Peugeot 308 GT

PEUGEOT 308 GT

Vanaf 35.480 Incl. BTW en BPM*

130g i

5.6l i

PEUGEOT 308 GT

De Peugeot 308 GT is voorzien van verschillende hightech systemen. Ze sublimeren het rijplezier, comfort en rijgemak.

AUTOMATISCHE TRANSMISSIE EAT6

automatische transmissie EAT6

De GT 180 is voorzien van de automatische transmissie EAT6 die samen met Aisin AW is ontwikkeld. Dankzij de Quickshift-technologie kan deze transmissie snel en vaak schakelen.

Bovendien doet het rendement van deze transmissie nauwelijks onder voor dat van een handgeschakelde versnellingsbak. Dit kon worden bereikt door de interne wrijving te verminderen en de lock-up van de koppelomvormer zo vaak mogelijk te gebruiken om slip te voorkomen.

Zo wordt het verschil in CO2-uitstoot ten opzichte van een handgeschakelde versnellingsbak verminderd tot 5 g/km (bij identieke banden), zodat deze uitvoering zowel qua rijplezier als qua brandstofverbruik bijzonder aantrekkelijk is.

MOTORISATIES

Benzinemotor 1.6 THP 205 S&S

Benzinemotor 1.6 THP 205 S&S

Kenmerken van de viercilinder 1.6 THP 205 S&S-benzinemotor:

 • Twinscroll turbocompressor i voor hoge prestaties en een snelle respons, zelfs bij lage toerentallen.
 • Directe benzine-injectie voor een efficiënte verbranding.
 • Variabele kleplichthoogte in combinatie met verstelmechanismen voor de inlaat- en uitlaatnokkenas (VTi-technologie, Variable valve and Timing injection i).
 • Stop and Start-systeem voor een lager brandstofverbruik en een geringere CO2-uitstoot, en voor comfortabeler rijden in de stad.
Dieselmotor 2.0 BlueHDi 180

Dieselmotor 2.0 BlueHDi 180

Kenmerken van de viercilinder 2.0 BlueHDi 180-dieselmotor:

 • Common rail van de 3e generatie met een inspuitdruk van maximaal 2000 bar.
 • Nieuwe verbrandingskamers voor een betere menging van de lucht en de brandstof die door de verstuivers met 7 gaten wordt ingespoten.
 • Een tot 16,7:1 toegenomen compressieverhouding voor een hoger rendement.
 • Olie met een zeer lage viscositeit, type 0W15.
 • Dunnere wanden van het carter (gewichtsafname van 7 kg).
 • Nauwkeurige aansturing van de componenten waardoor ze alleen worden gebruikt wanneer dit nodig is.

DYNAMISCHE PRESTATIES

Peugeot 308 GT

De 308 GT biedt het summum van rijplezier dankzij zijn specifieke onderstelafstemming en de krachtige motoren die voldoen aan de Euro 6-normen. De knowhow van de ingenieurs van Peugeot staat garant voor een uitstekende verhouding tussen vermogen en gewicht, met als resultaat fenomenale rijsensaties in combinatie met een perfecte beheersing.

ONDERSTEL

Peugeot 308 GT - onderstel

Bij de ontwikkeling van de 308 GT stond een hoogstaand rijgedrag voorop. Dankzij de specifieke afstemming van het onderstel reageert de 308 GT nog scherper en directer.

Het onderstel van de 308 GT wordt gekenmerkt door:

 • Een specifieke afstemming van de wielophanging (versterkte McPherson-voorwielophanging en torsieas achter), aangepast aan de motoren en het karakter van de auto.
 • Een perfect rijgedrag op elk wegtype.
 • Een veilige wegligging, zonder verraderlijk onderstuur of overstuur.
 • Passieve schokdempers met een nieuwe afstelling, voorzien van een hydraulische aanslag voor een nog beter geluidscomfort.
 • Een 10 tot 20% stijvere voor- en achtertreini voor een uiterst dynamisch rijgedrag zonder enige reactietijd.
 • Een elektrische snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging waarmee de auto met de bijzonder veel grip biedende Michelin Pilot Sport 3-banden zich perfect naar uw hand laat zetten.

DRIVER SPORT PACK

Peugeot 308 GT - Driver Sport Pack
Peugeot 308 GT - Driver Sport Pack
Peugeot 308 GT - Driver Sport Pack rode verlichting

Het rijplezier wordt nog verder vergroot met het standaard aanwezige Driver Sport Pack. Dit systeem, dat de bestuurder eenvoudig kan inschakelen met de toets "Sport" op de middenconsole, verandert een aantal instellingen van de auto voor een nog sportiever karakter:

 • Versterkt motorgeluid.
 • Rode verlichting van het instrumentenpaneel.
 • Weergave op het instrumentenpaneel van het geleverde vermogen en koppel, de turbodruk, de versnelling in lengterichting en de G-krachten.
 • Meer feedback van de besturing en een sneller reagerend gaspedaal.
 • Sneller schakelen van de automatische transmissie EAT6, met schakelflippers aan de stuurkolom.

FULL LED-KOPLAMPEN

Peugeot 308 GT - full led-koplampen

De karakteristieke, moderne lichtsignatuur stelt de heersende opvattingen over autodesign in een ander licht. De full led-koplampen zijn ieder voorzien van 31 leds. Ze accentueren de ranke, verchroomde grille en geven de 308 GT een katachtig en fascinerend aanzien.

GLAZEN PANORAMADAK

Peugeot 308 GT - glazen panoramadak

Het glazen panoramadak i zorgt voor extra licht in het interieur, wat bijdraagt aan het comfort voor de bestuurder en passagiers. Het glas filtert 99% van de UV-straling en 85% van de zonne-energie . Het comfort wordt nog verder verhoogd door een specifiek, antracietgrijs zonnescherm dat 95% van het buitenlicht filtert.

CONNECTIVITEIT

Peugeot 308 GT - multifunctionele touchscreen

Via het grote multifunctionele touchscreen van 9,7 inch krijgt u in de 308 GT toegang tot de wereld van connectiviteit en moderne digitale technologie. Het touchscreen met hoge resolutie biedt vele onderscheidende mogelijkheden, zoals de bediening van het multimediasysteem, het navigatiesysteem en de telefoon.

Gebruik het scherm uit veiligheidsoverwegingen alleen bij stilstaande auto.

NAVIGATIE

Het intuïtieve invoersysteem biedt u de mogelijkheid de kaarten in groot formaat te bekijken en moeiteloos een route in te stelleni.

Gebruik het scherm uit veiligheidsoverwegingen alleen bij stilstaande auto.