Peugeot 308 GTi

PEUGEOT 308 GTi by Peugeot Sport

Vanaf 40.210

139g i

6l i

Ontdek het expressieve en dynamische design van de 308 GTi by PEUGEOT SPORT. Hij onderscheidt zich op overtuigende wijze door sportieve accenten die bij doorgewinterde sportieve rijders zeker in de smaak vallen.

COMPROMISLOZE SPORTIVITEIT

De indrukwekkende voorbumper geeft een idee van het enorme prestatiepotentieel van de 308 GTi by PEUGEOT SPORT. Voor de luchttoevoer naar de interkoeler is deze voorzien van een fors luchtinlaatrooster waaraan de auto direct herkenbaar is. Het luchtinlaatrooster wordt aan weerszijden geflankeerd door de sequentiële LED-richtingaanwijzers en is voorzien van een rode of verchroomdei sierlijst. De bumper is voorzien van twee luchtgeleiders die de indruk geven dat de auto één is met de weg. Deze dragen tevens bij aan het optimaliseren van de luchtweerstandscoëfficiënt van de 308 GTi by PEUGEOT SPORT, met een SCx-waarde van slechts 0,69.

HET DNA VAN DE GTi…BY PEUGEOT SPORT

De 308 GTi by PEUGEOT SPORT ligt uiterst stevig op de weg. Dit dankt hij aan zijn met 11 mm verlaagde onderstel en de indrukwekkende lichtmetalen 19 inch-velgen met de naam Carbone 19i - die zijn geschoeid met Michelin Pilot Super Sport-banden.

De voorzijde loopt vloeiend over in de brede flanken en de zijskirts van de 308 GTi. De krachtige achterzijde benadrukt de stevige wegligging met de glanzend zwarte diffusor en de twee indrukwekkende uitlaatpijpen.

ESPRIT GTi

Alle sportieve kenmerken zijn aanwezig: dubbele uitlaat met verchroomde uitlaatpijpen, remschijven voor met een diameter van 380 mm en rode remklauwen met vier zuigers en het PEUGEOT SPORT-logoi, grille met blokpatroon, GTi-logo's (op de voorschermen en de achterklep), groot luchtinlaatrooster voor de interkoeler van de turbocompressor, bumperspoilers... Kenmerken die het hart van autoliefhebbers en GTi-puristen sneller doen kloppen.

COUPE FRANCHE

/image/17/6/peugeot_308gti_1506js063-450x310.20176.jpg
/image/17/7/peugeot_308gti_1506js064-450x310.20177.jpg

De 308 GTi is leverbaar in zes kleuren, waaronder de nieuwe en explosieve kleur Rouge Ultimate. Bij de 270 pk-uitvoering is met chirurgische precisie een scherpe overgang gecreëerd tussen de twee kleuren Rouge Ultimate en Noir Perla Nera. Deze in een speciale lakstraat aangebrachte kleurencombinatie met de naam Coupe Franchei tekent het karakter van de nieuwe 308 GTi by PEUGEOT SPORT: messcherp en extreem. De carrosserie is perfect gespoten waardoor de precieze passing van de carrosseriedelen extra tot zijn recht komt.

VELGEN

De lichtmetalen velgen van de 308 GTi by PEUGEOT SPORT zijn er in twee designs:

  • 18 inch DIAMANTi
  • 19 inch CARBONE 19i

Dankzij het open ontwerp van deze nieuwe 19 inch-velgen met Reverse-technologie zijn de remschijven vóór en de bijbehorende remklauwen goed zichtbaar. Deze velgen zijn per stuk 2 kg lichter dan de 18 inch-velgen DIAMANT waarmee ook de 308 GT wordt geleverd.