De hightech uitrusting van de PEUGEOT 208 is gericht op rijplezier en comfort, en ondersteunt de bestuurder om de efficiency en veiligheid te verbeteren.

COMPACT EN BIJZONDER WENDBAAR

De compacte Peugeot 208 5-deurs - parkeerhulp

De PEUGEOT 208 voelt zich zowel binnen als buiten de stad als een vis in het water. Dankzij praktische voorzieningen als de achteruitrijcamera, parkeerhulp achteri (detectie van obstakels achter de auto bij het achteruitrijden) en Park Assisti (actief hulpsysteem voor fileparkeren en haaks op de rijbaan inparkeren, tot een snelheid van 8 km/h) is parkeren kinderspel. 

De compacte Peugeot 208 5-deurs - wendbaarheid

Door de compacte afmetingen van de PEUGEOT 208 - de auto is minder dan 4 meter lang - en het compacte stuurwiel is de auto uiterst wendbaar in stadsverkeer: een garantie voor een plezierig en dynamisch rijkarakter.

ONDERSTEL

/image/53/5/peugeot_208_2015_173_fr.207535.jpg

De PEUGEOT 208 biedt dankzij de sterke, veelzijdige en zuinige PureTech- en BlueHDi-motoren uitstekende rijprestaties zonder dat dit ten koste gaat van het rijplezier.

Door het compacte stuurwiel van de PEUGEOT i-Cockpit® en de aan de verschillende motoren aangepaste wielophanging en het lage gewicht, rijdt de PEUGEOT 208 zuiniger en lichtvoetiger. Daarnaast biedt het onderstel van de PEUGEOT 208 u een perfecte balans tussen comfort en wegligging, zodat u optimaal kunt genieten van het rijplezier dat de auto te bieden heeft.

LED-KOPLAMPEN

/image/53/3/peugeot_208_2015_166_fr.207533.jpg

Met hun zwarte en verchroomde binnenwerk en hightech LED-lichtsignatuur i geven de koplampen de PEUGEOT 208 een direct herkenbare, scherpe blik. Bovendien zorgen ze voor een uitstekende verlichting, ook van de berm en in bochten. 

HIGHTECH ACHTERLICHTEN

/image/53/4/peugeot_208_2015_168_fr.207534.jpg

De warmrode achterlichten met 3D LED i-klauwen van de PEUGEOT 208 trekken direct de aandacht. Deze voor PEUGEOT zo kenmerkende achterlichten zijn een technologisch hoogstandje. Ze worden op alle uitvoeringen van de 208 standaard geleverd.

CONNECT 3D-NAVIGATIESYSTEEM

De compacte Peugeot 208 5-deurs - Connect 3D-navigatiesysteem

Connect 3D-Navigatiesysteem 3D

Het nieuwe Connect 3D-navigatiesysteemi met spraakherkenning staat borg voor een onbezorgde reis met uw PEUGEOT 208. Dankzij de spraakherkenning kunt u het navigatiesysteemi, de telefoon en verschillende multimediafuncties bedienen terwijl u beide handen aan het stuur houdt. 

Dankzij de TomTom®-services i(verkeersinformatie, tankstations, parkeergelegenheden, lokaal zoeken) wordt alle voor uw reis nuttige informatie in real time weergegeven: 

  • Dankzij de in real time bijgewerkte verkeersinformatie wordt altijd de optimale route berekend.
  • U kunt zonder uw ogen van de weg te wenden het Connect 3D-navigatiesysteem bedienen door hardop uit te spreken waar u naartoe wilt, bijvoorbeeld de dichtstbijzijnde parkeergarage, het goedkoopste tankstation of een ander nuttig adres (restaurant, winkelcentrum, Point of Interest (POI)).

De optie Gevarenzones: veilig en zorgeloos

Voor extra veilig en zorgeloos rijden kunt u bij de PEUGEOT 208 kiezen voor de optie Gevarenzonesi.

Het Connect 3D-navigatiesysteem geeft in Europa in landen waar dat is toegestaan de locatiei aan van flitspalen, mobiele radars, trajectcontroles, roodlichtcamera's en weggedeelten waar veel ongevallen voorkomen.

MIRROR SCREEN

De compacte Peugeot 208 5-deurs - mirror screen

Mirror Screeni: de spiegel van uw smartphone

Dankzij de functie Mirror Screen kunt u via het touchscreen van uw PEUGEOT 208 de apps van uw smartphone gebruiken, als ze compatibel zijn met Android AutoTMi, Apple CarPlayTMi of MirrorLink®i.

MYPEUGEOT APP & PEUGEOT CONNECT PACKS

De compacte Peugeot 208 5-deurs - MyPeugeot App

DE APP "MyPeugeot App" i

De app maakt gebruik van een Bluetooth®-verbinding met het touchscreen in uw auto of PEUGEOT Connect Packs. De gegevens van uw auto (locatie, kilometerstand, brandstofverbruik, geactiveerde waarschuwingslampjes enz.) worden naar uw smartphone (indien compatibel) verzonden zodat u van de volgende functies gebruik kunt maken:

  • Onderhoud en waarschuwingen: u krijgt automatisch een herinnering als het tijd is voor een onderhoudsbeurt
  • Find My Car (lokaliseer mijn auto): met deze functie kunt u de plek terugvinden waar u uw auto hebt geparkeerd.
  • Last Mile Guidance (navigatie voortzetten): nadat u uw auto hebt geparkeerd, wordt u met deze functie begeleid als u het resterende gedeelte van de route naar uw bestemming te voet aflegt (aanwezigheid van een navigatie-app noodzakelijk).
  • Actieradius: tussen twee ritten door kunt u het brandstofniveau en de resterende actieradius van uw auto bekijken
  • Ritgegevens: op de plaats van bestemming kunt u de belangrijkste gegevens van de laatste rit bekijken: duur, gemiddeld brandstofverbruik, afgelegde afstand.

PEUGEOT Connect Packsi

Voor extra comfort en veiligheid zijn drie nieuwe pakketten van Connect-services beschikbaar gekomen:

  • Het Pack Monitoring: Virtueel Onderhoudsboekje (de kilometerstand wordt automatisch bijgehouden en het systeem geeft aan wanneer onderhoud nodig is) en EcoDriving (persoonlijke tips op basis van uw rijstijl)
  • Het Pack Mappingi: lokalisatie van de auto om de parkeerplaats van uw auto terug te vinden en waarschuwingen per e-mail over het gebruik van de auto (buiten een bepaald gebied of een bepaalde tijdsperiode), weergave van het huidige traject en de gereden trajecten
  • Het Pack Trackingi: bij diefstal van de auto ontvangt de politie een signaal waarmee de auto kan worden getraceerd.