/image/57/1/peugeot-2008-2016-339-fr.16571.jpg

Wanneer elke seconde telt, kunt u vertrouwen op Peugeot Connect SOS! Peugeot loopt met de noodoproepfunctie voorop in Europa. Dankzij de oproep met geolokalisatie zijn de hulpdiensten bij pech of een ongeval snel ter plaatse.(1)

Bekijk de voordelen

/image/83/2/peugeot-308-2015-044-fr.17832.jpg

Be safe

Bij een ongeval stuurt Peugeot Connect SOS automatisch een noodoproep met geolokalisatie naar een alarmcentrale. Zo wordt u snel en doeltreffend geholpen.

/image/57/3/peugeot-308sw-2015-007-de.16573.jpg

Save time & money

Dankzij de oproep met geolokalisatie van Peugeot Connect SOS weet de alarmcentrale precies waar u bent. Hierdoor zijn de hulpdiensten bij pech of een ongeval snel ter plaatse.

Hoe werkt het?

/image/86/3/peugeot-lifestyle-1505pc-1004.14863.jpg

PEUGEOT CONNECT SOS
Veilig onderweg: bij een aanrijding verstuurt uw auto automatisch een noodoproep zonder dat u zelf iets hoeft te doen. De alarmcentrale is 24 uur per dag en zeven dagen per week bereikbaar. Zij bepalen onmiddellijk waar uw auto zich bevindt en zoekt  in uw eigen taal verbinding met u. Indien nodig worden de vereiste hulpdiensten naar u toe gestuurd.
Bent u getuige of slachtoffer van een noodsituatie? Houd de SOS-knop op het dashboard 2 seconden ingedrukt en er wordt onmiddellijk verbinding gemaakt met de alarmcentrale.

/image/86/7/peugeot-lifestyle-1505pc-nik4533.14867.jpg

PEUGEOT CONNECT ASSISTANCE
Druk op de toets met de leeuw op het dashboard om de service Peugeot Connect Assistance te gebruiken. Als u de knop 2 seconden ingedrukt houdt, wordt u direct verbonden met de Assistance-helpdesk van Peugeot. De Assistance-helpdesk is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar.
Uw auto wordt door de helpdeskmedewerker gelokaliseerd. Alle benodigde informatie zoals het serienummer van de auto, de kilometerstand en de storingsmeldingen wordt doorgegeven aan Peugeot Assistance. Zo kan Peugeot op afstand een eerste diagnose maken. Indien nodig wordt snel een pechhulpverlener gestuurd.

Erkende knowhow

/image/59/6/peugeot-508rxh-2014-052-fr.15596.jpg

Sinds 2003 zijn meer dan 1 miljoen auto's voorzien van de service Peugeot Connect SOS. Dankzij deze service kon in zeker 7190 gevallen hulp worden geleverd. Er werden meer dan 8700 automatische noodoproepen met geolokalisatie behandeld. Peugeot is de eerste autofabrikant die dit gps-hulpsysteem aanbiedt. Dit systeem is gecertificeerd volgens de strikte eisen van de Franse overheid (NB 4).
Voor het ontwikkelen van Peugeot Connect SOS heeft Peugeot de onderscheiding 'EURO NCAP Advanced' voor de tertiaire veiligheid van auto's in Europa gekregen.

NB 1: Geografische dekking afhankelijk van de algemene gebruiksvoorwaarden die beschikbaar zijn bij de dealer en onder voorbehoud van technische beperkingen, met name met betrekking tot de beschikbaarheid van telefoonnetwerken. Peugeot Connect SOS is beschikbaar in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Groot-Brittannië, België, Luxemburg, Portugal, Oostenrijk, Zwitserland, Polen en Denemarken. In andere Europese landen wordt de noodoproep doorgeschakeld naar het landelijke alarmnummer van het desbetreffende land. In dat geval wordt u in de taal van dat land geholpen.
NB 2: Afhankelijk van de geografische dekking van Peugeot Connect SOS en de officiële landstaal die door de eigenaar van de auto is gekozen.
NB 3: Voor de dienstverlening van Peugeot Assistance gelden de voorwaarden van de contractuele garantie of de servicecontracten.
NB 4: De door Automobiles Peugeot gebruikte alarmcentrale is in Frankrijk door de Direction de la Défense et de la Sécurité Civiles (directie voor defensie en burgerveiligheid) gecertificeerd als zijnde conform de normen van de Conférence Nationale des Services d’Incendie et de Secours (CNSIS) (Franse nationale conferentie van brandweer- en hulpdiensten).