280 GTi - VEILIGHEID

PEUGEOT 208 - GTi

PEUGEOT 208 GTi

Vanaf 30.170 Rijklaar*

125g i

5.4l i

Dankzij de veiligheidssystemen biedt de nieuwe PEUGEOT 208 GTi een nog dynamischer en scherper rijgedrag..

REMSCHIJVEN

Peugeot 208 GTi - remschijven

Het prestatieniveau van de nieuwe PEUGEOT 208 GTi vereist een remsysteem dat onder alle omstandigheden uw veiligheid kan garanderen. Dankzij de geventileerde remschijven (diameter 302 mm voor, 249 mm achter) die worden bediend door rode zwevende remklauwen is het remsysteem onvermoeibaar, gemakkelijk doseerbaar en ongevoelig voor fading.

ESP

Peugeot 208 GTi - laag gewicht

De nieuwe PEUGEOT 208 GTi is uitgerust met een uitschakelbaar ESPi inclusief:

  • ASR (antispinregeling)
  • NRA (noodremassistentie). Dit systeem verhoogt de remdruk als het rempedaal met een bepaalde snelheid wordt ingetrapt.
  • ABS (antiblokkeersysteem). Dit systeem voorkomt bij een noodstop het blokkeren van de wielen, zodat de auto bestuurbaar blijft.
  • ERV (elektronische remdrukregelaar). Dit systeem verdeelt de remdruk over de voor- en achterwielen.

ACTIVE CITY BRAKE

i

Naast de beste veiligheidssystemen (standaard 6 airbags, cruise control/snelheidsbegrenzer, automatisch inschakelen van de alarmknipperlichten) beschikt de nieuwe PEUGEOT 208 GTi als eerste auto van het merk over het nieuwe systeem Active City Brake (automatisch remmen bij een dreigende aanrijding in de stad), dat tot een snelheid van 30 km/h een aanrijding voorkomt of de gevolgen ervan beperkt als de bestuurder niet reageert.

STATISCHE BOCHTVERLICHTING

Bij ingeschakeld dimlicht of grootlicht verlicht de lichtbundel van de mistlampi de binnenzijde van de bocht wanneer de richtingaanwijzer wordt ingeschakeld of de stuurwielhoek een bepaalde waarde overschrijdt en de wagensnelheid lager is dan 40 km/h (stadsverkeer, bochtige wegen, kruispunten, parkeermanoeuvres enz.).

PEUGEOT Connect SOS & Assistance

Peugeot 208 GTi - zijaanzicht

PEUGEOT zorgt ervoor dat de noodoproepfunctie voor iedereen in Europa bereikbaar wordt. Wanneer elke minuut voor u telt, kunt u erop vertrouwen dat PEUGEOT Connect SOSi bliksemsnel reageert.

Als de auto is stilgevallen, is het 3 seconden ingedrukt houden van de toets met de leeuw van PEUGEOT, bij de plafonnier, voldoende om de oproep te versturen. Een gesproken bericht geeft aan dat de oproep naar PEUGEOT Assistance is verstuurd.

  • Automatische noodoproep: als de airbags of de pyrotechnische gordelspanners geactiveerd worden, wordt er vanuit de auto automatisch een noodoproep verstuurd. PEUGEOT Connect SOS lokaliseert dan de auto, neemt telefonisch contact op met de inzittenden en roept de benodigde hulpdiensten op. De communicatie vindt plaats in de taal van de eigenaar van de auto.
  • Handmatige noodoproep: in het geval van een noodsituatie (onwel worden, geweld), kan de automobilist snel een beroep doen op PEUGEOT Connect SOS. Even (3 seconden) indrukken van de SOS-knop bij de plafonnier is voldoende.

AIRBAGS

Peugeot 208 GTi - airbags

Bij een aanrijding worden de inzittenden van de nieuwe PEUGEOT 208 GTi door 6 airbags (standaard) beschermd:

• 2 airbags vóór die bij een aanrijding het hoofd en de borst van de bestuurder en voorpassagier beschermen.

• 2 zij-airbags die de bestuurder en voorpassagier beschermen bij een aanrijding van opzij.

• 2 window-airbags voor en achter die het hoofd van de inzittenden voorin en achterin beschermen.