u kunt bezoeken met uw pc, tablet of smartphone.