6 REDENEN
OM DE 208 TE KIEZEN

Beleef uw dagelijks rijplezier met de Peugeot 208 3-deurs. De Peugeot 208 vormt het ideale compromis tussen een comfortabele reisauto en een compacte, sportieve auto. Met de moderne stijl van de 208 tekent Peugeot voor het autodesign van de nieuwe generatie.
1

ATLETISCHE UITSTRALING

ATLETISCHE UITSTRALING
ATLETISCHE UITSTRALING

Het design van de 208 kenmerkt zich door moderniteit. De strakke, goed getroffen lijnen, het moderne silhouet en de voorzijde met de katachtige blik stralen zowel sensualiteit als dynamiek uit. De strak gelijnde en toch compacte 208 valt op door zijn unieke persoonlijkheid die elegantie en kracht combineert.

MEER OVER HET INTERIEUR
2

INTUÏTIEVE COCKPIT

Het interieur van de 208 is volledig nieuw ontworpen volgens het PEUGEOT i-Cockpit principe. De nieuwe ergonomie, die natuurlijker en intuïtiever is, draagt bij aan het rijplezier, de wendbaarheid en nauwkeurige besturing van de auto. Het kleine stuurwiel ligt beter in de hand en biedt zo nog meer rijsensatie. Het hoog geplaatste instrumentenpaneel biedt u beter zicht op de meters. Bovendien zijn alle bedieningselementen gemakkelijk bereikbaar.

MEER OVER HET INTERIEUR
3

TOUCHSCREEN

TOUCHSCREEN
TOUCHSCREEN

Het centraal geplaatste touchscreen* is een van de innovaties van de 208. Dankzij het onder handbereik geplaatste 7 inch kleurenscherm hebt u gemakkelijk toegang tot allerlei functies: het navigatiesysteem (optioneel), de Bluetooth handsfree set of een extern apparaat dat u heeft aangesloten op de USB-aansluiting of via streaming audio.
* Standaard vanaf niveau Active.

MEER OVER DE TECHNOLOGIE
4

ACTIEVE PARKEERHULP

Met behulp van sensoren meet de Actieve parkeerhulp* de grootte van de beschikbare parkeerplaats en regelt het systeem de stuurbewegingen voor het in- en uitparkeren. Dankzij de meldingen en geluidssignalen die het systeem geeft, was fileparkeren nog nooit zo eenvoudig.
* Optioneel, afhankelijk van de uitvoering.

MEER OVER DE TECHNOLOGIE
5

e-HDi STOP & START

e-HDi STOP & START

Alle drie dieselmotoren beschikken over de e-HDi-technologie en zijn voorzien van Stop & Start. Het snelle, doeltreffende en stille Stop & Start-systeem van de nieuwe generatie zet kort voordat de auto tot stilstand komt de motor af. De motor blijft vervolgens uitgeschakeld tot de bestuurder weer wil wegrijden. Op deze wijze wordt brandstof bespaard en neemt de CO2-uitstoot af. Als de bestuurder het rempedaal loslaat, wordt de motor onmiddellijk weer geruisloos en trillingsvrij gestart. De 1.6 e-HDi 92pk is met een CO2-uitstoot van slechts 85g/km goed voor 14% bijtelling.

MEER OVER DE MOTORISATIES
6

NIEUWE MOTORISATIES

NIEUWE MOTORISATIES

De Peugeot 208 biedt u de keuze uit 3 dieselmotoren en 5 benzinemotoren van de nieuwste generatie. Deze lichtere motoren hebben een lager brandstofverbruik en stoten minder CO2 en andere schadelijke stoffen uit.
De 208 heeft de primeur van een nieuw gamma benzinemotoren met drie cilinders, de 1.0 VTi met 68pk en 1.2 VTi met 82pk, die prestaties en zuinigheid weten te combineren.
Daarnaast zijn extra krachtige motoren en e-HDi-dieselmotoren leverbaar, alle voorzien van Stop&Start technologie die lage verbruikscijfers koppelen aan rijplezier.

MEER OVER DE MOTORISATIES

ONTDEK MEER

Jennifer Ewbank

"Ik heb het afgelopen jaar in een Peugeot 208 gereden en ik kan niet anders zeggen dan dat meer dan goed is bevallen. Ik treed wekelijks op en neem eigenlijk altijd mijn babyvleugel, kruk en alle geluidsapparatuur mee. Bij het model 208 denk je misschien niet aan de grootste Peugeot, maar deze auto heeft me in zijn beschikbare ruimte heel erg verbaasd in positieve zin. De Peugeot 208 heeft me met al mijn hebben en houwen steeds overal probleemloos gebracht. En niet heel onbelangrijk, hij rijdt ook nog gewoon heerlijk!"