Peugeot 208

PEUGEOT 208 5-deurs

Vanaf 16.440

99g i

4.3l i

In de nieuwe PEUGEOT 208 profiteert u van alle ervaring en knowhow van PEUGEOT, mede dankzij nieuwe voorzieningen die uw veiligheid nog verder vergroten.

ACTIVE CITY BRAKE

i

Active City Brakei (automatisch remmen bij een dreigende aanrijding in de stad) is een nieuw systeem dat tot een snelheid van 30 km/h een aanrijding voorkomt of de gevolgen ervan beperkt als de bestuurder niet reageert.

Een aan de bovenzijde van de voorruit aangebrachte lasersensor met kort bereik (lidar) detecteert obstakels zoals een voertuig dat in dezelfde richting rijdt of stilstaat. Het systeem kan met volle kracht remmen om een aanrijding te voorkomen of de ernst ervan te beperken door de snelheid van de aanrijding te verlagen. In bepaalde gevallen kan het systeem de auto volledig tot stilstand brengen om de aanrijding met de voorligger te voorkomen.

STRUCTUUR

/image/13/0/peugeot_208_2015_181_fr.18130.jpg

De carrosseriestructuur van de PEUGEOT 208 is bijzonder licht, wat het rijgedrag ten goede komt. Deze structuur is ontworpen om de energie die bij verschillende typen aanrijdingen vrijkomt optimaal te absorberen en zo de gevolgen ervan voor de inzittenden, voertuigen en andere betrokkenen zo veel mogelijk te beperken.

Hierdoor is de PEUGEOT 208 een robuuste en tegelijkertijd lichte auto (vanaf 975 kg, afhankelijk van de uitvoering) die bijzonder wendbaar en zuinig is en veel rijplezier biedt.

AIRBAGS

/image/95/5/peugeot_208_5p_1502tech_e.18955.jpg

Bij een aanrijding worden de inzittenden van de PEUGEOT 208 door 6 airbags (standaard) beschermd:

• 2 airbags vóór die bij een aanrijding het hoofd en de borst van de bestuurder en voorpassagier beschermen.

• 2 zij-airbags die de bestuurder en voorpassagier beschermen bij een aanrijding van opzij.

• 2 window-airbags voor en achter die het hoofd van de inzittenden voorin en achterin beschermen.

ESP

Elke 208 is standaard uitgerust met ESP (elektronisch stabiliteitsprogramma). Dit systeem bestaat uit ASR (antispinregeling), CDS (dynamische stabiliteitscontrole), AFU (noodremassistentie), ABS (antiblokkeersysteem) en ERV (elektronische remkrachtverdeling).

STATISCHE BOCHTVERLICHTING

Bij ingeschakeld dimlicht of grootlicht verlicht de lichtbundel van de mistlamp de binnenzijde van de bochti wanneer de richtingaanwijzer wordt ingeschakeld of de stuurwielhoek een bepaalde waarde overschrijdt en de wagensnelheid lager is dan 40 km/h (stadsverkeer, bochtige wegen, kruispunten, parkeermanoeuvres enz.).

PEUGEOT Connect SOS & Assistance

/image/13/1/peugeot_208_1502pc006.18131.jpg

PEUGEOT zorgt ervoor dat de noodoproepfunctie voor iedereen in Europa bereikbaar wordt. Wanneer elke minuut voor u telt, kunt u erop vertrouwen dat PEUGEOT Connect SOSi bliksemsnel reageert.

• Automatische noodoproep: als de airbags of de pyrotechnische gordelspanners geactiveerd worden, wordt er vanuit de auto automatisch een noodoproep verstuurd. PEUGEOT Connect SOS lokaliseert dan de auto, neemt telefonisch contact op met de inzittenden en roept de benodigde hulpdiensten op. De communicatie vindt plaats in de taal van de eigenaar van de auto.

• Handmatige noodoproep: in het geval van een noodsituatie (onwel worden, geweld), kan de automobilist snel een beroep doen op PEUGEOT Connect SOS. Even (3 seconden) indrukken van de SOS-knop bij de plafonnier is voldoende.

Als de auto is stilgevallen, is het 3 seconden ingedrukt houden van de toets met de leeuw van PEUGEOT, bij de plafonnier, voldoende om de oproep te versturen. Een gesproken berichten geeft aan dat de oproep naar PEUGEOT Assistance is verstuurd.