PEUGEOT 308 Berline

Vanaf 21.029

114g i

5l i

Dankzij de enorme ervaring en knowhow van Peugeot heeft een 308 een meer dan voorbeeldige wegligging, een veilige gedachte.

/image/60/3/aribags.19603.jpg

AIRBAGS

De nieuwe 308 is uitgerust met 6 airbags:

  • 2 airbags vóór die bij een aanrijding het hoofd en de borst van de bestuurder en voorpassagier beschermen.
  • 2 zij-airbags die de bestuurder en voorpassagier beschermen bij een aanrijding van opzij.
  • 2 window-airbags voor en achter die het hoofd van de inzittenden voorin en achterin beschermen.
/image/60/4/peugeot-connect-sos-peugeot-nouvelle-308.19604.jpg

PEUGEOT CONNECT SOS

De module Peugeot Connect SOS waakt over u bij een ongeval. Als de airbags of de pyrotechnische gordelspanners geactiveerd worden, verstuurt hij automatisch een noodoproep. U kunt ook zelf een noodoproep versturen door de SOS-toets bij de plafonniere in te drukken. De auto wordt dan gelokaliseerd en de voor de situatie vereiste nooddiensten worden onmiddellijk naar u toe gestuurd.

/image/60/5/euroncap-peugeot-nieuwe-308.19605.jpg

Euro NCAP

Ondanks het lagere gewicht is de structuur van de Peugeot 308 erop berekend bij elke soort aanrijding zoveel mogelijk botsingsenergie af te voeren, om de gevolgen van een aanrijding voor de inzittenden, de betrokken voertuigen en geraakte voetgangers zoveel mogelijk te beperken. De 308 scoorde dan ook 5 sterren in de strenge EuroNCAP tests.

REMSYSTEEM EN ESP

/image/60/6/abs.19606.jpg

Om uw rijplezier ook in moeilijke omstandigheden te verzekeren en om te zorgen voor een optimale stabiliteit, is de Peugeot 308 uitgerust met een remsysteem dat meerdere functies heeft:

  • Het ESP (Elektronisch Stabiliteits Programma) grijpt samen met de antispinregeling (ASR) in op het remsysteem en het motor- management om te voorkomen dat de wielen doorspinnen in situaties met weinig grip.
  • De dynamische stabiliteitscontrole (DSC) bepaalt met behulp van sensoren constant de stuurhoek en de dwarsversnelling van de auto en detecteert elke neiging tot over- of onderstuur. Het systeem brengt uw 308 vervolgens weer in het juiste spoor, uiteraard binnen de grenzen van de natuurkundige wetten.
  • Het antiblokkeersysteem (ABS) zorgt ervoor dat u controle houdt over de auto bij krachtig remmen.
  • De elektronische remkrachtverdeling (ERV) verdeelt de remdruk per wiel afzonderlijk, wat de remwerking met name in bochten verbetert.
  • Noodremassistentie (AFU) voor een maximale remwerking op momenten waarop dat nodig is.
  • Het bandenspanningscontrolesysteem controleert continu de spanning in de banden door middel van de sensoren van het ESP.