Peugeot 308 GTi

PEUGEOT 308 GTi

Vanaf 40.210 Incl. BTW en BPM*

139g i

6l i

PEUGEOT 308 GTi by Peugeot Sport

Dankzij de enorme ervaring en knowhow van het team van PEUGEOT SPORT combineert de 308 GTi by PEUGEOT SPORT hoge prestaties met een meer dan voorbeeldige wegligging, een veilige gedachte.

EEN OPTIMALE WEGLIGGING

i

De PEUGEOT 308 GTi by PEUGEOT SPORT heeft een fenomenale wegligging dankzij de grote spoorbreedte (1570 mm voor en 1554 mm achter) en de Michelin Super Sport-banden in de maat 235/35 R19. Deze banden bieden zowel zijdelings als in rechte lijn een indrukwekkende grip.
De auto stuurt uiterst scherp waarbij optimaal gebruikgemaakt wordt van de capaciteiten van de banden dankzij de afstemming van de voortrein. Zo bedraagt de wielvlucht -1,67° in plaats van -0,6° bij de andere 308-uitvoeringen. De stijfheid van het achterste silentbloc van de wieldraagarmen is vergroot van 110 daN/mm tot 1800 daN/mm.

REMSCHIJF

Peugeot 308 GTi - remschijf

De auto beschikt over een krachtig remsysteem met geventileerde remschijven vóór met een diameter van 380 mmi. De op een aluminium naafgedeelte gemonteerde remschijven worden afgeremd door vier zuigers (met een diameter van 38 en 41 mm) die bewegen in een rode vaste remklauw met het opschrift PEUGEOT SPORTi. De remschijven achter hebben een diameter van 268 mm.

Dit remsysteem beschikt onder alle omstandigheden over een indrukwekkend uithoudingsvermogen.

PEUGEOT Connect SOS & Assistance

Peugeot 308 GTi - Connect SOS & Assistance

PEUGEOT zorgt ervoor dat de noodoproepfunctie voor iedereen in Europa bereikbaar wordt. Wanneer elke minuut voor u telt, kunt u erop vertrouwen dat PEUGEOT Connect SOSi bliksemsnel reageert.

• Automatische noodoproep: als de airbags of de pyrotechnische gordelspanners geactiveerd worden, wordt er vanuit de auto automatisch een noodoproep verstuurd. PEUGEOT Connect SOS lokaliseert dan de auto, neemt telefonisch contact op met de inzittenden en roept de benodigde hulpdiensten op. De communicatie vindt plaats in de taal van de eigenaar van de auto.
• Handmatige noodoproep: in het geval van een noodsituatie (onwel worden, geweld), kan de automobilist snel een beroep doen op PEUGEOT Connect SOS. Even (3 seconden) indrukken van de SOS-knop bij de plafonnier is voldoende.

Als de auto is stilgevallen, is het 3 seconden ingedrukt houden van de toets met de leeuw van PEUGEOT, bij de plafonnier, voldoende om de oproep te versturen. Een gesproken berichten geeft aan dat de oproep naar PEUGEOT Assistance is verstuurd.

AIRBAGS

Peugeot 308 GTi - airbags

De 308 GTi by PEUGEOT SPORT is uitgerust met 6 airbags:

• 2 airbags vóór die bij een aanrijding het hoofd en de borst van de bestuurder en voorpassagier beschermen.
• 2 zij-airbags die de bestuurder en voorpassagier beschermen bij een aanrijding van opzij.
• 2 window-airbags voor en achter die het hoofd van de inzittenden voorin en achterin beschermen.